Θεσσαλονίκη: Ξεσπά ο αδερφός του 43χρονου που πέθανε σε καρέκλα του Παπανικολάου - «Προσβάλλετε τη μνήμη του», η απάντηση Καπραβέλου
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά παντός υπευθύνου θα κινηθεί η οικογένεια του 43χρονου που κατέληξε σε μία καρέκλα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, ενώ λίγο πριν είχε λάβει εξιτήριο από τους γιατρούς.
Ο αδερφός του θύματος, Ανδρέας Καμπάκας, ξεσπά και θέτει ερωτήματα στον διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκο Καπραβέλο.
«Έχω αναγνωρίσει τον αγώνα που έχει κάνει το νοσοκομείο στην εποχή του κορονοϊού. Δε θέλω να δυσφημήσω κανέναν. Τα όσα έχουν ειπωθεί είναι από την επίσημη κατάθεση που έχει δώσει το νοσοκομείο, δε γνωρίζω ποιος έδωσε αυτή την κατάθεση. Είμαι διατεθειμένος, να ανέβει το έγγραφο το σχετικό», είπε αρχικά ο κ. Καμπάκας, μιλώντας στο Mega.
«Αν χτυπήσετε το ΑΜΚΑ του δε βγάζει τη διεύθυνση κατοικίας του; Δε βγάζει το τηλέφωνό μου; Εκεί μένει η μάνα μου. Το νοσοκομείο νοιάστηκε τόσο πολύ για το πώς θα διώξει τον αδερφό μου; Δεσμεύεστε ότι του έγιναν αιματολογικές εξετάσεις;», ρώτησε τον Νίκο Καπραβέλο.
«Προσβάλλετε τη μνήμη του»
«Ο αδερφός μου δούλευε το πρωί και πονούσε. Το αν πίνει αλκοόλ ή καπνίζει μαριχουάνα είναι δικαίωμά του. Όλοι έχουν την ίδια αξία. Μη βγαίνετε και μου λέτε ότι είναι άστεγος. Προσβάλλετε τη μνήμη του», δήλωσε έπειτα ο κ. Καμπάκας.
«Η πρώτη εικόνα που έχουμε, και η περιποίηση των πληγών δείχνει ασθενή που είχε πλήρη επικοινωνία, τα ζωτικά του ήταν καλά. Εμείς εκτιμήσαμε χρόνια προβλήματα. Προσφέραμε τις υπηρεσίες μας και είπαμε να επανέλθει για περιποίηση των χρόνιων προβλημάτων του», απάντησε ο κ. Καπραβέλος.
«Δεν είμαι εκπρόσωπος του νοσοκομείου, μιλάω ως γιατρός, όχι ως διοικητικός. Όταν κλήθηκε η ιατρική υπηρεσία να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον ασθενή, τις προσέφερε. Όλα τα υπόλοιπα, δεν είμαι σε θέση να τα γνωρίζω. Δεν έχω πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Γιατί δεν ήταν εκεί ιατροδικαστής;»
«Λέτε ότι δεν ξέρετε τι έχει πει το συμβούλιο. Εγώ το ξέρω. Αφού το μάθετε και εσείς, μετά να βγείτε να μιλήσετε. Ξέρω τι έχει δηλώσει το νοσοκομείο στο ΑΤ Πυλαίας. Κατά την ώρα θανάτου του αδερφού μου, γιατί καλέστηκε η αστυνομία από το νοσοκομείο σας αφού γνωρίζατε ποιος είναι και γιατί δεν ήταν εκεί ιατροδικαστής; Βρέθηκε σε μια καρέκλα ενάμιση μέτρο από τη γραμματεία ο αδερφός μου», είπε ο κ. Καμπάκας.
«Το νοσοκομείο όταν ζητάει νεκροψία - νεκροτομή, γίνεται με παραπεμπτικό στο αστυνομικό τμήμα. Παραγγέλνουμε νεκροψία – νεκροτομή με τη βοήθεια του αστυνομικού τμήματος», απάντησε ο κ. Καπραβέλος.
«Ήταν ένας ασθενής με ιδιαιτέρα προβλήματα»
Μιλώντας περαιτέρω για το ζήτημα, ο διευθυντης της ΜΕΘ του «Παπανικολάου» αναφέρθηκε στις συνθήκες θανάτου του 43χρονου.
«Πρέπει να σεβαστείτε την αδυναμία του νοσοκομείου να δώσει απαντήσεις σε ευαίσθητα δεδομένα, οι Αρχές και ο υπουργός είναι ενήμεροι. Δεν ισχύουν αυτά που λέγονται ότι πέθανε αβοήθητος ένας ασθενής σε μία καρέκλα και το νοσοκομείο δεν το πήρε είδηση», είπε αρχικά.
«Ήταν ένας ασθενής με ιδιαιτέρα προβλήματα, που δεν μας επιτρέπεται να ανακοινώσουμε. Ο ασθενής προσήλθε στο νοσοκομείο, έλαβε τις πρώτες βοήθειες, δεν βρέθηκε διεύθυνση κατοικίας, προκειμένου να επιστέψει. Το ΕΚΑΒ δεν επιτρέπεται να επιστρέψει ασθενή και να τον αφήσει στους δρόμους και γι’ αυτό παρέμεινε στον χώρο του νοσοκομείου. Δεν βρέθηκε κανείς δίπλα του, παρά μόνο το νοσηλευτικό προσωπικό και η προσπάθειά του να πάει στο σπίτι του, ή ο χώρος για να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε αυτός ο ασθενής και τα έλκη στα κάτω άκρα. Βρέθηκε κάποιος φίλος να τον εξυπηρετήσει, όταν πήγε η νοσηλεύτρια για να τον δει και να τον μεταφέρει, τον βρήκε χωρίς αισθήσεις. Του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν, ήταν ένας αιφνίδιος θάνατος για το νοσοκομείο», πρόσθεσε.
«Το νοσοκομείο δεν εξέδωσε πιστοποιητικό θανάτου, δεν έκρυψε το γεγονός του θανάτου του. Γίνεται μία προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ρόλου του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο έκανε τα αδύνατα δυνατά για να σώσει τον ασθενή. Το νοσοκομείο έδωσε εντολή για νεκροψία - νεκροτομή. Έχουμε την ευθύνη και την συνείδηση απέναντι στην ανθρώπινη ζωή», συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στο Mega.
«Από τις 12 η ώρα το βράδυ μέχρι την επόμενη μέρα κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βρούμε πού να τον πάμε. Δεν επιβεβαιώνω την πνευμονική εμβολή. Εάν υπήρχαν αυτά τα ευρήματα, θα εκδίδαμε πιστοποιητικό θανάτου», κατέληξε.
Πώς αλλάζουν τα δεδομένα στον πόλεμο της Ουκρανίας μετά τη δολοφονία Κιρίλοφ: Το οργανωμένο «χτύπημα» του Κιέβου για να προλάβει το μέτωπο Τραμπ-Πούτιν
Meta: «Καμπάνα» 251 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για χακάρισμα λογαριασμών του Facebook
Best FIFA Awards: Κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2024 ο Βινίσιους – Η καλύτερη 11αδα
Κώστας Χαρδαβέλλας: Ενας γίγαντας της δημοσιογραφίας που χόρεψε το ζεϊμπέκικο του νικητή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr