Συμβουλές και tips - Τι κάνετε, αν τελείωσε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Πολλές είναι οι συνταγές στα γιορτινά μας ζυμώματα που στα υλικά τους περιέχουν αλεύρι που φουρκώνει μόνο του ή αλλιώς φαρίνα. Το αλεύρι αυτό βοηθάει στο εύκολο φούσκωμα των ζυμών, καθώς εμπεριέχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά που χρειάζονται.
Ωστόσο αν στο δικό σας ντουλάπι την ώρα που εκτελείται τη συνταγή ανακαλύψετε ότι υπάρχει μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις -το πιο συνηθισμένο αλεύρι που βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις κουζίνες- υπάρχει λύση να συνεχίσετε την παρασκευή σας. Θα πρέπει να του προσθέσετε εσείς τη διογκωτική ύλη, δηλαδή μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.
Για να δείτε σε ποια αναλογία χρησιμοποιείται το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα, αλλά και πώς να τα ενεργοποιήσετε πατήστε εδώ.
Το παρασκήνιο της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ουκρανία : Πότε κλείδωσε το ραντεβού και τι συζητήθηκε με Ζελένσκι
Ξενοδοχεία στο «mute»: Η υποχρέωση για ελληνικά τραγούδια προκαλεί «ασφυξία»
Η απίστευτη οδύσσεια καθηγητή μετά από ψευδή καταγγελία για ασέλγεια: Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Οι τρεις νικητές των Όσκαρ που αρνήθηκαν το χρυσό αγαλματίδιο και ο ένας (‘Έλληνας) που το πέταξε στα σκουπίδια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr