«Κάποιος έβαλε το χέρι του στο βούλευμα» καταγγέλλει η μητέρα της Έμμας που χτυπήθηκε από ΙΧ και εγκαταλείφθηκε - Τα ερωτήματα της οικογένειας
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται η δίκη για τον θάνατο και την εγκατάλειψη της Έμμας στη Θεσσαλονίκη, με τη μητέρα της να καταγγέλλει πως «κάποιος έβαλε το χέρι του στο βούλευμα και αθώωσε τη συνοδηγό».
Η Κέλλυ Καμπάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, αρχικά τόνιζε: «Εύχομαι να μην χρειαστεί κανείς να καταλάβει τι περνάμε. Να μη βρεθεί κανένας άλλος άνθρωπος στη θέση μας, πόσω μάλλον γονιός».
«Δεν άντεξα να είμαι μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Βγήκα έξω, δεν μπορούσα να ακούσω περιγραφές. Ήμουν πολύ λίγα διαστήματα μέσα» δήλωσε, υπογραμμίζοντας το μόνο που κρατάει μέχρι στιγμής είναι τα γεγονότα:
«Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα με ένα αυτοκίνητο πειραγμένο όλο, έχασε τον έλεγχο, δεν είχε δίπλωμα, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, χτύπησε το παιδί μου, στην προσπάθειά του να ξεφύγει έκανε όπισθεν, την ξαναχτύπησε. Προσπάθησαν να ξεφύγουν, έχασαν ξανά τον έλεγχο, άφησαν το αμάξι σε ένα απομονωμένο σημείο, μάλλον εκεί που έχασαν τον έλεγχο και δεν μπορούσαν να το επαναφέρουν στον κόμβο Ασβεστοχωρίου, στο χωριό έκρυψαν τις πινακίδες. Έκαναν 2-3 τσιγάρα -είπε η συνοδηγός- να ηρεμήσουν, έκαναν ωτοστόπ, πήγαν να κοιμηθούν σε ξενοδοχείο, την επομένη το πρωί αυτός εξαφανίστηκε να γλιτώσει το αυτόφωρο, αυτή πήγε στη δουλειά της» σημείωσε η μητέρα της φοιτήτριας για τη μοιραία νύχτα και πρόσθεσε για τους δύο επιβάτες του ΙΧ που χτύπησε θανάσιμα το παιδί της πως «θεώρησαν εκείνη τη στιγμή, και αυτός και η συνοδηγός που ήταν μέσα στο αμάξι, ότι τα δικά τους τομάρια αξίζουν περισσότερο από τη ζωή του ανθρώπου που χτύπησαν».
«Δεν τους ενδιέφερε ο άνθρωπος που χτύπησαν»
Επιπλέον, η κα Καμπάκη μετέφερε και την κατάθεση του ανθρώπου που του έκαναν ωτοστόπ και τους μετέφερε από το σημείο που άφησαν το ΙΧ στο ξενοδοχείο που διανυκτέρευσαν και ο οποίος είπε πως «και οι δύο ήταν μια χαρά ήρεμοι, δεν είχαν κανένα σοκ».
«Το μόνο σοκ που έπαθαν είναι στη σκέψη του τι μπορεί να σημαίνει γι' αυτούς τους δύο αυτό το γεγονός, αν τους πιάσουν. Για τίποτε άλλο. Κανένα σοκ δεν είχαν για το τι προκάλεσαν στον άνθρωπο που χτύπησαν. Δεν τους ενδιέφερε ο άνθρωπος που χτύπησαν» πρόσθεσε η ίδια.
Σε ερώτηση αν είτε ο οδηγός είτε η συνοδηγός ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια της Έμμας, η κα Καμπάκη ανέφερε μεταξύ άλλων πως με τον οδηγό δεν είχε επαφή. «Ήρθε κρατούμενος, μπήκε, τον προστατεύουν όπως καταλαβαίνετε από όλους, τον κρατούν μακριά από όλους». Όμως, «για την οικογένεια της συνοδηγού που ήταν όλοι εκεί, όχι μόνο δεν ήρθαν να ζητήσουν συγγνώμη, ήταν και πάρα πολύ προκλητικοί. Όλη η αύρα τους. Οι άνθρωποι αυτοί, η οικογένεια αυτή, ειλικρινά δεν ξέρω τι οικογένεια είναι. Δεν ξέρω τι διαπαιδαγώγηση δίνει στα παιδιά της. Μάλλον ο Θεός δεν πρέπει να δίνει παιδιά σε τέτοιους ανθρώπους. Δεν είναι ικανοί να τα μεγαλώσουν».
«Όταν κάποιοι άνθρωποι δεν μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αρχές, δεν είναι ικανοί να μεγαλώνουν παιδιά» επισήμανε.
Τα ερωτήματα τής οικογένειας, που μένουν αναπάντητα
Η Κέλλυ Καμπάκη υπογράμμισε ότι «ο πόνος του χαμού του παιδιού μας δεν απαλύνεται με τίποτα, με όποια απόφαση. Απλά θα είναι μια δικαίωση να ηρεμήσει λίγο η ψυχή μας» λέγοντας πως ακόμη και «η δικαίωση θα είναι κατά το ήμισυ, γιατί η συνοδηγός έχει απαλλαχθεί από όλα με βούλευμα το οποίο λέει ότι ήταν σε σοκ, ότι πήγε αυθόρμητα αυτόβουλα στην τροχαία με σκοπό να συνδράμει και είναι μικρή σε ηλικία και δεν μπορεί να διαχειριστεί κρίσεις».
Σε αυτό το σημείο η κα Καμπάκη παρέθεσε μία σειρά από ερωτήματα στα οποία ζητά απαντήσεις:
«Εγώ έχω δει μια κοπέλα που δεν είχε κανένα σοκ. Μια χαρά μπόρεσε να διαχειριστεί. Πήγε, κάπνισε, διανυκτέρευσε, πήγε στη δουλειά της, ήξερε τι να κάνει. Αυτό που δεν έκανε είναι να πάει στην Τροχαία να αναφέρει το συμβάν. Επίσης, δεν πήγε αυτόβουλα, συνελήφθη. Κάποιος έβαλε το χέρι του, αλλάχθηκαν κάποια στοιχεία στο βούλευμα, την αθώωσε. Κάποιος έβαλε το χέρι του και όταν έγινε η κλήση για το δικαστήριο δεν ήταν στη λίστα με τους μάρτυρες. Όταν η δικογραφία γράφει ότι συνελήφθη πώς έρχεται ο δικαστής και οι δυο πλημμελειοδίκες στο βούλευμα και υπογράφουν ότι πήγε αυθόρμητα και αυτόβουλα. Πού το βρήκαν το αυθόρμητα και αυτόβουλα;».
«Όταν γίνεται μια κλήτευση για ένα δικαστήριο τόσο σοβαρό, ποιος είναι ο κύριος μάρτυρας, εφόσον η κοπέλα αυτή έχει απαλλαχθεί. Ποιος είναι ο κύριος μάρτυρας της δίκης; Ο άνθρωπος που ήταν δίπλα του και τα είδε όλα δεν κλήθηκε για μάρτυρας. Δεν ήταν στη λίστα των μαρτύρων. Την καλέσαμε εμείς στο δικαστήριο για να καταθέσει» τόνισε, ενώ πρόσθεσε κλείνοντας πως η οικογένεια της άτυχης Έμμας δεν ζητάει «να καταδικαστεί κανείς για κάτι που δεν έκανε, αλλά να καταδικαστεί γι αυτό που έκανε. Να λογοδοτήσει γι αυτό που έκανε. Αυτή η κοπέλα είναι πρώτον ηθική αυτουργός. Δεύτερον είναι συνένοχος. Δεν οδηγούσε, καθόταν δίπλα του. Ήταν συνένοχος στην εγκατάλειψη. Είναι συγκάλυψη των γεγονότων. Δεν πήγε ποτέ στην Τροχαία μόνη της. Συνελήφθη και μετά με την όλη στάση της προχωρούσε και σε προσβολή νεκρού».
«Αυτό το παιδί θέλω να λογοδοτήσει αν μη τι άλλο για να καταλάβει τι έχει κάνει και να μην το ξανακάνει. Γιατί με αυτά που κάνει μέχρι στιγμής και δείχνει στον κόσμο, όχι μόνο δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει, δεν την ενδιαφέρει και τι έχει κάνει» κατέληξε η κα Καμπάκη.
Μέση Ανατολή: Το διάγγελμα-μπουρλότο Νετανιάχου πριν την εκεχειρία, ο ρόλος των ΗΠΑ και η τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
Ιράν: Η Τεχεράνη αποκάλυψε υπόγεια ναυτική βάση - Δεκάδες σκάφη με πολυβόλα και πυραύλους μέσα σε τούνελ
Κυβερνοέγκλημα: Αύξηση κατά 790% σημείωσαν στην Ελλάδα οι απάτες μέσω διαδικτύου σε μια πενταετία
Παράταση 90 ημερών ετοιμάζεται να δώσει ο Τραμπ στο TikTok - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr