Σαν σήμερα: Το αερόπλοιο Hindenburg φλέγεται παρασύροντας στο θάνατο 36 ανθρώπους
6 Μαΐου. Το 1937, το αερόπλοιο Hindenburg (Χίντεμπουργκ) τυλίγεται στις φλόγες με αποτέλεσμα 36 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
6 Μαΐου. Το 1937, στην προσπάθεια του αερόπλοιου Hindenburg (Χίντεμπουργκ) να αγκυροβολήσει στον Αεροναυπηγικό Σταθμό του Λέικχερστ, στο Νιου Τζέρσεϊ, ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα 36 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.
Λίγο πριν από τις 19:30, στις 6 Μαΐου του 1937, το αερόπλοιο «Χίντεμπουργκ» που είχε διασχίσει τον Ατλαντικό μέσα σε τρεις ημέρες, τυλίχτηκε στις φλόγες καθώς πλησίαζε στον σταθμό του Ναυτικού Αεροδρομίου Lakehurst στο κέντρο του Νιού Τζέρσεϊ. Η καταστροφή, που μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αποδόθηκε σε μια ηλεκτρικό σπινθήρα που ανάφλεξε το αέριο υδρογόνο του αεροσκάφους. Από τη φωτιά πέθαναν 35 από τους 97 επιβαίνοντες στο αερόπλοιο και ακόμα ένας άνδρας σκοτώθηκε στο έδαφος. Από τους 36 επιβάτες του, επέζησαν 23 και 39 από τα 61 μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους και ο (τότε) 14χρονος καμαρότος Werner Franz (Βέρνερ Φρανς). Ο Franz έχει εκδώσει βιβλίο όπου καταγράφει με λεπτομέρειες τον τρόπο που διασώθηκε από το μοιραίο αερόπλοιο. Ο Franz πέθανε σε ηλικία 92 χρονών, στις 13 Αυγούστου του 2014 στη Φρανκφούρτη.
Το «Χίντεμπουργκ», μήκους περίπου 244 μέτρων (τρεις φορές το μήκος ενός Boeing 747) και διαμέτρου 42 μέτρων, πέταξε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου 1936 και έκανε 62 πτήσεις πριν από την καταστροφή. Το μοιραίο αερόπλοιο είχε απογειωθεί από τη Φρανκφούρτη στις 3 Μαΐου - πρώτο ταξίδι της χρονιάς - με προορισμό το Νιού Τζέρσεϊ. Το προηγούμενο έτος είχε πραγματοποιήσει αισίως 10 υπερατλαντικά ταξίδια, μεταφέροντας στο σύνολο 1.002 επιβάτες. Η καταστροφή του «Χίντεμπουργκ», σηματοδότησε το τέλος της λεγόμενης «εποχής των αερόπλοιων».
Επίσης σαν σήμερα: Το 1877, ο Ινδιάνος αρχηγός Τρελό Άλογο παραδίδεται στα αμερικανικά στρατεύματα στη Νεμπράσκα. Το 1889, ο Πύργος του Άιφελ ανοίγει επίσημα για το κοινό στην Παγκόσμια Έκθεση του Παρισιού.
Το 1968 είναι η πιο βίαιη ημέρα του «Γαλλικού Μάη», με επίκεντρο το Καρτιέ Λατέν («Ματωμένη Δευτέρα»). Συγκρούσεις σώμα με σώμα των χιλιάδων φοιτητών που διαδηλώνουν για την απελευθέρωση των συντρόφων τους και της αστυνομίας: 945 τραυματίες, από τους οποίους 345 αστυνομικοί και 422 συλλήψεις.
Τέλος σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας.
Θρίλερ με την εκεχειρία στη Γάζα: Επιμένει ο Νετανιάχου στο τελεσίγραφό του – Καθυστέρηση της τελευταίας στιγμής από τη Χαμάς
Τέσσερα προγράμματα ύψους 1 δισ. ευρώ για ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση κατοικιών – Τι πρέπει να ξέρετε
Συρεγγέλα στο ethnos.gr: Η ικανότητα ενός Προέδρου να ενώνει δεν εξαρτάται από τον πολιτικό του χώρο
Φοιτητές πανεπιστημίων: 5+1 tips για να «χτίσεις» το βιογραφικό σου ενώ σπουδάζεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr