Κορονοϊος: Στο… χαβά τους οι Τούρκοι - Δεν κατανοούν την επικινδυνότητα του
Μόνο 4 στους 10 Τούρκους θεωρούν ότι ο κορονοϊός απειλεί τον εαυτό του ή την οικογένειά του🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
«Για τους άλλους, όχι για εμάς» είναι επικίνδυνος ο κορονοϊός, λένε οι Τούρκοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση της IPSOS Τουρκίας.
Μόνο 4 στους 10 Τούρκους θεωρούν ότι ο κορονοϊός απειλεί τον εαυτό του ή την οικογένειά του, παρόλο που το 78% πιστεύει ότι αποτελεί κίνδυνο για την υπόλοιπη ανθρωπότητα.
Σε έρευνα του τουρκικού τμήματος της διεθνούς εταιρείας δημοσκοπήσεων IPSOS:
- Οι 9 στους 10 Τούρκους παρακολουθούν επισταμένως τις ειδήσεις σχετικά με τον κορονοϊό. Το 88% ενημερώνεται από τις ειδήσεις στην τηλεόραση, ενώ το 63% τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
- Ωστόσο, το 78% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος για την ανθρωπότητα, αλλά μόνο το 37% πιστεύει ότι ο κορωνοϊός αποτελεί απειλή για τον εαυτό του ή την οικογένειά του.
- Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό του 70% των Τούρκων πολιτών θεωρεί ότι το θέμα του κορωνοϊού θα έχει αντίκτυπο στην οικονομία της Τουρκίας, αλλά μόνο ένα 44% αναμένει να επηρεάσει τα οικονομικά του νοικοκυριού του.
- Το 45% των Τούρκων θεωρεί ότι η κρίση θα λήξει σε δύο μήνες, ενώ το 37% θεωρεί ότι θα διαρκέσει περισσότερο.
- Γενικότερα, το 80% των ερωτηθέντων ανησυχεί, με τις γυναίκες (89%) πιο πολύ από ό,τι οι άνδρες (69%). Ωστόσο, το 74% των Τούρκων δείχνει εμπιστοσύνη στα μέτρα της κυβέρνησής του.
- Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποσοστό, 90%, των Τούρκων, το οποίο θα υποστήριζε μία απόφαση για γενική απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ το 97% θεωρεί σωστή απόφαση και το κλείσιμο των συνόρων.
- Το 62% υποστηρίζει αντίστοιχα τη διακοπή της προσευχής στα τζαμιά.
- Το 98% των Τούρκων υποστηρίζει ότι πλένει τα χέρια του συχν» ως προφύλαξη, ενώ το 89% αποφεύγει τη χειραψία, το φιλί, το αγκάλιασμα και χρησιμοποιεί κολόνια ή απολυμαντικά.
- Μόνο το 23% των Τούρκων πολιτών έχει αποθηκεύσει προϊόντα, κυρίως βασικά τρόφιμα, όπως ζυμαρικά, ζάχαρη, αλεύρι, λάδι/βούτυρα, τσάι. Ακολουθούν προϊόντα όπως χαρτί υγείας, απορρυπαντικά και καθαριστικά, ενώ το αγαθό το οποίο έχουν προμηθευτεί τα τουρκικά νοικοκυριά σε υψηλές ποσότητες είναι το νερό.
- Η έρευνα της IPSOS Τουρκίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 16 Μαρτίου 2020 και έγινε σε 800 άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.
Διαβάστε ακόμη
Εντατικές διαπραγματεύσεις με φαρμακοποιούς για τη διάθεση των ακριβών φαρμάκων στις γειτονιές: Μέτρα Άδωνι μετά το φιάσκο της Λ. Αλεξάνδρας
«Μονομαχίες» κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή: Οι κρίσιμες ψηφοφορίες, τα ανοιχτά μέτωπα και τα επόμενα νομοσχέδια
Ουραγοί στην ανακύκλωση: «Αγκάθι» παραμένει το τέλος ταφής - Καφέ κάδος και διαλογή στην πηγή, το νέο στοίχημα
Ύστατη προσπάθεια από τα πανεπιστήμια να «σώσουν» από τις διαγραφές τους φοιτητές που έχουν υπερβεί τα έτη φοίτησης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr