Κορονοϊός: Βουλιάζουν οι πλατείες, τα κρούσματα αυξάνονται και οι νέοι δεν συνετίζονται
Οσες φορές κι αν κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου οι υγειονομικές Αρχές και η πολιτεία, οι νέοι συνεχίζουν να παίρνουν αψήφιστα την πανδημία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Την ώρα που η Αττική βρίσκεται στο πορτοκαλί και κρατά τα... σκήπτρα στα κρούσματα με την καταγραφή του Σαββάτου να προσθέτει άλλα 207 στο Λεκανοπέδιο πολλοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να αδιαφορούν και να θέτουν σε κίνδυνο εαυτούς, αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Τα κρούσματα καλπάζουν, οι θάνατοι από κορονοϊό αυξάνονται, οι διασωληνωμένοι επίσης και την ίδια ώρα οι πλατείες, τα πάρκα και οι ανοιχτοί χώροι όπου μπορούν να συναθροιστούν κυρίως νέοι, γεμίζουν ασφυκτικά.
Η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι για μία ακόμα νύχτα δεν είχε τετραγωνικό ακάλυπτο από τις εκατοντάδες νεαρών που είχαν συγκεντρωθεί μετά τα μεσάνυχτα, οπότε κι έκλεισαν εστιατόρια και μπαρ και με τα ποτά τους ανά χείρας έμειναν ο ένας πάνω στον άλλο μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.
Την ίδια ώρα τα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση, την ώρα που τα αποτελέσματα των τεστ δείχνουν ότι η «αγαπημένη» ηλικιακή ομάδα του κορονοϊού είναι οι 18-39, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έγινε ένα... τρικούβερτο γλέντι με την παρουσία τουλάχιστον 1.000 νεαρών θαμώνων που χόρευαν ο ένας πάνω στον άλλον υπό τους ήχους ραπ και rnb μουσικής.
Οι εικόνες συγχρωτισμού στο προαύλιο του ΑΠΘ προκαλούν προβληματισμό και γεννούν παράλληλα και απορίες για το πώς αντιλαμβάνονται οι νέοι την πανδημία και πώς την αντιμετωπίζουν. Οπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, στο πάρτι συμμετείχαν εκατοντάδες νεαροί, οι οποίοι δεν τήρησαν κανένα μέτρο προφύλαξης και προστασίας από το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.
Το Σάββατο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 482 νέα κρούσματα με τα 78 να είναι στη Θεσσαλονίκη, με τις χθεσινές εικόνες από το πάρτι στο ΑΠΘ να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Νέοι: Οι «αγαπημένοι» του κορονοϊού
Η «πανοπλία» που φορούσε η νεολαία απέναντι στον κορονοϊό, δεν πρόλαβε καν να γίνει μύθος για να καταρριφθεί. Τα ποιοτικά επιδημιολογικά στοιχεία αποδεικνύουν περίτρανα το αντίθετο και άπαντες ελπίζουν να καταλάβουν οι νέοι ότι όχι μόνο δεν είναι άτρωτοι από την πανδημία, αλλά πλέον, στη χώρα μας, η ηλικιακή τους ομάδα, αποτελεί την «αγαπημένη» του κορονοϊού.
Χθες, ανακοινώθηκαν 482 νέα κρούσματα, επίδοση που αποτελεί τη δεύτερη χειρότερη καταγραφή μετά τα 500+ της Παρασκευής και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Αφενός, η ηλικιακή κατανομή δείχνει ότι η διασπορά του ιού είναι μεγάλη και παραμένει ανεξέλεγκτη, παρά τα μέτρα, αφετέρου, οι νέοι, που κυκλοφορούν και περισσότερο, βρίσκονται στο στόχαστρό του.
Από τα 482 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες πάνω από το 45% ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών, ενώ περιλαμβάνονται και 40 παιδιά έως 18 ετών. Δύο είναι τα τινά. Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι, τα μέτρα δεν τηρούνται ευλαβικά. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών).
Οι νεαροί, που αναμφισβήτητα δεν αποτελούν την αιτία όλου του κακού, συνεχίζουν να δείχνουν μια ελαφρότητα, να μην πολυχρησιμοποιούν τη μάσκα και να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς δεν δείχνουν να τηρούν και τις αποστάσεις. Η ηλικιακή ομάδα 18-39 ετών, είναι η πιο παραγωγική, κι ως εκ τούτου κινείται περισσότερο μες στην κοινωνία, με αποτέλεσμα, να μετακινείται ακόμα περισσότερο κι ο ιός.
Μέση Ανατολή: Το διάγγελμα-μπουρλότο Νετανιάχου πριν την εκεχειρία, ο ρόλος των ΗΠΑ και η τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
Ιράν: Η Τεχεράνη αποκάλυψε υπόγεια ναυτική βάση - Δεκάδες σκάφη με πολυβόλα και πυραύλους μέσα σε τούνελ
Κυβερνοέγκλημα: Αύξηση κατά 790% σημείωσαν στην Ελλάδα οι απάτες μέσω διαδικτύου σε μια πενταετία
Παράταση 90 ημερών ετοιμάζεται να δώσει ο Τραμπ στο TikTok - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr