Συμβουλές και tips - Τι κάνετε, αν τελείωσε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
![Εικόνα: Unsplash](http://cdn.ethnos.gr/imgHandler/875/27b4f0f7-cd5c-426c-80fb-d31d5010ffe0.jpg)
Πολλές είναι οι συνταγές στα γιορτινά μας ζυμώματα που στα υλικά τους περιέχουν αλεύρι που φουρκώνει μόνο του ή αλλιώς φαρίνα. Το αλεύρι αυτό βοηθάει στο εύκολο φούσκωμα των ζυμών, καθώς εμπεριέχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά που χρειάζονται.
Ωστόσο αν στο δικό σας ντουλάπι την ώρα που εκτελείται τη συνταγή ανακαλύψετε ότι υπάρχει μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις -το πιο συνηθισμένο αλεύρι που βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις κουζίνες- υπάρχει λύση να συνεχίσετε την παρασκευή σας. Θα πρέπει να του προσθέσετε εσείς τη διογκωτική ύλη, δηλαδή μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.
Για να δείτε σε ποια αναλογία χρησιμοποιείται το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα, αλλά και πώς να τα ενεργοποιήσετε πατήστε εδώ.
«Καμπανάκι» για κατολισθήσεις σε 5 περιοχές της Σαντορίνης - Η ενημέρωση των ειδικών
Ξεχειλίζουν τα ράντζα στο «Αττικόν» από την τελευταία εφημερία: 900 ασθενείς σε διάδρομο από τις αρχές του 2025 - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Κλείνει τα μισά της εκδοτήρια η Hellenic Train - Στην έξοδο οδηγούνται περίπου 90 εργαζόμενοι
Τζένη Αργυρίου: Η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr