Με τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ηλιέλαιο στο τηγάνισμα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Οι τιμή του ηλιέλαιου έχει εκτοξευτεί μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με τα νοικοκυριά να αγωνιούν για το κόστος των φυτικών ελαίων και τους επαγγελματίες της εστίασης να σκέφτονται να σταματήσουν να σερβίρουν τηγανιτές πατάτες.
Ο Κωνσταντίνος Φασσέας, ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου πρότεινε εναλλακτικές λύσεις για το τηγάνισμα, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».
«Στην Ελλάδα παραδοσιακά τηγανίζουμε στο τηγάνι και όχι στην φριτέζα και χρησιμοποιούμε πολύ λιγότερο λάδι. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όχι το ελαιόλαδο για να μη καταστραφεί η γεύση όταν η θερμοκρασία ξεπεράσει τους 160 °C, αλλά το ραφιναρισμένο ή εξευγενισμένο ελαιόλαδο που αντέχει μέχρι τους 240 °C», δήλωσε ο κ. Φασσέας. Όπως τόνισε ο ομότιμος καθηγητής του ΓΠΑ το συγκεκριμένο είδος ελαιολάδου το οποίο είναι πιο οικονομικό από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και σε ανάλογη τιμή με το ηλιέλαιο αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες.
Ο ομότιμος καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου αναφέρθηκε επίσης και στις μαργαρίνεςκαι τα φοινικέλαια που έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά. «Οι μαργαρίνες είναι αυτές που μας έφεραν το ηλιέλαιο και το καλαμποκέλαιο, γιατί αυτά τα λάδια χρησιμοποιούν για να τα υδρογονώσουν. Ενώ τα τελευταία χρόνια, μας ήρθε και το φοινικέλαιο το οποίο δυστυχώς έχει χρησιμοποιηθεί παντού» είπε ο κ. Φασσέας τονίζοντας ότι καλό είναι μην το επιλέγουμε. Όσον αφορά το βούτυρο, τόνισε ότι είναι παρεξηγημένο είδος.
Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της
Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους
Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες
Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



