Συμβουλές και tips - Το κόλπο για να μη μαζεύονται οι σταφίδες στον πάτο της φανουρόπιτας
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Αν με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Φανουρίου ετοιμάζεστε να φτιάξετε μια ωραία, αφράτη φανουρόπιτα, από τα πλέον αγαπητά και δημοφιλή γλυκά της θρησκευτικής λαϊκής παράδοσης, που φτιάχνεται συνήθως στις 26 και 27 Αυγούστου, θυμηθείτε το παρακάτω κολπάκι.
Έξτρα υλικά όπως οι σταφίδες και τα καρύδια με τα οποία εμπλουτίζουν τη φανουρόπιτα οι διάφορες εκδοχές της συνταγής, αρχικά να ξέρετε προστίθενται πάντα τελευταία. Ωστόσο όταν τα ρίχνει κανείς απευθείας στο μειγμα, εμφανίζουν την τάση να μαζεύονται όλα προς τον πάτο του κέικ (ένα είδος νηστίσμου κέικ είναι και η φανουρόπιτα) κατά τη διάρκεια του ψησίματος, πράγμα που βγάζει μη αρμονικό τελικό αποτέλεσμα.
Το κόλπο είναι στο αλεύρωμα
Για να μείνουν τα ξηρά φρούτα και οι χονδροκομμένοι καρποί μοιρασμένοι με ισορροπημένο τρόπο σε όλη τη ζύμη, το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει κανείς είναι να τους αλευρώσει ελαφρά πριν τους ρίξει στο μείγμα: πρώτα τους βρέχει ελαφρά με κάποιο υγρό απο τα υλικά του (π.χ. χυμός πορτοκαλιού), στη συνέχεια προχωράει σε ελαφρύ επίσης αλεύρωμα και τέλος ρίχνει τις σταφίδες ή/και τα καρύδια στο μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο θα σταθούν διάσπαρτα στη ζύμη καθ' όλη τη διάρκεια του ψησίματος.
> Δείτε επίσης: Συνταγή για φανουρόπιτα με 7 υλικά
> Δείτε επίσης: Τι κάνετε, αν δεν έχετε φαρίνα
Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης
Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»
«Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



