Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Φυσική, Ιστορία και Οικονομία
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Αυλαία έπεσε την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΓΕΛ που εξετάστηκαν σε Φυσική, Ιστορία και Οικονομία.
Πλέον, απομένει η εξέταση των ειδικών μαθημάτων για όσους τα έχουν δηλώσει και η αγωνία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων με τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων.
Τα θέματα και οι απαντήσεις ανά μάθημα
Φυσική
Τα θέματα:
Οι απαντήσεις:
Η αυλαία των εξετάσεων έπεσε με τη Φυσική σήμερα.
Θέματα μέτριας δυσκολίας όπου ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε να αντιμετωπίσει. Καλύπτουν εύστοχα το μεγαλύτερο μέρος της ύλης. Η φύση των θεμάτων ήταν κατανοητή χωρίς ιδιαίτερες παγίδες και η έκταση τους κυμαίνονταν σε φυσιολογικά πλαίσια.
Αναλυτικότερα:
- Το Θέμα Α περιείχε αναμενόμενη θεωρία
- Το Β1 απαιτούσε σωστή κατανόηση του προβλήματος
- Το Β2 απαιτούσε ευχέρεια στις αλγεβρικές πράξεις
- Τα Θέματα Γ και Δ μπορεί να θεωρηθούν αναμενόμενα, ήπιας δυσκολίας και βασισμένα πάνω στη διδαγμένη ύλη.
Οικονομία
Τα θέματα:
Οι απαντήσεις:
Στην ομάδα Α οι μαθητές εξετάστηκαν από τη μία σε ερωτήσεις με τη μορφή του Σωστού ή Λάθους στη θεωρία του βιβλίου, χωρίς κάποια δυσκολία και από την άλλη με τη μορφή πολλαπλής επιλογής τα οποία απαιτούσαν γνώσεις και εξάσκηση.
Η ομάδα Β ήταν θεωρία μέσα από το σχολικό βιβλίο και συγκεκριμένα του 9ου κεφαλαίου που αφορούσε τα είδη ανεργίας και τις συνέπειες αυτής.
Στη συνέχεια στην ομάδα Γ εξετάστηκαν σε άσκηση του 1ου κεφαλαίου, όπου απαιτούσε προσοχή στις πράξεις και γενικότερες γνώσεις, εφόσον συνδυάστηκε με θεωρία του 9ου κεφαλαίου.
Τέλος, στην ομάδα Δ εξετάστηκαν σε άσκηση του 5ου κεφαλαίου το οποίο συνδυάζει γνώσεις του 2ου και του 4ου κεφαλαίου. Συνεπώς, ήταν μια άσκηση απαιτητική που χρειαζόταν από τη μια καλή γνώση θεωρίας του 2ου και από την άλλη καλή εξάσκηση στις ασκήσεις του 5ου κεφαλαίου.
Συνοψίζοντας, τα φετινά θέματα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας και σαφώς πιο απαιτητικά σε σχέση με τα περσι.
Ιστορία
Τα θέματα:
Οι απαντήσεις:
Τα ειδικά μαθήματα
Οι εξετάσεις των Eιδικών Μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα Ειδικά Μαθήματα προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε Σχολή ή Τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, θα διενεργηθούν από 18 μέχρι και 30 Ιουνίου.
Οδηγίες προς τους υποψηφίους
1. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση και την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο.
2. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για όλα τα ειδικά μαθήματα, εκτός των Αγγλικών για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 09:30 π.μ., και του Έλεγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων για το οποίο πρέπει να προσέλθουν μέχρι τις 16:00 μ.μ.
3. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:
- των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες, - των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες, - του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι κατά προσέγγιση είκοσι (20) λεπτά.
4. Κατά την εξέταση στο «Γραμμικό Σχέδιο» δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 50 Χ 70 εκ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 50 Χ 58 εκ.. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης, διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ασπίδα σβησίματος, ξύστρα - καμπάνα κ.λ.π.). Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει μεγεθυντικό φακό. Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιεί συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων και κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα : είκοσι, ένα : πενήντα κ.λ.π.), μοιρογνωμόνιο, καθώς και υπολογιστικές μηχανές (κομπιούτερς).
5. Κατά την εξέταση στο «Ελεύθερο Σχέδιο», δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 50 Χ 70 εκ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 50 Χ 50 εκ.. Για τον λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης, διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης. Η σχεδίαση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα. Επίσης, επιτρέπεται η χρήση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρήση οργάνων σχεδίασης και η χρήση σπρέι.
Βόλος: Πήρε άδεια από τις φυλακές, πήγε διακοπές και άδειαζε αυτοκίνητα όταν ξέμεινε από λεφτά
Δήμητρα Παπαδοπούλου στο ethnos.gr: «Επέστρεψα με επιθεώρηση γιατί τη λατρεύω και στεναχωριέμαι που πεθαίνει» - Πρεμιέρα για το «Τι ζούμε, ρε;» στο Άλσος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr