Τέλος εποχής για τους Daft Punk - Ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους με έναν Επίλογο
Οι Daft Punk γράφουν τον επίλογό τους και βάζουν τελεία σε μία πλούσια μουσική καριέρα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής μουσικής στη Γαλλία, το δίδυμο των Daft Punk, που ιδρύθηκε το 1993, έβαλε τέλος στη συνεργασία του, όπως επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η υπεύθυνη τύπου τους, μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο στο YouTube.
Με τίτλο «Epilogue» (Επίλογος), το βίντεο, διάρκειας 8 λεπτών, παρουσιάζει αποσπάσματα της ταινίας τους Electrorama, που κυκλοφόρησε το 2006, με τους δύο καλλιτέχνες, τον Τομάς Μπανγκαλτέρ και τον Γκι-Μανουέλ ντι Ομέμ Κριστό να εμφανίζονται ως δύο ρομπότ, στην έρημο. Η ένταση του ήχου κορυφώνεται μετά την έκρηξη ενός από τα δύο ρομπότ, προτού εμφανιστεί στην οθόνη το «1993-2021».
Οι Daft Punk, το δίδυμο που δημιουργήθηκε στο Παρίσι, το 1993, επιβλήθηκαν ως οι πρωτοπόροι της γαλλικής χάουζ (French Touch) με την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους Homework το 1997. Στον δίσκο περιλαμβανόταν το πρώτο τραγούδι τους «Around the world», το οποίο τους βοήθησε να γίνουν παγκοσμίως γνωστοί.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, το δεύτερο άλμπουμ τους «Discovery» θα ανακύκλωνε τη δεκαετία του 1980, την ποπ και την ντίσκο, γράφοντας επιτυχία. Πιο σκοτεινό, το τρίτο άλμπουμ τους «Human after all» (2005) θα είναι αντιθέτως μια αποτυχία, για κριτές και κοινό. Το τελευταίο άλμπουμ τους θα είναι το «Random Access Memories», το 2013. Εκεί, το τραγούδι τους «Get Lucky», μαζί με τον Φάρελ Ουίλιαμς, γίνεται παγκόσμια επιτυχία.
Από την αρχή, οι δύο Γάλλοι επέλεξαν να καλλιεργήσουν μια καλλιτεχνική εικόνα με κύρια χαρακτηριστικά τη σπανιότητα και το μυστήριο. Οι Daft Punk δεν έδειχναν ποτέ τα πρόσωπά τους, έκαναν ελάχιστες εμφανίσεις στην τηλεόραση και κυκλοφορούσαν λίγους δίσκους.
Θρίλερ με την εκεχειρία στη Γάζα: Επιμένει ο Νετανιάχου στο τελεσίγραφό του – Καθυστέρηση της τελευταίας στιγμής από τη Χαμάς
Τέσσερα προγράμματα ύψους 1 δισ. ευρώ για ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση κατοικιών – Τι πρέπει να ξέρετε
Συρεγγέλα στο ethnos.gr: Η ικανότητα ενός Προέδρου να ενώνει δεν εξαρτάται από τον πολιτικό του χώρο
Φοιτητές πανεπιστημίων: 5+1 tips για να «χτίσεις» το βιογραφικό σου ενώ σπουδάζεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr