Η Ελληνικός Χρυσός ανάμεσα στις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που λαμβάνουν το Σήμα Ισότητας SHARE
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Ανάμεσα στις πρώτες δεκαοκτώ (18) επιχειρήσεις που έλαβαν το Σήμα Ισότητας SHARE του Υπουργείου Εργασίας βρίσκεται η Ελληνικός Χρυσός, η οποία ανταποκρίθηκε με επιτυχία στα κριτήρια αξιολόγησης και απέσπασε τη θετική εισήγηση της ανεξάρτητης Επιτροπής Αξιολόγησης, που υλοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα στην Ελλάδα.
Η νέα αυτή διάκριση της Ελληνικός Χρυσός, βασίστηκε στις δεσμεύσεις και τις πολιτικές που η εταιρεία εφαρμόζει και με τις οποίες αναπτύσσει μια εταιρική κουλτούρα που προωθεί την ίση μεταχείριση των δύο φύλων, την ισότητα στη λήψη των αποφάσεων και τη συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής ανεξαρτήτως φύλου και άλλου είδους διάκρισης μεταξύ των εργαζομένων.
Σε αυτή την κατεύθυνση, η Ελληνικός Χρυσός έχει αναπτύξει ένα σύστημα πολιτικών που καθορίζει το πλαίσιο για την εκπαίδευση, την αξιολόγηση και την ανάπτυξη των ανθρώπων της με τρόπο διαφανή και αξιοκρατικό, με στόχο τη δημιουργία ενός αποδοτικού και ταυτόχρονα δίκαιου και συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος.
Πιο αναλυτικά, οι πολιτικές που εφαρμόζονται περιλαμβάνουν:
- Συγκεκριμένους δείκτες και στόχους σχετικά με την εκπροσώπηση των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του οργανισμού και την ισότητα των φύλων. Οι επιδόσεις της εταιρείας καταγράφονται ανά 6μήνο και δρομολογούνται ενέργειες στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης
- Συνεχείς εκπαιδεύσεις των στελεχών σε θέματα ηγεσίας που ενδυναμώνουν τις πρακτικές συμπερίληψης
- Έναρξη υλοποίησης έρευνας σε θέματα συμπερίληψης σε ετήσια βάση και συνεχή αξιολόγηση και σύγκριση των αποτελεσμάτων
- Ενεργή Πολιτική κατά της βίας και της παρενόχλησης
- Διαδικασία συνεντεύξεων και δημοσίευσης θέσεων εργασίας με τρόπο διαφανή και χωρίς αποκλεισμούς λόγω φύλου ή άλλης ιδιότητας
- Μηχανισμό αναφορών που επιτρέπει στους εργαζόμενους να αναφέρουν οποιοδήποτε περιστατικό παρενόχλησης με ασφάλεια
- Αναβάθμιση της διαδικασίας συνεντεύξεων και της δημοσίευσης ανοιχτών θέσεων εργασίας διαφάνεια και χωρίς προσδιορισμούς που ενδεχομένως να αποκλείουν υποψηφιότητες βάσει φύλου ή άλλου χαρακτηριστικού
- Υποστήριξη της γονεϊκότητας με δυνατότητες για ελαστικό ωράριο ή/και εξ αποστάσεως εργασία για άνδρες και για γυναίκες
- Καμπάνιες ευαισθητοποίησης σε θέματα συμπερίληψης και ενσωμάτωσης της διαφορετικότητας και συμμετοχή σε διεθνή προγράμματα ενδυνάμωσης των γυναικών στον κλάδο, όπως το International Women in Mining.
Το πρόγραμμα SHARE αποτελεί την εθνική υλοποίηση της ευρωπαϊκής δέσμευσης για την προώθηση της ισορροπίας μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής, καθώς και της ουσιαστικής ισότητας των φύλων. Η δέσμευση, που αποτελεί βασικό συστατικό του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, στοχεύει στην αντιμετώπιση των παραδοσιακών ρόλων των φύλων εντός της οικογένειας και στην προώθηση της συμφιλίωσης μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, με έμφαση στο εργασιακό περιβάλλον των εταιρειών.
Σχετικά με την παραλαβή του Σήματος ο κος Νίκος Μπίρης, Senior Business Partner της Δ/νσης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Ελληνικός Χρυσός σχολίασε: «Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας να θεσμοθετήσει το Σήμα Ισότητας SHARE στην Ελληνική επιχειρηματική πραγματικότητα. Ειδικά σε περιόδους μεγάλων προκλήσεων όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα, οι επιχειρήσεις πρέπει να έρθουν ακόμα πιο κοντά στους ανθρώπους τους για να μπορέσουν να μακροημερεύσουν. Η ισότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και στην ισορροπία προσωπικής και εργασιακής ζωής, είναι αξίες χωρίς τις οποίες καμία σύγχρονη επιχείρηση δεν μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία».
Άλλη μια κακή ημέρα για τον σιδηρόδρομο: Νέες πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ τέθηκε εκτός λειτουργίας το τελευταίο «Ασημένιο Βέλος»
Τουρκική αντιπολίτευση εναντίον Φιντάν: «Ασκείς εξωτερική πολιτική χωρίς πυξίδα και στρατηγική σε Αιγαίο και Κύπρο»
Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά τις μηνύσεις σε βάρος της: Θα της απαγγελθούν κατηγορίες
Ξανά απούσα από βασιλική υποχρέωση η Κέιτ Μίντλετον - Ανησυχία για την υγεία της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr