Σνακ για το ποτό - Σπιτικά κράκερ με μαυροκούκι και κεφαλοτύρι
Σπιτικά κρακεράκια που φτιάχνεις γρήγορα και εξαφανίζονται ακόμη πιο γρήγορα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Τραγανά, αρωματικά και απίστευτα εύκολα: αυτά τα σπιτικά κρακεράκια, τα φτιάχνεις γρήγορα και εξαφανίζονται γρηγορότερα. Με απλά υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα –αλεύρι, λίγο βούτυρο, κεφαλοτύρι και γάλα εβαπορέ– ετοιμάζεις μια λεπτή ζύμη, την ψήνεις μέχρι να πάρει χρώμα και ιδού ένα λαχταριστό σνακ που ταιριάζει μετα πάντα. Πασπαλισμένα με μαύρο σουσάμι για έξτρα γεύση και άρωμα, τα απίθανα κρακεράκια σου συνοδεύουν τέλεια ένα ποτήρι κρασί, την μπίρα, το ποτό σου ή ένα ντιπ. Έχω δοκιμάσει την ίδια συνταγή και με παρμεζάνα και χοντροκοπανισμένο μαύρο, κόκκινο και ροζ πιπέρι στην επιφάνεια· επίσης κολασμένα νόστιμα.
Συνταγή για σπιτικά κράκερ με μαυροκούκι και κεφαλοτύρι
Υλικά: 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες της χρήσεις, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2/3 φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο, 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο, ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο, μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση: Ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο και το κεφαλοτύρι στο μίξερ και δουλεύετε τη συσκευή με το γάντζο να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτετε το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αποκτήσετε μια μπάλα ζύμης που να μην κολλάει στα τοιχώματα (θα γίνει μια μπάλα γύρω από το γάντζο) -αν χρειαστεί ρίχνετε ενδιάμεσα λίγο ακόμη αλεύρι ή γάλα.
Απλώνετε στη λαμαρίνα του φούρνου αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Μεταφέρετε τη ζύμη σας στο κέντρο της λαμαρίνας, την πασπαλίζετε κι αυτή με λίγο αλεύρι και την ανοίγετε με τον πλάστη σιγά σιγά σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορείτε.
Πασπαλίζετε το φύλλο με το μαύρο σουσάμι και πιέζετε άλλη μια φορά με τον πλάστη να μπει λίγο μέσα στη ζύμη. Με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι (ή με κόφτη πίτσας, αν έχετε), κόβετε το φύλλο σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα των διαστάσεων που θέλετε να έχουν τα κρακεράκια σας (χαράζοντας οριζόντιες και κάθετες γραμμές). Ψήνετε το (χαραγμένο) φύλλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C το πολύ μέχρι 14'. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά. Κόβετε τα κρακεράκια σας και σερβίρετε με ποτό, ντιπ, αρωματικό βούτυρο ή τυριά. Τα φυλάτε σε μεταλλικό κουτί.
Δεν απαντά ο «Φραπές» στην Επιτροπή: «Έχετε κερδίσει ποτέ τζόκερ» - «Επικαλούμαι το δικαίωμα της σιωπής»
Πώς χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη το σπέρμα του Δανού δότη με την καρκινογόνα μετάλλαξη: 18 παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα
«Η τελευταία φορά που είδα τη μητέρα μου»: Ο 11χρονος Ουκρανός που «λύγισε» διερμηνέα και κοινό στο Ευρωκοινοβούλιο
Οι γκάνγκστερ αγρότες, η δίκη των υποκλοπών και τα απόνερα της Ιθάκης: «Δεν θέλω ου!» (Ep11)
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




