#Ασεπίτες2008: Νέα διαμαρτυρία στο Υπουργείο Παιδείας παλεύοντας για τη δικαίωση τους 14 χρόνια μετά
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Οι #Ασεπιτες2008 έκαναν μία ακόμα κινητοποίηση σήμερα έξω από το Υπουργείο Παιδείας παλεύοντας με κάθε μέσο για τη δικαίωση τους 14 χρόνια μετά τις εξετάσεις που έδωσαν.
Πρόκειται για περίπου 1.500 εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που το 2008 κατά την διάρκεια των εξετάσεων του ΑΣΕΠ έγραψαν υψηλότερα από τον τελευταίο διορισμένο εκπαιδευτικό του 2019.
Το εντυπωσιακό και άκρως ελληνικό είναι το γεγονός πως το 2019 τους "προσπέρασαν" 455 συνάδελφοι τους που είχαν γράψει χαμηλότερα.
Την προσπέρασαν...
"Πρόκειται για 455 συναδέλφους που είχαν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις και προσλήφθηκαν παρότι είχαν χαμηλότερες βαθμολογίες από εμάς. Σημειώστε όμως πως δεν προσλήφθηκαν με βάση τις δικαστικές αποφάσεις που είχαν στα χέρια τους αλλά με νομοθετική ρύθμιση πριν τις εκλογές του 2019", είπε στο ethnos.gr η Ελένη Ελένη Ντέλικου, εκπαιδευτικός φυσικός με σειρά κατάταξης 294 στον ΑΣΕΠ 2008, που είδε συνάδελφό της να μπαίνει στο σχολείο παρόλο που η κατάταξή του ήταν μετά τον αριθμό 1.000.
"Το 40% των διορισμών ήταν παράνομοι"
"Σήμερα κάναμε μία ακόμα παράσταση διαμαρτυρίας. Η κα Μακρή δεν ήταν εκεί για να της μιλήσουν οι νομικοί μας εκπόσωποι. Δε μας δέχτηκε ούτε η Υπουργός. Μίλησαν οι δικηγόροι με την διευθύντρια της κας Μακρή και εκπρόσωπο της Υπουργού κ.Μυζηθρά. Συνεχίζουμε μέχρι να δικαιωθούμε. Μέχρι να αποκατασταθεί η αδικία", πρόσθεσε η Ελένη Ντέλικου. Αποκάλυψε ακόμα πως το ΣτΕ πρόσφατα αποφάνθηκε πως το 40% των διορισθέντων από το 2009 έως το 2014 είναι παράνομοι ενώ με τον 1834/2021 αποφαίνεται πως οι προσλήψεις του 2019 δεν έγιναν με βάση την δικαστική απόφαση αλλά με την πολιτική βούληση του νομοθέτη.
Στα χνάρια των 455 που τους προσπέρασαν
Στόχος των περίπου 1.500 εκπαιδευτικών είναι να ακολουθήσουν νομικά την πεπατημένη των 455 που τους προσπέρασαν το 2019, δηλαδή, να προσληφθούν με τον ίδιο τρόπο. "Δυστυχώς δεν γνωρίζαμε πως μπορούσαμε να κινηθούμε νομικά νωρίτερα. Ξεκινήσαμε τις νομικές κινήσεις από το 2019 κι αφού μας προσπέρασαν οι 455. Ακόμα και έτσι δεν χάνουμε τις ελπίδες μας. Θα το πολεμήσουμε με κάθε ένδικο μέσο και με κάθε κινητοποίηση. Εκτός των άλλων κάποιοι από εμάς έμειναν άνεργοι διότι έχασαν τα μόρια από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2008, τα οποία τους βοηθούσαν να προσληφθούν ως αναπληρωτές και οι υπόλοιποι δεν έχουμε σταθερή εργασία. Δουλεύουμε είτε στην ιδιωτική εκπαίδευση είτε σε επαγγέλματα άσχετα με αυτό που σπουδάσαμε και την εκπαίδευση προκειμένου να επιβιώσουμε.", πρόσθεσε η Ελένη Ντέλικου.
Συγκλονιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία - Περισσότερες από 15.000 γυναίκες θύματα σε 10 μήνες
Ψήφισαν και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ: Περισσότεροι από 21.000 πολίτες στις κάλπες - Το μήνυμα του Τσίπρα
Τα δύο σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τι θα γίνει με εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό
Ο Μασκ θέλει να δει τον... Φειδία πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr