Όλγα Κεφαλογιάννη - Μίνως Μάτσας: Δείχνουν για πρώτη φορά φωτογραφία από τον γάμο τους με αφορμή την επέτειό τους
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Ήταν πριν από ακριβώς έναν χρόνο, όταν η Όλγα Κεφαλογιάννη γνωστοποίησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram τον γάμο της με τον γνωστό συνθέτη Μίνωα Μάτσα. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είχε ανεβάσει μια φωτογραφία, στην οποία απεικονίζονταν οι βέρες τους. Στη λεζάντα μάλιστα, χρησιμοποίησε ένα απόσπασμα από τον «Ύμνο της αγάπης»: «Νυνί δε μένει πίστις, έλπίς, αγάπη, τα τρία ταύτα μείζων δε τούτων η αγάπη. Ώστε τώρα μας απομένουν τρία πράγματα: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Πιο μεγάλη όμως από αυτά είναι η αγάπη».
Ένα χρόνο και δύο παιδιά μετά, το ερωτευμένο ζευγάρι γιορτάζει την πρώτη επέτειο και με αφορμή το γεγονός, η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε και μία τρυφερή ανάρτηση στο προφίλ της στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δείχνοντας ένα καθαρό -αυτή τη φορά- πλάνο από το γάμο της, στο οποίο εκτός από την ευτυχία απεικονίζεται και το εντυπωσιακό νυφικό, η ίδια σχολίασε ως εξής: «Την πρώτη επέτειο γάμου μας με το Μίνω την γιορτάζουμε με την οικογένεια που δημιουργήσαμε μαζί. Η ευχή μου είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μας ένα περιβάλλον αγάπης, σεβασμού και υποστήριξης, όπως αυτό που είχαμε κι εμείς μεγαλώνοντας στις δικές μας οικογένειες».
Ακολουθεί η ανάρτηση
Θυμίζουμε πως το ζευγάρι παντρεύτηκε παρουσία του δημάρχου Σπετσών με κουμπάρα την ξαδέλφη της Χρυσή Βαρδινογιάννη, η οποία συνοδευόταν από τον σύντροφό της Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Το παρών στο γάμο έδωσαν μόνο οι δύο οικογένειες, η μητέρα της πρώην υπουργού Ελενη Βαρδινογιάννη και οι τρεις αδελφές της, οι γονείς και η αδελφή του Μίνου Μάτσα. Ακολούθησε τραπέζι στην εξοχική κατοικία του συνθέτη στις Σπέτσες.
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Μια μορφή παρενόχλησης ήταν όταν ξεκίνησα τη δικηγορία και με αποκαλούσε συνάδελφός μου με υποκοριστικά»
Συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! παραχώρησε η Όλγα Κεφαλογιάννη η οποία, μεταξύ άλλων, μίλησε στη δημοσιογράφο Σόνια Καζόνι για ρατσιστικές και σεξιστικές συμπεριφορές που έχει δεχθεί τόσο στον χώρο εργασίας της όσο και στα φοιτητικά της χρόνια. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, η δικηγόρος και πολιτικός -που βιώνει την απόλυτη ευτυχία στο πλευρό του αγαπημένου της και πατέρα των δίδυμων παιδιών τους Μίνου Μάτσα, μίλησε ανοιχτά και για το χώρο της πολιτικής.
Ακολουθεί απόσπασμα της ενδιαφέρουσας συνέντευξής της:
Αντιμετώπισες ρατσιστικές συμπεριφορές ως νεαρή δικηγόρος και αντίστοιχα πολιτικός;
Πάρα πολύ έντονα, ειδικά όταν ξεκίνησα την καριέρα μου στη δικηγορία. Ήμουν πάρα πολύ νέα, γιατί τελείωσα γρήγορα το πανεπιστήμιο και στα 23 μου δεν ήμουν πια ασκούμενη, αλλά εργαζόμενη δικηγόρος. Πραγματικά, δεν μπορούσα να το πιστέψω, γιατί είχα μεγαλώσει σε ένα σπίτι όπου ο πατέρας μας μας είχε δώσει πολύ μεγάλη ενθάρρυνση, μας είχε μάθει πως ό,τι θέλουμε στη ζωή μας μπορούμε να το καταφέρουμε, αρκεί να το παλέψουμε. Έτσι, βρέθηκα σε μεγάλη έκπληξη όταν αντιμετώπισα σχόλια σεξιστικά από συναδέλφους, συμπεριφορές που δεν περίμενα ποτέ πως θα ίσχυαν τότε, τέλη δεκαετίας του ’90, αρχές του 2000. Δυστυχώς, δεν έχουν αλλάξει από τότε και πολλά πράγματα.
Τότε πώς το διαχειρίστηκες;
Όσο πιο μικρή είσαι, τόσο πιο πολύ σε επηρεάζει, σε ενοχλεί και σε εξοργίζει. Όσο αποκτάς εμπειρία και αυτοπεποίθηση, μαθαίνεις όλο αυτό να το αντιμετωπίζεις με άλλο τρόπο. Παράλληλα και για τους άλλους λειτουργεί αποτρεπτικά όταν σε βλέπουν να στέκεσαι γερά στα πόδια σου – δεν θα κάνουν με την ίδια ευκολία τα σχόλια που θα έκαναν αν ήσουν 20 και 25.
Παρενόχληση έχεις βιώσει στον εργασιακό χώρο;
Κοίτα, μια μορφή παρενόχλησης ήταν όταν είχα ξεκινήσει τη δικηγορία και με αποκαλούσε ο συνάδελφός μου ο δικηγόρος με διάφορα δήθεν χαριτωμένα υποκοριστικά. Δεν είναι αυτό μια μορφή λεκτικής βίας; Έχω τελειώσει το πανεπιστήμιο, όπως και εκείνος. Έχω κάνει το μεταπτυχιακό μου, που εκείνος μπορεί να μην το έχει κάνει. Έχω, λοιπόν, πέντε πράγματα στο μυαλό μου και διάθεση να δουλέψω και ο κάθε συνάδελφος οφείλει να με αντιμετωπίσει ως ίσο προς ίσο.
Ακόμα και ως φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο θυμάμαι καθηγητές που απευθυνόμενοι σε γυναίκες μάς έλεγαν «αν θέλετε να παντρευτείτε, αφήστε τα πτυχία και μάθετε να φτιάχνετε καμιά σπανακόπιτα!». Όταν έχεις μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον όπου έχεις πάρει τρομερή ενθάρρυνση και ποτέ δεν σου έχει πει κάποιος πως επειδή είσαι κορίτσι δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα, μετά όταν βγαίνεις στην πραγματική ζωή παθαίνεις ένα σοκ.
Στην πολιτική, φαντάζομαι, υπάρχουν αντίστοιχες καταστάσεις…
Αρκεί να σου πω το εξής: Παρόλο που είμαι στη Βουλή από το 2007, 15 χρόνια τώρα δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα η σύνθεση, παρά τις ποσοστώσεις των φύλων. Δεν έχει αυξηθεί ουσιαστικά το ποσοστό των γυναικών που καταφέρνουμε να εκλεγούμε.
Λωρίδα της Γάζας: Ώρα εκεχειρίας σε τεντωμένο σχοινί - Οι απειλές Νετανιάχου, η στάση της Χαμάς και η παρέμβαση Τραμπ
Συρεγγέλα στο ethnos.gr: Η ικανότητα ενός Προέδρου να ενώνει δεν εξαρτάται από τον πολιτικό του χώρο
Φοιτητές πανεπιστημίων: 5+1 tips για να «χτίσεις» το βιογραφικό σου ενώ σπουδάζεις
ΗΠΑ: Σταμάτησε να λειτουργεί το TikTok – Οι χρήστες ελπίζουν σε μια παρέμβαση του Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr