Πλένεις τις πατάτες; Κάνεις λάθος! 8 τρόφιμα που δεν πρέπει να πλυθούν πριν τα μαγειρέψεις
Κάνει πάντα καλό το νερό στο φαγητό πριν το βάλεις στο φούρνο ή ετοιμάσεις το τηγάνι;🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Αγοράζεις φρούτα; Τα πλένεις. Αγοράζεις τομάτες; Τις πλένεις. Γενικά, ό,τι κι αν αγοράσεις θεωρείς ότι πριν το φας ή το μαγειρέψεις, θα πρέπει πρώτα να το πλύνεις.
Είναι όμως έτσι; Ωφελούνται όντως όλα τα τρόφιμα από ένα καλό πλύσιμο ή μήπως υπάρχουν κάποια που όταν τα βάζεις κάτω από τη βρύση κάνεις περισσότερο κακό παρά καλό;
Σύμφωνα με το bolde.com, αυτά είναι τα 14 τρόφιμα που δεν χρειάζεται να τα πλύνεις όσο κι αν ακόμα και αφού διαβάσεις αυτό το κείμενο, θα πιστεύεις το αντίθετο...
1. Κοτόπουλο

Το πλύσιμο του κοτόπουλου μπορεί να διαδώσει επιβλαβή βακτήρια όπως η σαλμονέλα σε όλο το νεροχύτη και τον πάγκο της κουζίνας. Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA), όλα τα βακτήρια που υπάρχουν στο κοτόπουλο θα εξοντωθούν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Επομένως, αντί να πλένετε το κοτόπουλο, εστιάστε στο μαγείρεμά του στη σωστή θερμοκρασία
2. Μανιτάρια
Τα μανιτάρια είναι γνωστά για την ικανότητά τους να απορροφούν νερό σαν σφουγγάρι. Πρέπει να αποφεύγετε να τα πλένετε γιατί θα μαζέψουν υγρασία που θα καταστρέψει την υφή τους όταν μαγειρεύονται. Αν θέλετε να τα καθαρίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό χαρτομάντηλο ή ακόμα και να τα βουρτσίσετε με μια οδοντόκρεμα. Κουράγιο να έχετε...
3. Κιμάς
Όσον αφορά τον κιμά, το πλύσιμο είναι απαγορευτικό. Όπως και με το κοτόπουλο, το πλύσιμο του κιμά μπορεί να διασκορπίσει βακτήρια στην κουζίνα σας, αυξάνοντας τον κίνδυνο διασταυρούμενης μόλυνσης. Ο κιμάς πρέπει απλώς να μαγειρεύεται καλά για να εξαλειφθούν τα βακτήρια.
4. Προπλυμένες σαλάτες
Τα προπλυμένα λαχανικά για σαλάτα είναι μια βολική επιλογή και υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο είναι έτοιμα για κατανάλωση. Έχουν πλυθεί και υποστεί επεξεργασία για την απομάκρυνση τυχόν βακτηρίων πριν από τη συσκευασία τους. Το να τα πλένετε ξανά στο σπίτι δεν βελτιώνει την ασφάλειά τους και μπορεί να εισάγει νέους μολυσματικούς παράγοντες από τον νεροχύτη της κουζίνας σας.
5. Ζυμαρικά
Το πλύσιμο των ζυμαρικών αφαιρεί το άμυλο που βοηθά τη σάλτσα να προσκολλάται σε αυτά. Το άμυλο λειτουργεί ουσιαστικά σαν κόλλα, κρατώντας τη σάλτσα σε κάθε κομμάτι ζυμαρικών και ενισχύοντας τη γευστική εμπειρία. Αν σερβίρετε ζυμαρικά με σάλτσα, το καλύτερο είναι να μην τα ξεπλύνετε. Απλά στραγγίξτε το νερό και ανακατέψτε αμέσως τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
Για τις σαλάτες ζυμαρικών, το ξέπλυμα μπορεί να είναι ευεργετικό. Αυτή είναι μια από τις λίγες εξαιρέσεις όπου ένα γρήγορο ξέπλυμα με κρύο νερό μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία μαγειρέματος και να μειώσει την κολλώδη υφή.
6. Ψάρι

Κλασικά, όπως και με προηγούμενα τρόφιμα, το πλύσιμο του ψαριού μπορεί να οδηγήσει σε εξάπλωση των βακτηρίων. Επιπλέον, η σάρκα του ψαριού είναι ευαίσθητη και το πλύσιμο μπορεί να την κάνει να σπάσει ή να γίνει μαλακή. Είναι καλύτερο να το στεγνώσετε με χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία. Το στέγνωμα βοηθά στην επίτευξη ενός ωραίου ψησίματος και ενισχύει τη γεύση κατά το μαγείρεμα.
7. Χοιρινό

Ισχύει ότι για το κοτόπουλο και τον κιμά. Ο κίνδυνος εξάπλωσης βακτηρίων μπορεί να μολύνει τις επιφάνειες της κουζίνας σας. Αντ' αυτού, εστιάστε στο μαγείρεμα του χοιρινού κρέατος στην συνιστώμενη εσωτερική θερμοκρασία των 62,7 βαθμών Κελσίου.
Το πλύσιμο του χοιρινού κρέατος μπορεί επίσης να αφαιρέσει μέρος της φυσικής του γεύσης. Με την προσθήκη νερού, ενδέχεται να ξεπλύνετε κατά λάθος μέρος των υγρών που συμβάλλουν στη γεύση του. Αντ' αυτού, καρυκεύστε και προετοιμάστε το χοιρινό κρέας όπως επιθυμείτε και βασιστείτε στο μαγείρεμα για να αναδείξετε τις καλύτερες ιδιότητές του.
8. Πατάτες
Αν και οι πατάτες συχνά έχουν χώμα, αρκεί ένα καλό τρίψιμο κάτω από τρεχούμενο νερό για να το αφαιρέσετε. Ωστόσο, αν τις ξεφλουδίζετε, μπορείτε να παραλείψετε ακόμα και αυτό το βήμα. Οι ξεφλουδισμένες πατάτες δεν χρειάζονται πλύσιμο, επειδή η φλούδα έχει αφαιρεθεί και η επιφάνεια εκτίθεται λίγο πριν το μαγείρεμα. Φροντίστε να διατηρείτε τα σκεύη και τα χέρια σας καθαρά, για να αποφύγετε την εισαγωγή νέων ρύπων.
Όταν προετοιμάζετε ολόκληρες πατάτες με τη φλούδα τους, ένα καλό τρίψιμο αρκεί για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα υπολείμματα. Αυτό το βήμα εξασφαλίζει ότι οι φλούδες, οι οποίες είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, είναι καθαρές και έτοιμες για κατανάλωση. Αν αποφασίσετε να αφήσετε τη φλούδα, στεγνώστε καλά τις πατάτες για να αποκτήσουν τραγανή υφή κατά το μαγείρεμα. Είτε τις βράζετε, τις ψήνετε ή τις τηγανίζετε, η σωστή προετοιμασία κάνει όλη τη διαφορά.
Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της
Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους
Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες
Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



