Άννα Παναγιωτοπούλου: Οι ρόλοι που άφησαν εποχή, οι καυστικές συνεντεύξεις και ο μεγάλος της έρωτας
Είτε ως Όλγα Χαρίτου, είτε ως Χριστίνα Μαρκάτου είτε ως θρυλική Μαντάμ Σουσού , η Άννα Παναγιωτοπούλου μας έχει συντροφεύσει πολλά χρόνια με τις εξαιρετικές της ερμηνείες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
Η είδηση του θανάτου της σπουδαίας ηθοποιού Άννας Παναγιωτοπούλου το Μεγάλο Σάββατο προκάλεσε θλιψη στον καλλιτεχνικό χώρο. Η αγαπημένη ηθοποιός έχει συνδεθεί με τεράστιες τηλεοπτικές επιτυχίες: Μαντάμ Σουσού, Τρεις Χάριτες , Ντόλτσε βίτα. Είτε ως Όλγα Χαρίτου, είτε ως Χριστίνα Μαρκάτου είτε ως θρυλική Μαντάμ Σουσού , η Άννα Παναγιωτοπούλου μας έχει συντροφεύσει πολλά χρόνια με τις εξαιρετικές της ερμηνείες.
Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό του Σταμάτη Κραουνάκη στο Facebook, ο οποίος έγραψε «Έφυγε η Άννα», ενώ στα σχόλια της ανάρτησής του, δημοσίευσε ένα βίντεο με την Άννα Παναγιωτοπούλου στο Ηρώδειο.
Άννα Παναγιωτοπούλου: Η ζωή της ηθοποιού και οι ρόλοι που άφησαν εποχή
Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη. Από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο, ενώ και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό.
Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή και μια θρυλική τάξη υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία "Και συ χτενίζεσαι", που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου. Η Αθήνα γνώρισε ένα άλλο είδος θεάτρου και μια νέα προσέγγιση της επιθεώρησης.
Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και θεατρικά νούμερα που άφησαν εποχή.
Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της καριέρας της και αλησμόνητη μέχρι σήμερα είναι η ερμηνεία της της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).
Τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές: Οι τρεις Χάριτες (με τις Μίνα Αδαμάκη, Νένα Μεντή) και Ντόλτσε Βίτα (μαζί με την Κατιάνα Μπαλανίκα και τη Μαρία Καβογιάννη), που θεωρούνται ''κλασικές''.
Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί ακόμα στις σειρές "Safe Sex", "Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο", "Οξυγόνο", "Αυστηρώς Κατάλληλο" κ.ά. Στο θέατρο πρωταγωνίστησε σε πρόζες, επιθεωρήσεις σύγχρονα ελληνικά και ξένα έργα.
Η Άννα Παναγιωτοπούλου παντρεύτηκε το 1972. Απέκτησε έναν γιο, τον Δημήτρη (1973) που της χάρισε ένα εγγόνι. Ζούσε στον Λυκαβηττό αλλά περνούσε μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Τήνο.
Ο θάνατος του συζύγου της και ο μεγάλος της έρωτας
Η ηθοποιός έχασε τον σύζυγό της το 2014 και χρόνια μετά αποκάλυψε το πώς πέθανε, προκαλώντας σοκ σε όλους. «Ήταν ο άνθρωπός μου και ήμουν ο άνθρωπός του. Είχαμε μία πολύ καλή, ήσυχη και ελεύθερη σχέση. Δεν είχαμε κοινές παρέες, ο μόνος κοινός άνθρωπος που είχαμε ήταν ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, που ήταν πολύ δικός μου φίλος και έγινε και δικός του μέσω εμού. Από παιδί είχα πολύ φιλική και αγαπησιάρικη σχέση με τον Λουκιανό και είναι από τους θανάτους που μου στοίχισαν πάρα πολύ.
Δίδασκα σε μία σχολή και κάναμε ένα μεγάλο τραπέζι. Το βράδυ που γύρισα, νόμιζα πως δεν ήταν στο σπίτι και ξάπλωσα. Ξυπνάω το πρωί και βλέπω τα πόδια του στον καναπέ, λέω "Τάκη, κάνε μου έναν καφέ" και τον βλέπω και είναι νεκρός. Κοιμήθηκε και πέθανε… Όταν μου είπαν να τον ανοίξουν, είπα "όχι, μην τον σφάξετε. Πέθανε, είναι οριστικό, άρα τι να δείτε; Τι με νοιάζει τι έπαθε;" Από τότε πέρασα ένα δύσκολο διάστημα γιατί μου έλειπε, αλλά τώρα αισθάνομαι ότι μακάρι να πεθαίναμε όλοι έτσι. Πραγματικά τον θεωρώ πολύ τυχερό», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.
Η ηθοποιός παντρεύτηκε σε ηλικία 20 ετών με τον σύζυγό της, όμως όπως είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα», ο έρωτας της ζωής της ήταν ο Μάνος Κατράκης. «Ο έρωτας της ζωής μου ήταν ο Κατράκης. Δεν υπήρχε σχέση αλλά με βοηθούσε όσο πήγαινα στη σχολή. Ήταν σαν πατρική φιγούρα, αυτό που δεν είχα. Ο μπαμπάς μου κάποια στιγμή έφυγε, πήγε στην Κρήτη και παντρεύτηκε μία άλλη γυναίκα».
Ο «καβαλημένος» Θανάσης Ευθυμιάδης και ο καυγάς με τον Λάκη Λαζόπουλο
Η ηθοποιός δεν έδινε συχνά τηλεοπτικές συνεντεύξεις, αλλά όταν το έκανε, πάντα προκαλούσε αντιδράσεις με τις δηλώσεις της, αφού δεν δίσταζε να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη της για συναδέλφους της.
Η Άννα Παναγιωτοπούλου είχε μιλήσει στην κάμερα της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» για τον Θανάση Ευθυμιάδη, ο οποίος ήταν συμπρωταγωνιστής της στη σειρά «Dolce Vita», καθώς και για το πώς είναι σήμερα οι σχέσεις της με τον Λάκη Λαζόπουλο.
«Δεν ήταν και πάρα πολύ καλή η σχέση με τον Θανάση Ευθυμιάδη. Ήταν λίγο καβαλημένος ο Θανάσης. Ήταν και είναι ωραιοπαθής. Είχε ένα μέσο που μπήκε, που δεν χρειάζεται να το πω τώρα αλλά κάποιος τον έστειλε εκεί. Ήταν σίγουρο δηλαδή αυτό και μέσα από αυτό είχε και μια έπαρση».
Η Άννα Παναγιωτοπούλου στις δηλώσεις της μίλησε και για τον Λάκη Λαζόπουλο όπου αποκάλυψε ότι δεν έχουν καμία σχέση. «Ποτέ δεν είχαμε καλή σχέση με τον Λάκη. Είναι άλλης νοοτροπία άνθρωπος και είναι πάρα πολύ πονηρός. Τον έδειρα, τον χαστούκισα επειδή ζήτησε παραπάνω χρήματα σε παράσταση μας. Του έριξα δυο χαστούκια μπροστά στον κόσμο! Ούτε ντροπή ούτε διάκριση».
Τα σχόλια για την Βίκυ Σταυροπούλου και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη
Για τη Βίκυ Σταυροπούλου και τη συμμετοχή της στο J2US, αλλά και για τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, η Άννα Παναγιωτοπούλου είχε αναφέρει τότε: «Βίκυ Σταυροπούλου; Παναγία μου! Δεν θέλω να την σχολιάσω. Θα κρίνει ανθρώπους η Σταυροπούλου; Είναι ηθοποιός και δεν το έχω καταλάβει; Δεν την έχω δει να κάνει. Πάντα το ίδιο κάνει, βγαίνει, μπαίνει και αυτό είναι. Είναι μια πάρα πολύ έξυπνη γυναίκα. Όχι, δεν είναι ηθοποιός. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ήταν ένα πλάσμα που δεν ξέραμε τι να το κάνουμε. Πού ήσουνα; Αλλού ντ’ αλλού. Μετά ξαφνικά έγινε θιασάρχης με τη Βίκυ Σταυροπούλου από δίπλα».
Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης είχε απαντήσει τότε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος που το λέει αυτό η Άννα και μάλιστα δημόσια σε μια τηλεόραση. Δεν ξέρω την πρόθεση της. Δεν μπορώ να φανταστώ ποια είναι αυτή η πρόθεση. Δεν έχω να πω, να σχολιάσω κάτι. Να είναι καλά».
Η Βίκυ Σταυροπούλου από την πλευρά της, απάντησε με χιούμορ σε σχετική ερώτηση: «Είναι γνωστό ότι έχω μεταπηδήσει από τον χώρο του μόντελινγκ, μην τα ξαναλέμε και ευχαριστώ τον κόσμο που 20 χρόνια με ακολουθεί, γιατί κάνω κι εγώ αγώνα για να κρατηθώ όπως είμαι».
Μέση Ανατολή: Το διάγγελμα-μπουρλότο Νετανιάχου πριν την εκεχειρία, ο ρόλος των ΗΠΑ και η τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
Ιράν: Η Τεχεράνη αποκάλυψε υπόγεια ναυτική βάση - Δεκάδες σκάφη με πολυβόλα και πυραύλους μέσα σε τούνελ
Κυβερνοέγκλημα: Αύξηση κατά 790% σημείωσαν στην Ελλάδα οι απάτες μέσω διαδικτύου σε μια πενταετία
Παράταση 90 ημερών ετοιμάζεται να δώσει ο Τραμπ στο TikTok - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr