Η συνταγή για την αλμυρή βασιλόπιτα του Πόντου, της Σόφης Ουργαντζίδου
Αναπόσπαστο κομμάτι των Ποντίων ήταν η τήρηση των παραδόσεων και των εθίμων κατά την περίοδο των Καλαντόφωτων, όπως ονόμαζαν το Δωδεκαήμερο από τα Χριστούγεννα μέχρι τα Φώτα. Τα νοικοκυριά ήταν σε πλήρη ετοιμότητα, το προζύμι που «ταΐζαν» από του Σταυρού έμπαινε σε κάθε λογής αρτοσκεύασμα, όπως και στη βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς.
Διαβάστε περισσότερα στο Pontosnews.gr
Διαβάστε ακόμη
- Το παρασκήνιο της παραίτησης του προέδρου του ΕΟΦ - Το «ευχαριστώ» μόνο στον Κικίλια και η δυσαρέσκεια του υπουργείου Υγείας
- Τεράστιες καθυστερήσεις στον Προαστιακό γιατί πέφτει η τάση - Σε αναμονή για ανταλλακτικά ώστε να διορθωθεί η βλάβη
- Δύο νεκροί σε σοκαριστικό δυστύχημα στη Σαρδηνία: Ενεπλάκησαν supercars εκατομμυρίων και τροχόσπιτο
- Airbnb: Πόσα κέρδισαν το 2022 οι Ελληνες οικοδεσπότες - Η συνεισφορα στην ελληνική οικονομία
- Εξοχικές κατοικίες: Οι ομογενείς επενδύουν στην Ελλάδα - Ποιες περιοχές προτιμούν
- Με φοβερό Μαρκουλάκη: Αυτή ναι, είναι μια ελληνική σειρά που αξίζει να δεις
- Δίχως αυτόν δεν θα ξέραμε ούτε τα μισά: Ο άνθρωπος που έφερε πραγματικά στο φως τα μυστικά των Μυκηνών δεν ήταν ο Σλήμαν

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr