Συμβουλές και tips - Το κόλπο για σούπες χωρίς λίπος
Για διαφορετικούς λόγους οι άνθρωποι ενδέχεται να πρέπει να μειώσουν τα λιπαρά από τη σούπα τους. Πώς γίνεται αυτό;🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
![@Unsplash](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/79a76ca3-c86c-47c2-82d7-3ca72a38b7b1.jpg)
Αν ο γιατρός έχει συστήσει διατροφή μειωμένων λιπαρών, υπάρχει τρόπος να γίνει η σούπα γευστική χωρίς να είναι φουλ σε λίπος. Όχι, δεν πρέπει να κάτσει κανείς 1 ώρα πάνω από την κατσαρόλα προσπαθώντας να «ψαρέψει» με το κουτάλι ό,τι εμφανίζεται στην επιφάνεια και θυμίζει ...λιπαρά.
Αποτελεσματική (και ξεκούραστη) αφαίρεση λίπους γίνεται ως εξής:
Μαγειρεύετε τη σούπα όπως θέλετε ή βράζετε μοσχαρίσο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι για το ζωμό τους. Αφήνετε να κρυώσουν και τοποθετείτε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Καθώς η σούπα κρυώνει, το λίπος θα ανέβει στην επιφάνειά της και θα στερεοποιηθεί. Έπειτα με μεγάλη ευκολία θα αφαιρέσετε το συμπαγές αυτό λίπος με ένα κουτάλι από την επιφάνεια. Το λίπος αυτό μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για σοτάρισμα ή σάλτσες για πιάτα που προορίζονται για άλλα μέλη της οικογένειας.
Κατά τα άλλα ζεστάνετε ξανά τη σούπα που αποκαλύπτεται κάτω από την επιφάνεια του λίπους και σερβίρετε. Ή προχωράτε στη δημιουργία με τον καθαρό ζωμό της σουπίτσας που θέλετε, προσθέτοντας λαχανικά, κοντά ζυμαρικά, κους κους κ.λπ.
Αυτή η τεχνική είναι απλή και διασφαλίζει μια αρκετά ικανοποιητική αφαίρεση λίπους σε οικιακό επίπεδο. Όμως προϋποθέτει να μαγειρέψετε νωρίτερα το φαγητό -ακόμη καλύτερα από την προηγούμενη μέρα.
Τεράστιος όγκος νερού σε τρία 24ωρα στην Κεφαλονιά: «Βυθίστηκε» στη λάσπη το νησί
Πύργος: Νεκρή 56χρονη που νοσούσε από κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα
Έρχεται πολική εισβολή με έως και -14 βαθμούς: Χιόνια και στην Αττική «βλέπει» ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
Ασλανίδης για Τέμπη: «Όσα ψεύτικα βίντεο και εμφανίσουν, μετά από 2 χρόνια, δεν πείθουν κανέναν»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr