Γώγος: Οι γιατροί φοβόμαστε τον νέο που θα καταρρεύσει - Γιατί έφυγε ο 35χρονος
Η θνητότητα πάνω από τα 80 είναι 14% και κάτω από την ηλικία των 35 είναι 0,3% δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Στους θανάτους νέων ανθρώπων από τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος, με αφορμή τον 35χρονο άνδρα που κατέληξε στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης.
«Η θνητότητα πάνω από τα 80 είναι 14% και κάτω από την ηλικία των 35 είναι 0,3%. Αυτό σημαίνει ότι εάν αρρωστήσουν 500 άτομα ή 300 άτομα θα πεθάνει ένας. Δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει θνητότητα, υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Realfm 97,8».
«Η νόσος αυτή προσβάλει τους αποκαμωμένους, προσβάλει αυτούς που έχουν κακό ανοσολογικό σύστημα, ανοσοκαταστολή, διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακή ανεπάρκεια, ΧΑΠ και αυτούς που είναι πάνω από 70 - 75 ετών. Υπάρχουν θάνατοι σε όλα τα νοσήματα, και στη γρίπη συμβαίνει αυτό, έχουμε δει ανθρώπους 30 ετών να πεθαίνουν με γρίπη.
Για αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε ότι δεν είμαστε άτρωτοι οι νεότεροι στον κορονοϊό. Οι άρρωστοι που είναι νέοι και έχουν ισχυρό ανοσολογικό σύστημα, μπορεί καμιά φορά αυτό το σύστημα να υπεραντιδράσει στον ιό και να κάνει μία υπερβολική φλεγμονή, μία υπερβολική αντίδραση. Επίσης, μπορεί μερικές φορές το φορτίο του ιού που θα πάρουμε να είναι μεγάλο και ο ιός αυτός να μπορεί να είναι ανεξέλεγκτος.
Μπορεί γενετικά κάποιος άνθρωπος να έχει μία μικρή βλάβη στο γονιδιακό του υλικό που να δημιουργεί μία υπερευαισθησία με τους υποδοχείς που έχει στα διάφορα κύτταρα που προσλαμβάνουν τον ιό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να οδηγήσουν και έναν νεότερο άνθρωπο, ένα υγιέστατο άνθρωπο σε μία τέτοια έκβαση και βέβαια υπάρχουν και οι επιπλοκές», σημείωσε.
«Οι γιατροί φοβόμαστε το νέο άτομο που θα καταρρεύσει γρήγορα. Αυτή η περίπτωση ενός ανθρώπου που από ότι κατάλαβα μπήκε στο νοσοκομείο την Τετάρτη, είχε μία λοίμωξη του αναπνευστικού, έκανε ταχύτατη βλάβη στους πνεύμονες, μία βαριά πνευμονία, διασωληνώθηκε και αμέσως έκανε πολυοργανική ανεπάρκεια, είναι το πρότυπο της βαρύτατης νόσου του κορονοϊού, αυτό που εξελίσσεται μέσα σε πέντε μέρες», συμπλήρωσε ο καθηγητής.
Δολοφονία στο Παλαιό Φάληρο: Το... τυχερό δελτίο που «έκαψε» τον 39χρονο - Χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν πάνω του
Αγία Παρασκευή: Οι ισχυρισμοί του 22χρονου που σκότωσε με μηχανή ηλικιωμένο και τον σκύλο του
Φωτιά σε χιονοδρομικό κέντρο στην Τουρκία: Σοκαριστικά πλάνα από τις καταστροφές – Βίντεο από drone
«Θα έτρωγα ακόμα και τα νύχια του σκύλου μου»: Η Ναόμι Γουότς μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε να αποκτήσει παιδί
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr