Frozen yogurt από σπίτι – Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις παγωμένο γιαούρτι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Ένα από τα ζεστά απογεύματα του καλοκαιριού που έψαχνα γλύκα και δροσιά με ελάχιστες θερμίδες, δοκίμασα μια πανεύκολη συνταγή για frozen yogurt bars από Αμεριακνό youtuber. Βέβαια η εν λόγω συνταγή χρησιμοποιούσε κατεψυγμένα μύρτιλα και αμύγδαλα για την επικάλυψη. Εγώ πάλι είχα βύσσινο γλυκό του κουταλιού, φρέσκα ροδάκινα και καρύδια. Και με αυτά πορεύτηκα.
Συνταγή για frozen yogurt (παγωμένο γιαούρτι)
Ανακάτεψα 1 κιλό γιαούρτι πλούσιο σε λιπαρά (8%) με 2 υπεργεμάτες κουταλιές μέλι πορτοκαλιάς που μου είχαν χαρίσει, λίγο ξύσμα πορτοκαλιού, 1 βανίλια σκόνη και 2/3 του ποτηριού χυμό πορτοκάλι. Έριξα το μείγμα σε ένα σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί μεγέθους 30Χ22. Και από πάνω σκόρπισα φέτες ροδάκινο, βύσσινο και καρύδια.
Το άφησα στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και έγινε ένα σούπερ δροσερό γλύκισμα που βγάζει 12 ή 24 τετράγωνα ή μπάρες ανάλογα το μέγεθος. Σε περίπτωση που το κόψετε την άλλη μέρα θα πρέπει πρώτα να το αφήσετε εκτός κατάψυξης για κάμποση ώρα, καθώς παγώνει πολύ. Αν έχετε τις ειδικές φόρμες για παγωτά και γρανίτες ξυλάκια μπορείτε να το βάλετε κατευθείαν εκεί.
To τέλειο με το δροσερό αυτό γλυκάκι είναι ότι βάζει ο καθένας και η καθεμία όσο μέλι θέλει και όποια φρούτα ή καρπούς ονειρεύεται απολαμβάνοντας παγωμένο επιδόρπιο χωρίς να διαλύει τη διατροφή που ακολουθεί.
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr