Αρχαίες γεύσεις στο μενού της Ανατολίας - Η Τουρκία θέλει να αυξήσει τα έσοδα από τη γαστρονομία
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Ένα ταξίδι γευσιγνωσίας στα βάθη των αιώνων και των πολιτισμών, από τους αρχαίους Έλληνες μέχρι και τους Κούρδους, οργανώνει η Τουρκία, προτρέποντας τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της χώρας να συμπεριλάβουν στο μενού τους πιάτα όλων των πολιτισμών που πέρασαν από την Ανατολία.
Ανεβάζοντας τον στόχο της στον τουρισμό, η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει τα έσοδά της από τη γαστρονομία από 17% σε 50% στο πλαίσιο ενός 5ετούς σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης.
Πιάτα, όπως λιωμένα φασόλια, τα οποία απεικονίζονται στις τοιχογραφίες με τους άθλους του Ηρακλή, ή πρωτότυπες γεύσεις της Μεσογείου, όπως πιλάφι με σταφίδες (εδώ), κιουλούντσε (εδώ), εζμέ κεμπάμ (εδώ) και σεμσέκ με κρέας (εδώ), ή φαγητά από τη Μεσοποταμία, όπως ψητό αρνί με παντζάρι και άφθονα φρέσκα μυρωδικά, και αρνί στιφάδο με κριθάρι, θα σερβίρονται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στη ΝΑ και ανατολική Τουρκία τη νέα τουριστική σεζόν, κάνοντας πιο ελκυστική την εθνική κουζίνα της, που τα τελευταία χρόνια περιορίζεται στο κούρδικο κεμπάμπ.
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Όλα δείχνουν Φάμελλο από την πρώτη Κυριακή – Εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων
Τροχαίο στο Αγρίνιο: Το ξέσπασμα της μητέρας της Χαριτίνης και του Άκη - «Δεν υπάρχει τίποτα, είμαστε αποτελειωμένοι»
Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την πρόταση μείωσης του ΦΠΑ
Οι Ουκρανοί δημοσίευσαν φωτογραφίες με θραύσματα του νέου υπερηχητικού πυραύλου της Ρωσίας - «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr