ΕΜΠ: Παγκόσμια διάκριση για τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών - 4η στον κόσμο το 2021
«Το ΕΜΠ φιλοδοξεί και έχει το δυναμικό να φτάσει πολύ ψηλά»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Σπουδαίες διακρίσεις σημείωσε το ΕΜΠ στην κατάταξη της Σαγκάης (Shanghai Ranking) του 2021, με εξέχουσα αυτή στο αντικείμενο του Πολιτικού Μηχανικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα το ΕΜΠ είναι 4ο στην παγκόσμια κατάταξη στο συγκεκριμένο αντικείμενο και 2ο στην Ευρώπη.
Σημειώνεται, πως στο αντικείμενο του Πολιτικού Μηχανικού, το ΕΜΠ ήταν πάντα ψηλά στις διεθνείς κατατάξεις, έχοντας την 7η θέση στην κατάταξη της Σαγκάης για τα τρία προηγούμενα χρόνια και παραμένοντας στους 50 πρώτους για πολλά χρόνια στους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS. Αλλά είναι η πρώτη φορά, που εμφανίζεται στους παγκοσμίως κορυφαίους πέντε. Συνολικά το ΕΜΠ διακρίθηκε σε 15 αντικείμενα.
Στην κατάταξη περιλαμβάνονται άλλα έντεκα ελληνικά πανεπιστήμια, στην παρένθεση ο αριθμός αντικειμένων με διάκριση: Πανεπιστήμιο Κρήτης (8), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (22), Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών(15), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας(4), Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(4), Πανεπιστήμιο Πατρών (8), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών(2), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων(3), Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο(1) και Πανεπιστήμιο Πειραιά(1).
Ανεβαίνει ο πύχης
«Το ΕΜΠ φιλοδοξεί και έχει το δυναμικό να φτάσει πολύ ψηλά», αναφέρει μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση ο πρύτανης του ΕΜΠ κ. Ανδρέας Μπουντουβής. Το αποτέλεσμα αυτό, επισημαίνει στην ανακοίνωση ο κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Νίκος Λαγαρός, «έρχεται σε μια στιγμή που χρειαζόμαστε μια διεθνή ηθική επιβράβευση, αφού η χώρα μας όχι απλά δεν μας επιβραβεύει, αλλά τα μέτρα που έχει πάρει την τελευταία δεκαετία έχουν πλήξει τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών όσο καμιά άλλη. Το καθηγητικό προσωπικό μας έχει μειωθεί στο μισό και ο προϋπολογισμός μας στο ένα δέκατο».
Η κατάταξη της Σαγκάης του 2021 περιέλαβε συνολικά 54 γνωστικά αντικείμενα στο χώρο των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, των βιοεπιστημών, των ιατρικών επιστημών και των κοινωνικών επιστημών. Εξέτασε 4.000 πανεπιστήμια από 93 χώρες και στους πίνακες της κατάταξης περιέλαβε πάνω από 1.800 απ' αυτά. Για την ποσοτικοποίηση της επίδοσης των πανεπιστημίων ανά τον κόσμο χρησιμοποίησε πέντε ακαδημαϊκούς δείκτες και συγκεκριμένα αυτούς των ερευνητικών δημοσιευμάτων (Q1), της ερευνητικής επιρροής (CNCI), της διεθνούς συνεργασίας (IC), της ποιότητας της έρευνας (TOP) και των διεθνών ακαδημαϊκών βραβείων (AWARD).
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Για μία ώρα τα είπαν οι δύο ηγέτες
Eλευθερίες για τους εμβολιασμένους: Τα προνόμια στο τραπέζι - Πότε έρχονται
Εμβόλιο AstraZeneca: Στοπ για τους κάτω των 60 - Τι ισχύει με τη δεύτερη δόση
Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας
Καιρός: Συνεχίζονται οι καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πιθανότητα χαλαζόπτωσης στην Αττική
Επιστροφή στον Λευκό Οίκο για την οικογένεια Τραμπ: Ο ρόλος του κάθε μέλους – Ποιοι θα είναι στην πρώτη γραμμή και ποιοι στο περιθώριο
Μέση Ανατολή: Πότε θα τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία – Τι προβλέπει η συμφωνία
Στο ΚΑΤ νοσηλεύεται 27χρονος που μεταφέρθηκε από τον Πύργο με τραύμα από όπλο ή μαχαίρι – Οι έρευνες της ΕΛΑΣ
Η Τέιλορ Σουιφτ προσφέρει δωρεές σε διάφορες οργανώσεις για τους πληγέντες του Λος Άντζελες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr