Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Αναβλήθηκε η δίκη - Τι υποστηρίζουν τα μέλη τους
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Αναβολή για τις 20 Ιανουαρίου, λόγω κωλύματος ενός από τους συνηγόρους, πήρε η δίκη των τεσσάρων (τριών αντρών και μίας γυναίκας) αυτοαποκαλούμενων "Θεματοφυλάκων του Άρθρου 120 του Συντάγματος", οι οποίοι εισέβαλαν, κάποιοι εξ αυτών με στολές που παρέπεμπαν σε αστυνομικούς, την προηγούμενη Τετάρτη σε διαγνωστικό κέντρο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, όπου διενεργούνταν rapid test και ζήτησαν επιτακτικά την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.
Παράλληλα, φέρονται να έδειξαν καρτελάκια με την επωνυμία "Συνταγματική Αστυνομία", όταν ο υπεύθυνος του διαγνωστικού κέντρου τους ζήτησε τις ταυτότητές τους.
«Είχαν χύμα θετικά rapid test»
Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης μετά την αναβολή της δίκης οι κατηγορούμενοι και ο συνήγορός τους υποστήριξαν ότι αποτελούν απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται για το κοινό καλό και ότι προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια, επειδή το εν λόγω διαγνωστικό κέντρο είχε σε ανοιχτό χάρτινο σάκο απορριμμάτων με διενεργημένα rapid test, κάποια από τα οποία ήταν θετικά. Μάλιστα, η κατηγορούμενη, Ελευθερία Μπριλάκη, υποστήριξε ότι ο υπεύθυνος του διαγνωστικού κέντρου της χτύπησε το χέρι.
"Σε χάρτινο κουτί είχαν πετάξει θετικά rapid. test και πήγαμε να δούμε, αν εκεί γίνεται διασπορά του κορονοιού. Έπιασα ένα κλειστό rarid test και ο υπεύθυνος της επιχείρησης μου έδωσε μια γροθιά στο χέρι μου. Ζητήσαμε ως πολίτες να δούμε την άδεια της επιχείρησης, διότι το καλαθάκι με τα πεταμένα rapid test προκαλεί διασπορά. Δεν είχαμε κάποια διακριτικά στα ρούχα μας, παρά μόνο ένας από εμάς είχε στο μπουφάν του ελληνική σημαία. Το εμβόλιο δεν πρέπει να γίνει υποχρεωτικό. Τα rapid test έχουν ουσία που δεν κάνει να μπει στο στόμα ή στη μύτη. Μάθαμε, τι κάνει η εισαγγελέας σε ανθρώπους που έχουν αντίθετη άποψη", ανέφερε η κ. Μπριλάκη.
"Σύμφωνα με τον κώδικα ποινικής δικονομίας, ο καθένας, όταν βλέπει κάποια κακώς κείμενα, μπορεί να αναφερθεί. Τα κακώς κείμενα βρίσκονται σε φωτογραφίες. Το μόνο λάθος που έκαναν, είναι ότι δεν κάλεσαν την αστυνομία, ώστε να αποδειχθεί, αν είναι νόμιμη η επιχείρηση. Δε συνέτρεξε τίποτα άλλο", ανέφερε από την πλευρά του ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, Γιώργος Φλόκας.
Αναφορικά με τα καρτελάκια που είχαν οι κατηγορούμενοι και στα οποία αναφερόταν ο τίτλος "Συνταγματική Αστυνομία", ο κ. Φλόκας σημείωσε ότι"δεν είναι ούτε συνταγματική αστυνομία, ούτε η γαλαξιακή αστυνομία, ούτε οι Power Rangers. Είναι απλοί πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κακώς κείμενα αυτού του τόπου. Κι εγώ μπορώ να γράψω ότι είμαι ο ιδιοκτήτης του Λευκού Πύργου".
"Εισέβαλαν στην επιχείρηση"
Για εισβολή των κατηγορουμένων στην επιχείρησή του και για καταστροφή rapid test έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης του διαγνωστικού κέντρου, Κωνσταντίνος Κουντουρίδης. "Εισέβαλαν στο χώρο που διενεργούσαμε rapid test τεσσερα άτομα χωρίς μάσκες και τους είπαμε ευγενικά να βάλουν τις μάσκες τους. Μας είπαν ότι είναι η αστυνομία και όταν τους ζητήσαμε τις ταυτότητές τους, ώστε να συμμορφωθούμε στον έλεγχο, μας έδειξαν κάτι πλαστικοποιημένα καρτελάκια, που έλεγαν "Συνταγματική Αστυνομία". Αμέσως, καλέσαμε την αστυνομία και η υπόθεση πήρε τη νόμιμη οδο".
Σε ο,τι αφορά την κατηγορία ότι χτύπησε την κατηγορούμενη, ο κ. Κουντουρίδης υποστήριξε ότι "έβαλε το χέρι της γυμνό, χωρίς γάντια, σε ένα μολυσματικό κυτίο. Αυτό αποτελεί διασπορά του κορονοιού. Εγώ απλώς της απώθησα το χέρι. Αναγκαστήκαμε να καταστρέψουμε τα rapid test, αφού τα έπιασε με το χέρι της".
Τέλος, ο ίδιος σημείωσε ότι το ανοιχτό γεμάτο rapid test χάρτινο κουτί, που υποστηρίζουν ότι υπήρχε στο σημείο οι κατηγορούμενοι, αποτελεί έναν κάδο σκουπιδιών.
Το Θεαγένειο εκπέμπει «SOS»: Τον... έναν χρόνο φτάνει η λίστα αναμονής για χειρουργεία - Ένας νοσηλευτής για 30 ασθενείς
Στον Εισαγγελέα η Ειρήνη Μουρτζούκου - Κρύβεται από τις κάμερες
Το δύσκολο σταυροδρόμι της κυβέρνησης, η σύλληψη Ρωμανού και η αλλαγή ατζέντας
Η Σοφία Βεργκάρα υποδεικνύει πως χορεύουν οι λατινοαμερικάνες για την περίοδο των Ευχαριστιών
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr