Φόλκερ Σλέντορφ: Ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα γερμανός σκηνοθέτης θα βρεθεί στο Evia Film Project
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα γερμανός σκηνοθέτης της εμβληματικής ταινίας «Το Ταμπούρλο», Φόλκερ Σλέντορφ, θα βρεθεί στη Βόρεια Εύβοια για την προβολή του πρόσφατου ντοκιμαντέρ του «Ο Δασοποιός». Το ντοκιμαντέρ θα είναι η ταινία λήξης του Evia Film Project, της νέας πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 19 Ιουνίου στην Αιδηψό, τη Λίμνη και την Αγία Άννα.
Ο αγαπημένος σκηνοθέτης θα παρουσιάσει την ταινία του την Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 21:30 στον κινηματογράφο Απόλλων στην Αιδηψό, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ο «Δασοποιός» μάς μεταφέρει στο Σαχέλ, τη στεπική λωρίδα γης νότια της ερήμου Σαχάρα στην Αφρική και μάς συστήνει έναν αξιοσημείωτο άνθρωπο, του οποίου το έργο ζωής τιμήθηκε με το λεγόμενο εναλλακτικό Νόμπελ, το βραβείο Right Livelihood το 2018.
Ο Τόνι Ρινάουντο βρήκε τρόπο να καλλιεργεί δέντρα στις πιο άγονες περιοχές. Η μέθοδος Farmer Managed Natural Regeneration (FMNR) αποκαθιστά όχι μόνο το έδαφος, αλλά και το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο. Ο Αρχηγός όλων των Αγροτών, όπως τον λένε χαϊδευτικά σήμερα σε πολλά χωριά στην Αφρική, χρειάστηκε να δώσει μια δύσκολη μάχη για να γίνουν αποδεκτές οι ιδέες του. Έχοντας εργαστεί στην περιοχή του Σαχέλ για 30 χρόνια, είδε την απόγνωση και την πείνα, αλλά και την αποφασιστικότητα και την αλλαγή. Το ντοκιμαντέρ μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα κοινότητας, αυτοενδυνάμωσης και, πάνω από όλα, ελπίδας.
Λίγα λόγια για το Evia Film Project
Το Evia Film Project εντάσσεται στο πλαίσιο του ειδικού αναπτυξιακού έργου «Φωτοδότες» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021. Το Evia Film Project πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού και τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας. Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης συνεργάζεται με τους παραγωγικούς φορείς που εδρεύουν στην Εύβοια, το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στα Ψαχνά και το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας.
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr