Αυστηρώς ακατάλληλοι θάνατοι που έμειναν στην Ιστορία – Πάπες που τέλειωσαν πάνω στην ερωτική πράξη, πολιτικοί που δεν άντεξαν την σεξουαλική κορύφωση
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 19 λεπτά ┋
Ο καλύτερος θάνατος είναι ο ξαφνικός, λένε πολλοί κι άλλοι πάλι εύχονται έναν θάνατο πάνω στο σεξ. Ή στο φαγητό, οι κοιλιόδουλοι... Ε, αυτούς τους «αυστηρώς ακατάλληλους» θανάτους ιστορικών προσώπων και διάσημων, που παρέδωσαν την ψυχή τους πάνω στην ερωτική πράξη, «ψάχνουμε» σήμερα. Πάπες που αναχώρησαν από τα εγκόσμια με έναν οργασμό, πολιτικοί που δεν άντεξαν την κορύφωση. Όλοι τους - σίγουρα - «έφυγαν» μ’ έναν αναστεναγμό ηδονής…
Το ΄χετε νοιώσει εκείνο το συναίσθημα, μετά την ερωτική πράξη, όταν καταρρέουμε, κοιτάζοντας το ταβάνι - που για ουρανός μοιάζει - και αναρωτιόμαστε αν η ανάσα και η καρδιά, που πάλλεται σε ρυθμό τυμπάνου φιλαρμονικής, θα επανέλθουν ξανά στον φυσιολογικό τους ράθυμο ρυθμό; Λοιπόν, κάποιες φορές δεν επανέρχονται. Τότε είναι που ανοίγεται μπροστά σας το φωτεινό τούνελ (όπως το έχουν περιγράφει εκείνοι που… γύρισαν) χαλαρώνετε και ξαφνικά ο Χάρος σας χτυπάει στον ώμο και σας δείχνει πως ήρθε η ώρα...
Κάποιοι – εκ του ασφαλούς – χαριεντίζονται ότι από όλους τους τρόπους να πεθάνεις προτιμότερος είναι ο θάνατος πάνω στην ερωτική πράξη. Όταν έρθει εκείνη η ώρα όμως… Κάτι τέτοιο συμβαίνει στην πραγματικότητα πιο συχνά από όσο φαντάζονται οι περισσότεροι: σύμφωνα με μια έρευνα, που έγινε στη Γερμανία το 2003, περίπου το 0,6% όλων των αιφνίδιων θανάτων προκαλούνται πάνω στην ερωτική πράξη. Κι έτσι, χωρίς άλλη καθυστέρηση, ας βυθιστούμε σε περιπτώσεις που σχετίζονται με κάποιους απρόσμενους θανάτους ιστορικών προσώπων, που παραδόθηκαν στον Χάρο με έναν οργασμό και έναν αναστεναγμό ηδονής…
Ο κύριος Πρωθυπουργός έγινε... μπίλιες
Ο Χένρι Τζον Τέμπλ, 3ος υποκόμης του Πάλμερστον που έμεινε στην Ιστορία ως λόρδος Πάλμερστον (1784 – 1865) κυριάρχησε στην εξωτερική πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας από το 1830 έως το 1865, όταν η χώρα του βρισκόταν στο απόγειο της δύναμής της· υπηρέτησε ως Γραμματέας Πολέμου ως υπουργός Εξωτερικών και διετέλεσε δύο φορές πρωθυπουργός.
Ο Πάλμερστον είναι ο μόνος βρετανός πρωθυπουργός που πέθανε ενώ ασκούσε τα καθήκοντά του. Και τι θάνατος ήταν αυτός! Στις 18 Οκτωβρίου του 1865, ο Πρωθυπουργός, ο οποίος έχαιρε άκρας υγείας μέχρι τα 80 του κατέληξε πάνω στον οργασμό. Ο Πάλμερστον φέρεται να είχε ερωτικές σχέσεις με μια από τις υπηρέτριές του. Ο Πρωθυπουργός, παρά τα χρόνια του, λέγεται ότι ξεδίπλωσε την ερωτική του ορμή πάνω σε ένα τραπέζι μπιλιάρδου· κι' έγινε… μπίλιες. Η σάρκα του γέροντα πολιτικού ήθελε, αλλά η καρδιά του τον πρόδωσε. Πέθανε (ίσως) ευτυχισμένος μόλις δύο μέρες πριν από τα 81α γενέθλιά του.
Ο Πάππας πιάστηκε στα πράσα...
Ο Πάπας Λέων Η' (915 – 965) ήταν Άγιος – ή τουλάχιστον ο περίγυρός του ισχυριζόταν ότι ήταν Άγιος· ανέβηκε στον παπικό θρόνο μια φορά από το 963 έως το 964, και μετά ξανά από τον Ιούνιο του 964 μέχρι τον θάνατό του. Η Ιστορία δεν έχει να θυμάται πολλά από τον Λέοντα και έγινε περισσότερο γνωστός όχι για το τι έκανε στη ζωή του, αλλά για το πώς πέθανε...
Ο Λέων Η' γεννήθηκε στη Ρώμη και ήταν έμπιστος βοηθός του Πάπα Ιωάννη ΙΒ, ενός ακόμη πιο διεφθαρμένου Αγίου Πατέρα που επίσης κατέληξε να πεθάνει πάνω στην ερωτική πράξη – οι Πάπες συνήθιζαν να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια του σεξ τότε. Το 963, ο Ιωάννης ΙΒ' έστειλε τον μελλοντικό Πάπα Λέοντα Η' ως πρεσβευτή στον πρόσφατα στεφθέντα αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Όθωνα Α'. Ωστόσο, οι σχέσεις μεταξύ Πάπα και αυτοκράτορα δεν ήταν και οι καλύτερες και ο Όθωνας Α' εισέβαλε στη Ρώμη, αναγκάζοντας τον Πάπα Ιωάννη ΙΒ' να φύγει. Ο αυτοκράτορας συγκάλεσε σύνοδο, η οποία καθαίρεσε τον Πάπα και τον αντικατέστησε με τον εκλεκτό του αυτοκράτορα, Λέοντα Η'. Μόλις ο αυτοκράτορας έφυγε από τη Ρώμη, ωστόσο, ο έκπτωτος Ιωάννης ΙΒ' επέστρεψε· οργάνωσε μια εξέγερση που ανάγκασε τον αντικαταστάτη του, Λέοντα Η', να τραπεί σε φυγή και να αναζητήσει καταφύγιο στον αυτοκράτορα Όθωνα Α', που συγκάλεσε νέα Σύνοδο που αφόρισε τον Λέοντα και ακύρωσε τον τίτλο του και ανέλαβε ξανά το αξίωμα του Αγίου Πατέρα. Μύλος...
Ο Πάπας Ιωάννης ΙΒ’ δεν απόλαυσε για πολύ την επιστροφή του στον παπικό θρόνο: μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, δολοφονήθηκε από απαντημένο σύζυγο που τον έπιασε να ερωτοτροπεί με τη γυναίκα του. Υπάρχουν δύο αφηγήσεις για τον θάνατο του Ιωάννη ΙΒ’. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κατέληξε έπειτα από ένα ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ ερωτοτροπούσε με τη σύντροφό του. Κάποιοι άλλοι αναφέρουν ότι έχασε τη ζωή του εν μέσω μιας ερωτικής συνεύρεσης, όταν ο σύζυγος της γυναίκας τον πέταξε από το παράθυρο και τον προσγείωσε στα χέρια του Θεού και στα πόδια της Ιστορίας.
Οι καρδινάλιοι εξέλεξαν Πάπα, τον Βενέδικτο Ε’, αλλά ο ευεργέτης του Λέοντος Η', ο αυτοκράτορας Όθωνας Α', πολιόρκησε τη Ρώμη, κατέλαβε την πόλη και ανάγκασε τους Ρωμαίους να ανεβάσουν ξανά τον Λέοντα στον θρόνο της Καθολικής Εκκλησίας. Ο Λέων Η' δεν απόλαυσε τον παπισμό για καιρό· ακολούθησε τον τρυφηλό τρόπο ζωής του πρώην μέντορά του Ιωάννη ΙΒ'. Την 1η Μαρτίου του 965, ο Πάπας απολάμβανε το σαρκικό πάθος του, όμως φαίνεται ότι το παράκανε: πάνω στην κορύφωση, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και «έφυγε» να συναντήσει τον Θεό που τον περίμενε για να του δώσει εξηγήσεις για τα κρίματά του…
Αν είσαι και ο Ροκφέλερ, ο Χάρος θα σε βρει...
Πρέπει να ήταν εντυπωσιακό εκείνα τα χρόνια να είσαι ένας Ροκφέλερ, ή τουλάχιστον να είσαι ο Νέλσον Άλντριχ Ροκφέλερ (1908 – 1979). Πορφυρογέννητος ο Νέλσον Ροκφέλερ ήταν καταξιωμένος επιχειρηματίας και διάσημος πολιτικός. Ο Ροκφέλερ διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών πλάι στους προέδρους Ρούσβελτ και Τρούμαν και υφυπουργός Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας επί Αϊζενχάουερ. Ήταν κυβερνήτης της Νέας Υόρκης από το 1959 έως το 1973 και υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος του Τζέραλντ Φορντ από το 1974 έως το 1977. Για να κλείσει τη λαμπρή ζωή του θριαμβικά όπως την απόλαυσε, πέθανε πάνω σε μια έντονη ερωτική συνεύρεση.
Ο Νέλσον Ροκφέλερ ήταν ένας φιλελεύθερος Ρεπουμπλικανός. Είχε δε τόση επιρροή, που μια ολόκληρη ομάδα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ήταν γνωστή ως «Ρεπουμπλικάνοι Ροκφέλερ». Στις 26 Ιανουαρίου 1979, ο 70χρονος Νέλσον Ροκφέλερ πέθανε από καρδιακή προσβολή. Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο ότι πέθανε στο γραφείο του στο Rockefeller Center ενώ εργαζόταν. Στην πραγματικότητα, ο Ροκφέλερ είχε πεθάνει σε ένα αρχοντικό, παρέα με μια καλλονή πέντε δεκαετίες νεότερή του, που ονομαζόταν Μέγκαν Μάρσακ. Ο Ροκφέλερ είχε καλέσει τη Μέγκαν στο αρχοντικό του το προηγούμενο βράδυ και οι δυο τους έπιναν και ερωτοτροπούσαν μέχρι το πρωί. Όμως κάτι τέτοια ξενύχτια είναι βαριά για 70αρηδες κι ας είναι και δισεκατομμυριούχοι. Ο Ροκφέλερ κοντά στα ξημερώματα έπαθε καρδιακό επεισόδιο, που του έκλεισε εισιτήριο Α’ θέσης για τους ουρανούς.
Η οικογένεια Ροκφέλερ προσπάθησε να διαψεύσει τις συνθήκες του θανάτου του Νέλσονα, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να διατείνεται ότι δεν γνώριζε καν την Μέγκαν Μάρσακ. Ωστόσο, η αλήθεια βγήκε στο φως και μάλιστα με σπαρταριστές λεπτομέρειες στις οποίες ο μόνος που δεν έδωσε σημασία ήταν ο Νέλσον…
Μα κανένας σεβασμός για τον Ποντίφικα
Ο Πάπας Ιωάννης Ζ' ( περίπου 650 – 707) εξελέγη Άγιος Πατέρας την 1η Μαρτίου του 705 και κράτησε τη θέση του μέχρι τον θάνατό του στις 18 Οκτωβρίου του 707. Εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με ιστορικές αναφορές, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από έναν θυμωμένο σύζυγο, ο οποίος συνέλαβε τον Πάπα να έχει ερωτικές σχέσεις με τη σύζυγό του. Έλληνας στην καταγωγή, ο Ιωάννης Ζ΄ γεννήθηκε στα σύνορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας· ωστόσο, τα πήγαινε καλύτερα με τους Λομβαρδούς, που κυβερνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας τότε, παρά με τον Αυτοκράτορα Ιουστινιανό Β'.
Αν και η θητεία του ήταν σύντομη, ο Ιωάννης Ζ' ήταν ένας δραστήριος Πάπας, ο οποίος αφιέρωσε σημαντικό χρόνο και πόρους για την κατασκευή και την αποκατάσταση εκκλησιών. Δυστυχώς και για εκείνον και για την Παπική Εκκλησία - φαίνεται ότι δυσκολεύτηκε να χαλιναγωγήσει τα πάθη του και το νήμα της ζωής του κόπηκε απότομα όταν οργισμένος σύζυγος τον σκότωσε στο ξύλο (κυριολεκτικά) όταν τον συνέλαβε να κάνει έρωτα με τη γυναίκα του.
Πέθανε ο Πρόεδρος; Cherchez la femme...
Aν ένας Πρόεδρος πέθαινε ποτέ στην αγκαλιά της ερωμένης του, αυτός σίγουρα θα ήταν Γάλλος. Οι Γάλλοι έχουν κερδίσει τη φήμη του ακαταμάχητου εραστή, μαζί με τους Ιταλούς και τους Έλληνες. Ο Φελίξ Φορέ (1841 – 1899), λοιπόν ήταν Πρόεδρος της Γαλλίας από το 1895 μέχρι το θάνατό του τέσσερα χρόνια αργότερα, όταν η ερωτική του πράξη διακόπηκε από το δρεπάνι του Χάρου... Ο Φορέ ήταν γιος ενός μικροεπιπλοποιού. Ως νέος, εργάστηκε ως βυρσοδέψης, στη συνέχεια έγινε ένας επιτυχημένος και πολύ πλούσιος βιομήχανος και έμπορος στη Χάβρη· εξελέγη δήμαρχος της πόλης και σε ηλικία 40 ετών εξελέγη μέλος της Εθνοσυνέλευσης. Ο Φορέ κατείχε μια σειρά θέσεων υφυπουργού στη δεκαετία του 1880. Το 1895 εξελέγη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Η προεδρία του Φελίξ Φορέ σημαδεύτηκε από την αποικιακή επεκτατική πολιτική της Γαλλίας, τη σύγκρουση με τη Βρετανία και την ανοιχτή πληγή της Υπόθεσης Ντρέιφους. Επίσης, ο Φορέ επέζησε και από μια απόπειρα δολοφονίας το 1896.
Κι όμως πέρα από όλα τα παραπάνω, εκείνο που σημάδεψε τη ζωή του προέδρου Φορέ, ήταν ο θάνατός του: πέθανε κατά τη διάρκεια της συνουσία του με την ερωμένη του, Μαργκερίτ Στέιχεϊλ, μια Γαλλίδα που ήταν διαβόητη για τις πολλές σχέσεις της με ισχυρούς και διάσημους άνδρες. Ο πρόεδρος Φορέ ήταν ο Πρώτος Πολίτης της Γαλλίας και δεν μπορούσε να ξεφύγει από τον ιστό της Μαργκερίτ. Το ζευγάρι συναντιόταν συχνά στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Στις 16 Φεβρουαρίου του 1899, ο Φορέ τηλεφώνησε στην αγαπημένη του και της ζήτησε να περάσει από το παλάτι αργότερα εκείνο το απόγευμα. Η Μαργκερίτ έφτασε και οδηγήθηκε στο Μπλε Σαλόνι του παλατιού, όπου την περίμενε ο Φορέ. Δεν ήταν προετοιμασμένη για αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει... Λίγο αφότου η ερωμένη του Προέδρου έμεινε μόνη μαζί του, οι υπηρέτες άκουσαν κραυγές· όταν μπήκαν μέσα, βρήκαν ημίγυμνη και ταραγμένη την Στέινχεϊλ με τα χέρια του προέδρου μπλεγμένα στα μαλλιά της. Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας είχε υποστεί εγκεφαλικό ενώ απολάμβανε στοματικό έρωτα…
Φυσικά, ο γαλλικός Τύπος ξεφάντωσε. Χαρακτηριστικός ήταν ο τίτλος της εφημερίδας «Gil Blas»: «Ο Φελίξ Φορέ πέθανε από περίσευμα καλής υγείας ». Ο πρωθυπουργός Ζορζ Κλεμανσό – ο διάσημος Τίγρης της Γαλλίας είχε πει ειρωνικά: «Il voulait etre Cesar, il ne fut que Pompee»: λογοπαίγνιο που σημαίνει: «ήθελε να γίνει Καίσαρας, αλλά κατέληξε Πομπήιος», να σημειωθεί ότι το «pomper» στη γαλλική αργκό σημαίνει τρόμπα – αντλία... Και οι Γάλλοι κατάλαβαν και πολύ γέλασαν με τον θάνατο του Προέδρου…
Σ' έχω κάνει Θεό...
Ο Παύλος Β' (1417 – 1471) ήταν Πάπας από το 1464 μέχρι το θάνατό του το 1471. Η θητεία του χαρακτηρίστηκε από αυταρχισμό και ελάχιστη έως καθόλου προσφορά. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, αλλά και για την ροπή του σε γιορτές και πανηγύρια, οι εκκλησιαστικοί μελετητές και οι ιστορικοί τον έχουν κατατάξει ανάμεσα στους χειρότερους Πάπες της περιόδου της Αναγέννησης. Ωστόσο, ο Παύλος Β' μνημονεύεται περισσότερο για τον σκανδαλώδη θάνατό του, παρά για ό,τι πέτυχε ή δεν πέτυχε στη ζωή του.
Εκείνος ο Πάπας συνάντησε τον δημιουργό του στη μέση του σοδομισμού του από έναν γεροδεμένο άνδρα! Ο Πιέτρο Μπάρμπο - το κοσμικό όνομα του Πάπα - γεννήθηκε από πλούσια οικογένεια στη Βενετία. Όπως πολλοί Βενετοί της τάξης του, αναμενόταν ότι θα ακολουθούσε καριέρα στο εμπόριο. Ωστόσο, αυτά τα σχέδια άλλαξαν όταν ο θείος του εξελέγη Πάπας ως Ευγένιος ο Δ' το 1431 και ο Πιέτρο μεταπήδησε από τις επιχειρήσεις σε πνευματική καριέρα. Ο Πάπας, θείος του, τον έχρισε αρχιδιάκονο, στη συνέχεια επίσκοπο, και το 1440, ο Ευγένιος έκανε καρδινάλιο τον 23χρονο ανιψιό του, που συνέχισε την ανέλιξή του στην ιεραρχία της Εκκλησίας μετά τον θάνατο του θείου του.
Το 1464, ο Πιέτρο εξελέγη Πάπας υποσχόμενος ότι θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων 18 σημείων. Πήρε το παπικό όνομα Παύλος Β' και μόλις κάθισε στο θρόνο οι μεταρρυθμίσεις του ήταν σεξουαλικού χαρακτήρα, μόνο…. Ο πάπας Παύλος Β' ήταν διανοητικά ανίκανος να κατανοήσει τα βαθιά ζητήματα της εποχής, έτσι αφιέρωσε τον βίο του σε γλέντια και γιορτές· του άρεσε πολύ να ντύνεται με περίτεχνα και λαμπερά άμφια, και είχε μετατρέψει τον Οίκο του Θεου σε κέντρο ακολασίας. Ενώ υπήρξαν αρκετοί ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι πάπες πριν από τον Παύλο Β' και μετά, οι επιλογές και η συμπεριφορά του, του απέδωσαν τη φήμη θηλυκού, που πόρρω απείχε από την θρησκευτικότητα. Ο Χάρος τον βρήκε τελικά το 1471, ενώ κάλπαζε πάνω σε ένα αντρικό κορμί…
Η Μάστιγα του Θεού δεν άντεξε στον αχαλίνωτο έρωτα
Ο διαβόητος Αττίλας, ο Ούννος (406 – 453) κυριάρχησε σε μια πολυφυλετική αυτοκρατορία, που κάλυπτε την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της βασιλείας του (434-453) τρομοκράτησε ολόκληρο τον τότε πολιτισμένο κόσμο και κέρδισε επάξια το προσωνύμιο η Μάστιγα του Θεού.
Ο Αττίλας εισέβαλε στην Περσία, προκάλεσε ταραχή και φόβο στην Ανατολική και Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και λεηλάτησε τα Βαλκάνια. Επίσης, απέσπασε τεράστια ποσά χρυσού από την Κωνσταντινούπολη ως φόρους, εισέβαλε στη Γαλατία, οπισθοχώρησε και στη συνέχεια χτύπησε την Ιταλία, προτού το αλκοόλ και η σαρκικές απολαύσεις του στοιχίσουν τη ζωή και μάλιστα τη νύχτα του γάμου του.
Ο Αττίλας γεννήθηκε το 406· εδραίωσε την εξουσία του δολοφονώντας τον αδερφό του Μπλέντα. Το 447, ο Αττίλας χτύπησε τα Βαλκάνια, τα οποία ερήμωσε μέχρι που έφτασε προ των πυλών της Κωνσταντινούπολης. Το 450, η αδερφή του αυτοκράτορα της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας προσπάθησε να ξεφύγει από τον αρραβώνα ενός γέρο-αριστοκράτη ικετεύοντας τη βοήθεια του Αττίλα, στέλνοντάς του το δαχτυλίδι των αρραβώνων της. Ο Αττίλας το ερμήνευσε ως πρόταση γάμου· δέχτηκε και ζήτησε τη μισή Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ως προίκα. Όταν οι Δυτικοί αντέδρασαν, ο Αττίλας επιτέθηκε, προκαλώντας θάνατο και καταστροφή, πριν τελικά σταματήσει στη Μάχη των Καταλανικών Πεδίων το 451.
Το επόμενο έτος, εισέβαλε στην Ιταλία, λεηλατώντας και καίγοντας καθώς προχωρούσε στη χερσόνησο, πριν πειστεί από τον Πάπα να αποσυρθεί. Σχεδίαζε να επιτεθεί ξανά στην Κωνσταντινούπολη το 453, αλλά η οργή του ξεθύμανε εκείνη τη χρονιά, ενώ γιόρταζε το γάμο του με τη νέα σύζυγο του. Η Μάστιγα του Θεού το παράκανε με τον έρωτα και το ποτό: ήπιε δεκάδες κανάτια κρασί, εξαντλήθηκε και έπεσε σε λήθαργο. Λέγεται ότι υπέστη αιμορραγία από τη μύτη και έπαθε αναρρόφηση. Ο αιμοσταγής και αιμοδιψής Αττίλας πνίγηκε από το ίδιο του το αίμα και η αιτία ήταν μια γυναίκα. Τι άλλο;
Ούτε στον κινηματογράφο τέτοιος θάνατος...
Ο Άλμπερτ Ντέκερ (1905 – 1968) ήταν διάσημος ηθοποιός του οποίου η καριέρα διήρκεσε 40 χρόνια στη θεατρική σκηνή και στην Οθόνη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχει στο παλμαρέ του μια φιλμογραφία με πάνω από 110 τίτλους, κερδίζοντας αναγνώριση για αξιόλογες ερμηνείες σε ταινίες όπως το «Ανατολικά της Εδέμ», «Οι Δολοφόνοι» , «Dr. Cyclops», «Φίλησέ με μέχρι θανάτου», ενώ έχει μείνει ιστορικός ο τελευταίος του ρόλος στο κλασικό γουέστερν του Σαμ Πέκιμπα «Άγρια Συμμορία».
Ο Ντέκερ κέρδισε επίσης την αναγνώριση για την ηθική και το θάρρος του: κατά τη διάρκεια των κομμουνιστικών διώξεων· ήταν ένας από τους λίγους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που τόλμησαν να καταγγείλουν τον δημαγωγό γερουσιαστή Τζόζεφ ΜακΚάρθι και την Επιτροπή Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων της Βουλής των Αντιπροσώπων (HUAC). Αυτό το τελευταίο γεγονός τον έβαλε στη μαύρη λίστα στο Χόλιγουντ και φρέναρε την καριέρα του για χρόνια. Δυστυχώς, παρ’ όλα τα επιτεύγματά του, ο Ντέκερ μνημονεύεται σήμερα περισσότερο για τον παράξενο θάνατό του, ο οποίος συνέβη κατά τη διάρκεια ενός ερωτικού κρεσέντο.
Το 1968, ο Ντέκερ, αφού ολοκλήρωσε τα γυρίσματα με τον τελευταίο του ρόλο στην «Άγρια Συμμορία» εξαφανίστηκε. Οι φίλοι και η οικογένεια του ανησύχησαν. Δεν εμφανίστηκε σε ραντεβού με την αρραβωνιαστικιά του, το μοντέλο Τζέραλντιν Σάουντερς, που, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον βρει στο τηλέφωνο, πήγε στο διαμέρισμά του και κάρφωσε ένα σημείωμα στην πόρτα, που ήδη καλύπτονταν από σημειώματα φίλων και γνωστών.
Όταν η αρραβωνιαστικιά του Ντέκερ επέστρεψε αργότερα το ίδιο βράδυ και βρήκε την ίδια κατάσταση στην εξώπορτα, έπεισε τον διευθυντή του κτιρίου να της ανοίξει να μπει στο διαμέρισμα· μόλις μπήκαν, βρήκαν την πόρτα του μπάνιου κλειδωμένη από μέσα· την έσπασαν. Τότε ανακάλυψαν τον Ντέκερ κρεμασμένο από μια δερμάτινη ζώνη, νεκρό πλέον. Αυτό ήταν μόνο η αρχή.
Η κατάσταση μέσα στο διαμέρισμα του Άλμπερτ Ντέκερ ήταν φρικτή και τόσο τρομακτική που η Τζέραλντιν κατέρρευσε. Ο διευθυντής του κτιρίου χρειάστηκε λίγα λεπτά για να ξεπεράσει το σοκ και να συγκεντρώσει το μυαλό του για να καλέσει την αστυνομία. Ήταν ένας από τους πιο περίεργους θανάτους από σεξ που είχαν καταγραφεί ποτέ. Ο Ντέκερ ήταν γυμνός στην μπανιέρα, με μια μπάλα στο στόμα, ένα μαντίλι του κάλυπτε τα μάτια και τα χέρια του ήταν δεμένα με χειροπέδες πίσω από την πλάτη του. Εκτός από τη ζώνη γύρω από το λαιμό του, υπήρχε μια άλλη στη μέση του, δεμένη σε ένα σχοινί που έδενε τους αστραγάλους του, η οποία με τη σειρά της ήταν τυλιγμένη στον καρπό του και σφιγμένη στο χέρι του.
Ηλιαχτίδες ήταν ζωγραφισμένες γύρω από τις θηλές του στήθους του με κραγιόν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε επίσης για να σχεδιαστεί μια παράξενη ζωγραφιά που θύμιζε γυναικείο κόλπο στο στομάχι του. Μια βελόνα έβγαινε από κάθε χέρι και το δεξί του μάγουλο είχε δύο τρυπήματα από βελόνα, πάνω από τις οποίες τρύπες ήταν γραμμένη η λέξη «μαστίγιο» με κραγιόν. Το σώμα του ήταν καλυμμένο με λέξεις γραμμένες με κραγιόν: «κάνε με να πιπιλάω» και «σκλάβος». Ο θάνατος του Άλμπερτ Ντέκερ αρχικά κρίθηκε ως αυτοκτονία. Ωστόσο, όταν βρέθηκαν βοηθήματα S&M και πορνό ταινίες στο διαμέρισμά του, θεωρήθηκε τυχαία αυτοερωτική ασφυξία ενώ αυνανιζόταν. Ωστόσο, παρά την έκθεση του ιατροδικαστή, υπήρχε η υποψία δολοφονίας και ο θάνατος ήταν και παραμένει ύποπτος.
Η αρραβωνιαστικιά του Ντέκερ γνώριζε ότι είχε 70.000 δολάρια μετρητά στο διαμέρισμα του, για να αγοράσει ένα νέο σπίτι. Τα χρήματα, καθώς και οι ακριβές κάμερες και ο εξοπλισμός γυρισμάτων, δεν βρέθηκαν ποτέ. Ήταν επίσης δύσκολο να φανταστεί κάποιος το πώς ο Ντέκερ θα μπορούσε να έχει δεθεί, μόνος του, με τον τρόπο που τον ανακάλυψαν. Το μυστήριο του θανάτου του Ντέκερ παραμένει άλυτο μέχρι σήμερα.
Να κλείσουμε καταγράφοντας ότι και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φρανκλίνος Ρούσβελτ, λέγεται ότι πέθανε πάνω στην ερωτική πράξη, στην αγκαλιά της ερωμένης του, Λούσι Μέρσερ, χωρίς να έχει εξακριβωθεί από την Ιστορία. Επίσης ο Δούκας της Ορλεάνης, Φίλιππος Β' κάνοντας έρωτα σε προχωρημένη ηλικία έμεινε στα χέρια της ερωμένης του από εγκεφαλικό επεισόδιο, το 1721.
Ο έρωτας είναι ζωή… καμιά φορά όμως είναι και θάνατος! Το σεξ είναι η απάντηση λοιπόν, όποια κι αν είναι η ερώτηση, όπως είπε και ο Γούντι Άλεν.
Μέση Ανατολή: Τα νέα δεδομένα στην περιοχή και οι φάσεις της συμφωνίας για εκεχειρία - Το Ισραήλ απελευθερώνει 737 Παλαιστίνιους κρατούμενους για 33 ομήρους
Χωρίς διόδια για άλλα 3 χρόνια Άγιος Στέφανος και Βαρυμπόμπη: Νέες αποζημιώσεις 12,7 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει το Δημόσιο
Χαμηλότερες από το 2019 οι πραγματικές αμοιβές των εργαζομένων - Ο πληθωρισμός «εξαέρωσε» τις αυξήσεις
Τέλος το TikTok στις ΗΠΑ: Ανακοίνωσε ότι θα πάψει να είναι διαθέσιμο στη χώρα μετά την Κυριακή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr