Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί θα είναι σε απομόνωση στον Κορυδαλλό - Ασφυκτικός ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας, λέει ο Λέων
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 9 λεπτά ┋
Σε ειδικό κελί στον Κορυδαλλό μεταφέρεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η μεταγωγή της Πισπιρίγκου από τη ΓΑΔΑ στις φυλακές Κορυδαλλού ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης.
Η Πισπιρίγκου έφτασε στις φυλακές κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στην είσοδο μερίδα συγκεντρωμένων την αποδοκίμασε.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου τις πρώτες μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού θα τις περάσει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα είναι σε απομόνωση, ενώ θα προαυλίζεται μόνη της.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Επέμεινε στη γραμμή της άρνησης - «Είμαι αθώα»
Τηρώντας τη γραμμή της άρνησης, η Ρούλα Πισπιριγκου επέμεινε ότι είναι αθώα. Ότι δηλαδή δεν είναι εκείνη που δολοφόνησε το παιδί της. «Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε τη μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατός της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειάς μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», φέρεται να είπε.
Για όλα τα επεισόδια της Τζωρτζίνας που γίνονταν εκτός ΜΕΘ, η κατηγορουμένη φέρεται να ισχυρίζεται, ότι «αυτό συνέβη επειδή ο χρόνος νοσηλείας στις ΜΕΘ κάθε νοσοκομείου ήταν συγκριτικά ελάχιστος σε σχέση με το χρόνο νοσηλείας στο θάλαμο της κάθε παιδιατρικής κλινικής», τονίζοντας ότι ως μητέρα της Τζωρτζίνας, εκείνη όφειλε να είναι η συνοδός του παιδιού στο νοσοκομείο.
Λάθος των γιατρών
Η κεταμίνη δεν πωλείται στα φαρμακεία φέρεται να είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου, «η συγκεκριμένη ουσία δε διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου». Αυτός ήταν ο βασικός υπερασπιστικός της ισχυρισμός, επιχειρώντας να αποδείξει οτι ήταν λάθος των γιατρών η χορήγηση της.
Παράλληλα, η ίδια επισημαίνει, ότι «σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών τις ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».
Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με τη βηματοδoτική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή η ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγησή της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρησή μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές».
Όπως αναφέρει στο υπόμνημά της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».
Ζητώντας να μην προφυλακιστεί, η 33χρονη αναφέρει στο απολογητικό της υπόμνημα μεταξύ άλλων: «Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να "χάσω" την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ εωσότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφωρη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».
Σύμφωνα με πληροφορίες η 33χρονη Ρούλα έχει υποβάλει διπλό αίτημα προκειμένου να ερευνηθεί εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και δεύτερον αν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν κεταμίνη. Σε θετική περίπτωση, ζητεί να μάθει εάν το χρονικό διάστημα από 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.
Τι είπε για τις κάμερες, το μονόκλινο και τον Μάνο Δασκαλάκη
«Είχα ήδη χάσει δύο παιδιά…». Με αυτά τα λόγια η Ρούλα Πισπιρίγκου επιχείρησε να πείσει γατί αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στο άκουσμα του θανάτου και του τρίτου της παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η κατηγορούμενη θα μεταφερθεί τελικά στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στην Θήβα καθώς θα πρέπει να δίνει εξηγήσει για τα γεγονότα.
Παρά τις επίμονες ερωτήσεις της 18ης τακτικής ανακρίτριας, η 33χρονη μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα κράτησε «κλειστό» το στόμα της, επιμένοντας στην αθωότητά της. Ισχυρίστηκε ότι δεν είναι εκείνη που χορήγησε την κεταμίνη στο παιδί της, αλλά κάποιο τρίτο χέρι, πιθανώς από λάθος δηλώνοντας σίγουρη ότι η ουσία υπήρχε στο νοσοκομείο. Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων διέψευσε επίσημα με δηλώσεις του ότι οι γιατροί χορήγησαν οποιαδήποτε στιγμή κεταμίνη στο κορίτσι.
Η κατηγορούμενη απέφυγε να καταφερθεί σε βάρος του πατέρα των τριών παιδιών της, Μάνου Δασκαλάκη ή να αφήνει αιχμές σε βάρος του, κάτι που είχε υπονοήσει με τις δηλώσεις της, μέσα από τη ΓΑΔΑ. Περιέγραψε τη διαδρομή της σχέσης τους, χωρίς όμως να στρέψει τα «πυρά» της σε βάρος του, σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον, σε αντίθεση με τις δηλώσεις που έκανε προ ημερών από τη ΓΑΔΑ.
Είμαι μάνα - Έχασα τρία παιδιά
Σύμφωνα με την υπεράσπισή της, κατά τη διάρκεια της απολογίας της που διήρκεσε πάνω από 4 ώρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν φορτισμένη, όταν αναφερόταν στην κόρη της Τζωρτζίνα και δραματική πορεία που είχε η υγεία του παιδιού έως το θάνατό του, στις 29 Ιανουαρίου 2022.
«Είμαι μάνα, έχασα τρία παιδιά και βρίσκομαι ένα βήμα πριν την φυλακή…», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια η 33χρονη κατηγορουμένη, προσπαθώντας να αντικρούσει την κατηγορία.
Ήταν καμπανάκι κινδύνου η φράση «δεν έχετε δει τίποτα» στους γιατρούς
Όσο για τη φράση της η οποία είχε σοκάρει τους γιατρούς, την προηγούμενη ημέρα του θανάτου της άτυχης Τζωρτζίνας «πως ακόμη δεν έχετε δει τίποτα», η Ρούλα Πισπιρίγκου, είπε πως ήθελε απλά να τους έχει σε κόκκινο συναγερμό.
«Ήταν ένα “καμπανάκι” καθώς η Τζωρτζίνα συνήθιζε να παρουσιάζει πρώτα μικρότερα περιστατικά ταχυκαρδίας και στη συνέχεια ένα μεγάλο βραδυκαρδίας», φέρεται να ισχυρίστηκε.
Τι είπε για κάμερες και μονόκλινο δωμάτιο
Η 33χρονη δέχτηκε πολλές ερωτήσεις και για την ανησυχία που είχε εκφράσει αναφορικά με τις κάμερες στο δωμάτιο και υποστήριξε φοβόταν γιατί είχε σημειωθεί ληστεία στο νοσοκομείο.
Σχετικά με το αίτημα για μονόκλινο δωμάτιο, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως έτσι κι αλλιώς λόγω της κατάστασης της Τζωρτζίνας θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο.
Όσο αφορά τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας φέρεται να επικαλέστηκε τις επίσημες ιατροδικαστικές εκθέσεις που έχουν συνταχθεί για αυτούς. Πρόσθεσε εξάλλου πως ήδη για την υπόθεση της Μαλένας είχαν υποβάλει μήνυση με τον εν διαστάσει σύζυγό της. «Εάν υπήρχε εγκληματική ενέργεια θα κατέθετα μήνυση;» αναρωτήθηκε.
Ασφυκτικός ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας, λέει ο Λέων
Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν όσα είπε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων σχετικά με το θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λέων τόνισε πως υπάρχει πληθώρα στοιχείων που συνηγορούν στο ότι ο θάνατός τους προήλθε από ασφυξία. «Μιλάμε προφανώς για εγκληματική ενέργεια» τόνισε ο κ. Λέων καθώς εξήγησε πως έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια και οι γενετικοί παράγοντες για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.
Δεν χορηγήθηκε κάποια ουσία στην Ίριδα
Όμως, στην περίπτωση των δυο κοριτσιών δεν υπάρχει ισχυρισμός ότι χορηγήθηκε κάποια ουσία όπως στην Τζωρτζίνα. «Στο πρώτο παιδί (στην μικρή Μαλένα) είχαν γίνει οι τοξικολογικές εξετάσεις με την ίδια μεθοδολογία όπως στην Τζωρτζίνα και ήταν καθαρές», δήλωσε ο κ. Λέων.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας είπε πως όλα οδηγούν σε εξωγενή παράγοντα ο οποίος είναι ο ασφυκτικός θάνατος. «Για την Ίριδα, υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία όπως το πανάκι με το αίμα όπως και τραύματα εντός της στοματικής κοιλότητας», τόνισε.
Σε σχέση με τη Μαλένα, το πρώτο κοριτσάκι που έχασε την ζωή του το 2019, ο κ. Λέων αποκάλυψε πως υπάρχουν κάποια τραύματα που έχουν καταγραφεί και είναι οι εκδορές που πιθανώς να δημιουργήθηκαν πάνω στην αντίσταση του παιδιού.
Μέση Ανατολή: Τα νέα δεδομένα στην περιοχή και οι φάσεις της συμφωνίας για εκεχειρία - Το Ισραήλ απελευθερώνει 737 Παλαιστίνιους κρατούμενους για 33 ομήρους
Χωρίς διόδια για άλλα 3 χρόνια Άγιος Στέφανος και Βαρυμπόμπη: Νέες αποζημιώσεις 12,7 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει το Δημόσιο
Χαμηλότερες από το 2019 οι πραγματικές αμοιβές των εργαζομένων - Ο πληθωρισμός «εξαέρωσε» τις αυξήσεις
Τέλος το TikTok στις ΗΠΑ: Ανακοίνωσε ότι θα πάψει να είναι διαθέσιμο στη χώρα μετά την Κυριακή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr