Μπάχαλο με την απόφαση Αυγενάκη: Ανω-κάτω με τους ερασιτέχνες αθλητές
Σε υπαναχώρηση υποχρεώθηκε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μετά το αλαλούμ που προκλήθηκε με τις ιατρικές βεβαιώσεις🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Ένα αλαλούμ επικρατεί τα τελευταία 24ωρα σχετικά με τις ιατρικές βεβαιώσεις που θα πρέπει να προσκομίζουν οι ερασιτέχνες αθλητές προκειμένου να μπορέσουν να ασκηθούν σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Χιλιάδες αθλητές όλων των δραστηριοτήτων, ακόμη και του ποδοσφαίρου, χρειάζεται να προσκομίσουν την ιατρική βεβαίωση που να αποδεικνύει ότι δεν πάσχουν από κορονοϊο.
Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (19/5) η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Λευτέρη Αυγενάκη, είχε εκδώσει την ιατρική βεβαίωση με βάση την οποία θα έπρεπε ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει υποβληθεί ουσιαστικά σε εργαστηριακό τεστ για covid-19 ώστε να μπορέσει ο γιατρός να υπογράψει τη βεβαίωση. Γεγονός που σημαίνει ότι θα έπρεπε να διαθέσει τουλάχιστον 120 με 150 ευρώ για να πραγματοποιήσει εργαστηριακό έλεγχο στον ιδιωτικό τομέα. Άλλωστε το αρχικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού επέβαλε να υπάρχει το τεστ.
Μάλιστα η αναστάτωση ξεκίνησε όταν πολλοί πνευμονολόγοι αρνούνταν να υπογράψουν την ιατρική βεβαίωση μόνο με κλινική εξέταση, αφού οι περισσότεροι ερασιτέχνες αθλητές δεν είχαν πραγματοποιήσει το πανάκριβο τεστ για τον κορονοϊό.
Άλλωστε έτσι όπως ήταν διατυπωμένη η ιατρική βεβαίωση που εκδόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο, οι γιατροί ήταν ουσιαστικά υποχρεωμένοι να ζητούν το τεστ για τον κορονοϊό, πριν την υπογράψουν, αφού θα έπρεπε να αναλάβουν και την ευθύνη στην περίπτωση που ο αθλητής ήταν ασυμπτωματικός ή εμφάνιζε αργότερα συμπτώματα.
Υστερα από εκατοντάδες διαμαρτυρίες αθλητικών Σωματείων στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε, οι αρμόδιοι υποχρεώθηκαν να υπαναχωρήσουν και να εκδώσουν νέα ιατρική βεβαίωση με βάση την οποία απαιτείται μόνο ο κλινικός έλεγχος από την πλευρά του γιατρού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το πρώτο έγγραφο που είχε αναρτήσει η Γενική Γραμματεία αθλητισμού ανέφερε ότι: «…τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων τηρούνται στο αρχείο του υπογράφοντος γιατρού» λίγο αργότερα άλλαξε. Το δεύτερο διορθωτικό έγγραφο ζητά απλά την κλινική εξέταση αφού αναφέρει: «…βεβαιώνει ότι κατά την ημέρα της κλινικής εξέτασης ............/............../2020 δεν εμφάνισε συμπτώματα πυρετού, βήχα, δύσπνοιας, πονόλαιμου, κόπωσης, μυαλγίας, ανοσμίας».
Τα δύο έγγραφα:
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr