Συμβουλές και tips - Πόσο κριθαράκι και πόσο νερό θέλει το γιoυβέτσι;
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Είτε γίνεται με αρνάκι είτε με μοσχαράκι ή ακόμη με κοτόπουλο, αλλά και με θαλασσινά, το γιουβέτσι είναι από τα αγαπημένα παραδοσιακά φαγητά -αρκεί να βγει όσο πρέπει ζουμερό και το κριθαράκι ή η μανέστρα να μην έχουν στεγνώσει και κολλήσει.
Πόσο κριθαράκι χρειάζεται το γιουβέτσι
Έχετε κατά νου ότι το ζυμαρικό που θα βάλετε ωμό στο ταψί θα διογκωθεί κατά το ψήσιμο, οπότε μη γεμίσετε το ταψί κριθαράκι. Υπολογίστε ότι για την καλή ισορροπία κρέατος-ζυμαρικού για 1 κιλό αρνί, κατσίκι, μοσχαράκι ή κοτόπουλο θα χρειαστείτε γύρω στα 300 γρ. κριθαράκι.
Πόσο υγρό χρειάζεται το γιουβέτσι
Σε ό,τι αφορά τα πολύτιμα υγρά, για κάθε 100 γρ. κριθαράκι ένας πολύ γενικός κανόνας προτρέπει να υπολογίζετε περίπου 300ml νερό. Το νερό θα πρέπει να το προσθέσετε καυτό. Ωστόσο θα πρέπει να συνυπολογίζετε στα υγρά και τη σάλτσα του κρέατος.
Δείτε πώς να το υπολογίζετε «με το μάτι» σύμφωνα με το icookgreek.com πατώντας εδώ.
Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση
Ο «χάρτης των μπλόκων» σε όλη την Ελλάδα: Κλιμακώνουν την «εξέγερση» οι αγρότες - Ενισχύουν τις κινητοποιήσεις σε δρόμους, λιμάνια και τελωνεία
Έτσι ψήφισαν οι χώρες σχετικά με την παραμονή του Ισραήλ στο διαγωνισμό της Eurovision
Έλενα Παπαρίζου: Η ξαφνική νοσηλεία, η αναβολή όλων των εμφανίσεων και η αντικατάσταση στο «Voice»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



