Αμερικανός επιστήμονας: Η ζωή δεν θα επανέλθει σε φυσιολογικούς μέχρι το 2021
Ο γιατρός Αλί Νουρί, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει «μαγική ημερομηνία» για το πότε οι άνθρωποι θα μπορούν να «στριμώχνονται» ξανά σε εστιατόρια και κινηματογράφους, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα διασποράς του ιού.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Ένας κορυφαίος Αμερικανός επιστήμονας διέλυσε τις ελπίδες ότι η καραντίνα θα τερματιστεί λίγο πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, προειδοποιώντας ότι η ζωή δεν θα επανέλθει στο φυσιολογικό μέχρι να βρεθεί εμβόλιο κορονοϊού. Ο γιατρός Αλί Νουρί, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει «μαγική ημερομηνία» για το πότε οι άνθρωποι θα μπορούν να «στριμώχνονται» ξανά σε εστιατόρια και κινηματογράφους, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα διασποράς του ιού.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα πράγματα θα είναι διαφορετικά» μέχρι να βρεθεί μια θεραπεία για το Covid-19. Η έρευνα είναι πιθανόν να διαρκέσει τουλάχιστον ένα χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι «η κανονική ζωή δεν θα επαναληφθεί μέχρι το 2021». Ο γιατρός Αλί Νουρί δήλωσε χαρακτιριστικά στην Dailymail: «Θα πρέπει σίγουρα να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα καραντίνας υποψιάζομαι, τουλάχιστον, μέχρι το τέλος Μαΐου ή ίσως μέχρι και κάποια στιγμή τον Ιούνιο.
«Δεν πρόκειται να ρθει μια εποχή όπου θα υπάρξει μια μαγική ημερομηνία και τότε όλοι θα επιστρέψουν στη ζωή τους κανονικά. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. «Ακόμη και όταν έρθει ο Ιούνιος, ή ο Ιούλιος, δεν πρόκειται να δούμε εικόνες με ανθρώπους να πηγαίνουν σε γεμάτα εστιατόρια και κινηματογραφικές αίθουσες. Τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, υποψιάζομαι, μέχρι να έχουμε το εμβόλιο».
Ο κ. Νούρι έδειξε στη Γουχάν, την περιοχή από όπου ξεκίνησε η παγκόσμια έκρηξη, ότι οι άνθρωποι επιτρέπεται να φύγουν από την πόλη μετά από 76 ημέρες. Οι κάτοικοι αντιμετώπισαν μερικά από τα αυστηρότερα μέτρα καραντίνας από οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη- για περισσότερο από δύο μήνες-και εξακολουθούν να καλούνται να παραμείνουν στο σπίτι, όπου είναι δυνατόν.
«Αυτό πραγματικά αποδεικνύει ότι αυτός ο ιός έχει τη δυνατότητα να ανακάμψει πραγματικά, ακόμη και σε μέρη που έχουν ελαχιστοποιήσει την καμπύλη», δήλωσε ο κ. Νούρι. «Αν κάνουμε πραγματικά καλή δουλειά και μηδενίσουμε αυτήν την καμπύλη, μειώνοντας τον αριθμό των μεταδόσεων από άνθρωπο σε άνθρωπο, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όταν ξεκινήσουμε να χαλαρώνουμε τους περιορισμούς που ισχύουν μέχρι σήμερα. «Αυτό που είναι πραγματικά διαφορετικό για αυτό το νέο κορονοϊό είναι ότι αυτός ο συνδυασμός και των δύο ιών είναι πολύ μεταδοτικός και 10 φορές περίπου πιο θανατηφόρος από τη γρίπη». Η Κίνα έχει καταγράψει 3.337 θανάτους από κορονοϊό, αν και υπάρχουν αμφιβολίες για την ακρίβεια του αριθμού.
Η άρση των περιοριστικών μέτρων πρέπει να γίνει με προσοχή
Η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Ιράν, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ξεπεράσει τον επίσημο αριθμό θανάτων της Κίνας. Οι αρχές που έχουν επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς έχουν δηλώσει ότι τα μέτρα εκμηδενίζουν την καμπύλη. Ωστόσο, απέφυγαν να ανακοινώσουν πότε θα χαλαρώσουν τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο κορονοϊός αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες. Η κυβέρνηση δεν είναι ακόμη έτοιμη να αναθεωρήσει την κατάργηση του. Μετά την εισαγωγή του Μπόρις Τζόνσον στην εντατική στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, που την Τρίτη είχε την πρώτη του γνωριμία με τους εκπροσώπους του Τύπου έχοντας το ρόλο του αναπληρωτή του Βρετανού πρωθυπουργού.
O Ράαμπ τόνισε πως θα μείνει στο πόστο για όσο διάστημα χρειαστεί και ότι υπάρχει ομοψυχία, ενώ υπογράμμισε πως δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή για να χαλαρώσουν τα μέτρα κατά του περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού και ότι απώτατος στόχος είναι να γίνονται 100.000 διαγνωστικά τεστ ημερησίως για τον κορονοϊό.
«Έχω ξεκάθαρες οδηγίες από τον πρωθυπουργό και όλο το υπουργικό συμβούλιο είναι ενωμένο. Έτσι, όταν θα επιστρέψει στη θέση του, η κυβέρνηση θα έχει κάνει την πρόοδο που θα περίμενε εκείνος αλλά και η χώρα Ο Μπόρις Τζόνσον μού ζήτησε να ασκήσω τα καθήκοντά του για όσο καιρό χρειαστεί.
Έχουμε να κάνουμε με έναν επικίνδυνο ιό που είναι πολύ μεταδοτικός και αποδεικνύει πως δεν είναι ουδείς άτρωτος Τα μέτρα που παίρνουμε τώρα για τον περιορισμό του, πρόκειται να επανεξεταστούν σύντομα, όμως αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε κάτι τέτοιο.
Είναι σημαντικό να μην πάρουμε το πόδι μας από το γκάζι γιατί έτσι θα ρισκάρουμε να χάσουμε τα κέρδη που έχουμε αποκομίσει ως τώρα από τη στρατηγική μας για τον περιορισμό της εξάπλωσής του. Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας παραδέχτηκε πως ο στόχος της Μεγάλης Βρετανίας είναι μέχρι το τέλος Απριλίου να διεξάγονται 100.000 τεστ την ημέρα στη μάχη κατά του κορονοϊού. «Είναι σημαντικό το γεγονός πως έχουμε κάνει πρόοδο όσον αφορά στις μελέτες μας. Ο στόχος παραμένει να μπορούμε να κάνουμε 100.000 τεστ την ημέρα για να ελέγχουμε αν κάποιος έχει κορονοϊό».
Αγωνία για την εκεχειρία στη Γάζα: Συνεχίζει τις επιθέσεις το Ισραήλ - Η Χαμάς έστειλε τη λίστα με τους ομήρους που θα απελευθερωθούν
Ποιες τραπεζικές προμήθειες μειώνονται από την Τρίτη (21/1) και ποιες παραμένουν σε ισχύ - Αναλυτικός οδηγός
Συρεγγέλα στο ethnos.gr: Η ικανότητα ενός Προέδρου να ενώνει δεν εξαρτάται από τον πολιτικό του χώρο
Έλληνας στο Λονδίνο παρασκευάζει τυλιχτό με γύρο 4 κιλών και έχει τρελάνει τους Άγγλους
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr