Δύο tips για τέλεια σαντιγί
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Είναι λατρεμένη, ανάλαφρη και ταυτόχρονα πλούσια σε γεύση. Ταιριάζει τέλεια στα ζουμερά, κόκκινα φρούτα, στις λεμονόπιτες και τις πορτοκαλόπιτες, τα κέικ και τα μάφιν, αλλά και σε κάποια παγωτά. Ο λόγος βέβαια για τη σαντιγί. Υπάρχουν δύο πραγματάκια που θα κάνουν τη διαφορά στην υφή της, όταν φτιάχνετε δική σας σαντιγί με κρέμα γάλακτος στο σπίτι. Και τα δύο έχουν να κάνουν με τη θερμοκρασία των σκευών και των υλικών.
- Η κρέμα γάλακτος θα πρέπει να είναι πολύ παγωμένη. Ιδανικά η κρέμα θα πρέπει να έχει μείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Το μπολ ή δοχείο ανάδευσης μέσα στο οποίο σκοπεύετε να χτυπήσετε την κρέμα πρέπει να είναι και αυτό πολύ κρύο. Βάλτε το για 10’ στην κατάψυξη, πριν το χρησιμοποιήσετε.
Διαβάστε ακόμη
- Νέα επικαιροποίηση του έκτακτου καιρικού δελτίου: Πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία την Αττική
- «Προσοχή με τα κινητά σας»: Μήνυμα - προειδοποίηση της ΕΥΠ σε υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης
- Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά ο διευθυντής του Aeolos TV, Χρήστος Βαλασέλλης - Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του
- Appodixi: Χωρίς αναδρομικό bonus οι καταγγελίες για μαϊμού αποδείξεις
- Ασχημα νέα για τους λάτρεις του καφέ: Μικρότερες σοδειές εκτοξεύουν τις τιμές στο Βιετνάμ
- Μαύρα ρούχα, κλειστό ραδιόφωνο: Γιατί η Ζωή Λάσκαρη δεν γιόρταζε ποτέ τα Χριστούγεννα
- Μέτρα και ασυνήθιστα συμπτώματα: Τι θα συμβεί στην Ελλάδα όταν έρθει η μυστηριώδης πνευμονία της Κίνας που χτυπά ήδη την Ευρώπη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr