Γιάννα Τερζή: Μετά την επέμβαση δεν μπορώ να αισθανθώ τα πόδια μου όπως πριν
Η τραγουδίστρια εξομολογήθηκε ότι η επέμβασή στην οποία υποβλήθηκε για να αφαιρέσει τον όγκο που έφερε στο νωτιαίο μυελό της άφησε σωματική βλάβη🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Για την περιπέτεια της υγείας της μίλησε η τραγουδίστρια Γιάννα Τερζή, αποκαλύπτοντας ότι η επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου στο νωτιαίο μυελό στην οποία υποβλήθηκε της άφησε βλάβη.
Η Γιάννα Τερζή περιέγραψε το έντονο αίσθημα ντροπής που βίωσε εξαιτίας αυτής της σωματικής βλάβης και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει ένα υποστηρικτικό πλαίσιο για τους ασθενείς αλλά και για αυτούς που έχουν αναρρώσει.
«Ως γυναίκα γεννημένη στην Ελλάδα είχα εκπαιδευτεί να αισθάνομαι ντροπή για διάφορα πράγματα. Αλλά δεν περίμενα ότι στα 40 μου, πριν από 3 χρόνια θα έρθει να προστεθεί στη λίστα ακόμα ένα. Ένας όγκος στον νωτιαίο μυελό, ο οποίος αφού αφαιρέθηκε, με άφησε με μια βλάβη στο σώμα μου από τη μέση και κάτω. Στην ουσία να μην μπορώ να αισθανθώ τα πόδια μου, όσο τα αισθανόμουν πριν», εξομολογήθηκε σε βίντεο που προβλήθηκε στην ημερίδα του φορέα Θάλπος – Ψυχική Υγεία.
«Ένιωθα ντροπή»
«Αυτό, εκτός από την ταλαιπωρία και την περιπέτεια που πέρασα, μέχρι να σηκωθώ από το αμαξίδιο, μέχρι να μπορώ να περπατήσω, με έκανε να αισθάνομαι μια ντροπή και να το μοιραστώ, αλλά και για να ξαναγυρίσω στη δουλειά μου, στη σκηνή, όπου πρέπει να σταθώ, με τα πόδια, να φορέσω ψηλότερα παπούτσια και όχι αθλητικά, το οποίο δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ξανακάνω», συμπλήρωσε.
Η Γιάννα Τερζή επεσήμανε ότι «η ντροπή και η προκατάληψη γύρω από αυτό ερχόταν σε συνεργασία με αυτό που αισθάνομαι μέσα μου και με αυτό που αντιμετώπιζα από τους γύρω μου. Η φράση “μια χαρά φαίνεσαι, δεν έχεις τίποτα”, με έκανε να κλείνομαι ακόμα περισσότερο και να αισθάνομαι ακόμα περισσότερο ντροπή γι αυτό που πέρασα, ενώ είχα περάσει έναν Γολγοθά».
«Η βλάβη που παθαίνει κάποιος στο σώμα του, θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με μεγαλύτερη φροντίδα και προσοχή, για να μην περνάει και να γίνεται αναπηρία, που είναι η διακοπή στην πρόσβαση σε αυτά που έχουν όλοι, που δεν έχουν την ίδια βλάβη με εσένα. Και να παρέχεται στους ασθενείς ή στους πρώην ασθενείς όλη η βοήθεια του κόσμου, για να μπορεί να επιστρέψει κάποιος στη δουλειά του και να αισθάνεται σιγουριά και όχι ανασφάλεια. Να αισθάνεται ξανά δημιουργικός και να μπορεί να απολαμβάνει τη δουλειά του, όσο την απολάμβανε και πριν την ασθένεια», κατέληξε.
Μέση Ανατολή: Οι «σταθμοί» μέχρι την τελική έγκριση της εκεχειρίας στη Γάζα - Οι πρώτες απελευθερώσεις ομήρων αναμένονται την Κυριακή
Διοικητές Νοσοκομείων: Εκδόθηκαν οι τελικοί πίνακες για την 1η ΥΠΕ της Αθήνας – Όλα τα ονόματα
«Σπίτι μου 2»: 37.000 οι αιτήσεις ενδιαφέροντος - Έρχεται ο «φροντιστής της οικογένειας»
Μελέτη: Οι επίμονες ξηρασίες γίνονται όλο και πιο συχνές από το 1980 και θα συνεχίσουν να επιδεινώνονται
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr