Τα μυστικά της γκρεμολάτα - Πώς φτιάχνεται το μυρωδάτο μείγμα και τι να προσέξετε
Ετοιμάζουμε το τυπικό συνοδευτικό του μιλανέζικου οσομπούκο που ταιριάζει τέλεια και στα ζυμαρικά, τα νιόκι, τα ψητά ψάρια.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Αν θέλετε να χαρίσετε φωτεινό, πράσινο χρώμα και ένα ποπ τόνο ελαφράδας ακόμη και στα πιο κλασικά πιάτα, ετοιμάστε μια γκρεμολάτα που τα φρέσκα αρώματά της ταιριάζουν στη μεσογειακή κουζίνα και τα υλικά της.
Τι είναι η γκρεμολάτα
Η γκρεμολάτα, τυπικό μείγμα αρωματικών του μιλανέζικου οσομπούκο, παρασκευάζεται παραδοσιακά με τρία μόνο υλικά: φρέσκο μαϊντανό, σκόρδο και ξύσμα λεμονιού. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο σεφ Γιάννης Μπρατσολιάς εκείνο που έχει να κάνει κανείς, είναι να ψιλοκόψει τον μαϊντανό και στη συνέχεια να τον ανακατέψει με λίγο τριμμένο σκόρδο και ξύσμα ενός ακέρωτου λεμονιού. Υπάρχουν φυσικά αρκετές παραλλαγές στην γκρεμολάτα, η οποία σε κάποιες εκδοχές της μπορεί να περιέχει ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.
Τα 4 πράγματα που πρέπει να προσέξεις, όταν φτιάχνεις γκρεμολάτα
- Να μη γίνει η γκρεμολάτα σαν πάστα. Το μείγμα πρέπει να μπορεί κανείς να το πασπαλίσει.
- Ο μαϊντανός -ή όποιο άλλο φρέσκο μυρωδικό χρησιμοποιήσουμε σε τυχόν παραλλαγή- θα πρέπει να είναι πολύ καλά στεγνωμένος.
- Για τέλεια γκρεμολάτα, τα υλικά πρέπει να είναι όσο πιο ψιλοκομμένα γίνεται.
- Τέλος, η γκρεμολάτα πρέπει να είναι φρέσκια, δεν κρατάει πάνω από μια μέρα. Ιδανικά πρέπει να την παρασκευάζετε γύρω στη 1 ώρα πριν χρησιμοποιηθεί, ώστε να έχουν προλάβει να αναδειχθούν και να δέσουν τα αρώματά της.
Δείτε ολόκληρο το άρθρο εδώ
Άλλη μια κακή ημέρα για τον σιδηρόδρομο: Νέες πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ τέθηκε εκτός λειτουργίας το τελευταίο «Ασημένιο Βέλος»
Τουρκική αντιπολίτευση εναντίον Φιντάν: «Ασκείς εξωτερική πολιτική χωρίς πυξίδα και στρατηγική σε Αιγαίο και Κύπρο»
Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά τις μηνύσεις σε βάρος της: Θα της απαγγελθούν κατηγορίες
Ξανά απούσα από βασιλική υποχρέωση η Κέιτ Μίντλετον - Ανησυχία για την υγεία της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr