Συμβουλές και tips – Πώς «γλυκαίνει» η πολύ αλμυρή φέτα και πώς διατηρείται καλύτερα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Αν το τυρί φέτα που προμηθευτήκατε αποδείχθηκε πιο αλμυρό από όσο περιμένατε και σας αρέσει, υπάρχει τρόπος να απαλύνετε την αλμυράδα του, αλλά και να το συντηρήσετε για περισσότερο καιρό.
Πώς να «γλυκάνετε» την πολύ αλμυρή φέτα
Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε για να απαλύνετε τη γεύση μια αλμυρής φέτας είναι το εξής: Βυθίστε το κομμάτι της φέτας σε ένα δοχείο γεμάτο με φρέσκο γάλα, το οποίο πρώτα θα έχετε βράσει. Αφήστε τη φέτα αρκετές ώρες εκεί και το γάλα θα τραβήξει αρκετό από το αλάτι μειώνοντας την επιπλέον αλμύρα.
Πώς να συντηρήσετε τη φέτα περισσότερο
Για να απολαμβάνουμε τη βαρελίσια χύμα φέτα ή τη χύμα φέτα από δοχείο φρέσκια χωρίς να αναγκαζόμαστε να πετάξουμε υπολείμματα που κιτρίνισαν ή έπιασαν γλίτσα, καλό είναι να διατηρούμε το τυρί σε άλμη, δηλαδή σε αλατόνερο, καλυμμένο καλά καλά μέχρι επάνω με το δοχείο κλειστό στο ψυγείο. Το αλατόνερο το προμηθευόμαστε τυποποιημένο από το σούπερ μάρκετ ή το φτιάχνουμε μόνοι μας με τον απλούστατο τρόπο που περιγράφεται εδώ.
Μέση Ανατολή: Τα νέα δεδομένα στην περιοχή και οι φάσεις της συμφωνίας για εκεχειρία - Το Ισραήλ απελευθερώνει 737 Παλαιστίνιους κρατούμενους για 33 ομήρους
Χωρίς διόδια για άλλα 3 χρόνια Άγιος Στέφανος και Βαρυμπόμπη: Νέες αποζημιώσεις 12,7 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει το Δημόσιο
Χαμηλότερες από το 2019 οι πραγματικές αμοιβές των εργαζομένων - Ο πληθωρισμός «εξαέρωσε» τις αυξήσεις
Τέλος το TikTok στις ΗΠΑ: Ανακοίνωσε ότι θα πάψει να είναι διαθέσιμο στη χώρα μετά την Κυριακή
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr