Κοροναϊός: Η Αυστραλία απαγορεύει την είσοδο των αλλοδαπών που προέρχονται από την Κίνα
Οι Αυστραλοί πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας εξαιρούνται από την απαγόρευση, όμως θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Η Αυστραλία αποφάσισε να απαγορεύει από το Σάββατο 1/2 την είσοδο στο έδαφός της σε όλους τους αλλοδαπούς που προέρχονται από την Κίνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον. Επίσης, ο Μόρισον πρόσθεσε ότι η Αυστραλία αυξάνει την ταξιδιωτική της οδηγία για την Κίνα στο υψηλότερο επίπεδο και πλέον συνιστά στους πολίτες της να μην επισκέπτονται τη χώρα καθόλου.
Οι Αυστραλοί πολίτες και οι μόνιμοι κάτοικοι Αυστραλίας εξαιρούνται από την απαγόρευση, όμως θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους. Οι αυστραλιανές αρχές έχουν εντοπίσει 10 κρούσματα του νέου κοροναϊού στη χώρα, αλλά κανέναν θάνατο. Εξάλλου η Qantas Airways και η Αir New Zealand ανακοίνωσαν σήμερα ότι διακόπτουν τις απευθείας πτήσεις τους προς την ηπειρωτική Κίνα. Η Αυστραλή υπουργός Εξωτερικών Μαρίσα Πέιν δήλωσε ότι η Qantas θα οργανώσει πτήσεις προκειμένου να απομακρύνει κάποιους Αυστραλούς πολίτες από την επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, όπως έχουν κάνει και άλλες χώρες.
Αυστηρά μέτρα σε πολλές χώρες
Υπό τον φόβο της εξάπλωσης του θανατηφόρου ιού, πολλές είναι οι χώρες που λαμβάνουν έκτακτα μέτρα. Η Ιταλία και το Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν όλες τις πτήσεις από την Κίνα και περισσότερες από 15 αεροπορικές εταιρείες, ανάμεσά τους η Air France, η British Airways και η Lufthansa έχουν ήδη διακόψει τις πτήσεις τους προς τη χώρα.
Ο ΠΟΥ προειδοποίησε την Πέμπτη ότι ο περιορισμός στις μετακινήσεις των ατόμων και των αγαθών στη διάρκεια μιας κρίσης για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να αποδειχθεί «ανεπαρκής», να δυσχεράνει τη διανομή βοήθειας και να επηρεάσει αρνητικά τις οικονομίες των χωρών που πλήττονται.
Η Ουχάν και όλη η επαρχία Χουμπέι παραμένουν αποκλεισμένες από τον κόσμο από τις 23 Ιανουαρίου, με τους 56 κατοίκους τους να μην μπορούν να βγουν. Αν και η Ουχάν μοιάζει με πόλη - φάντασμα, τα νοσοκομεία της είναι γεμάτα. Για να αντιμετωπίσουν την υγειονομική κρίση οι κινεζικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί για την ανέγερση δύο νέων νοσοκομείων στην πόλη, τα οποία θα είναι έτοιμα στις 3 και τις 6 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, πολλές χώρες συνεχίζουν να οργανώνουν την απομάκρυνση των πολιτών τους από εκεί. Η Γαλλία σχεδιάζει να στείλει δεύτερο αεροπλάνο αργότερα αυτή την εβδομάδα για να απομακρύνει και άλλους Γάλλους αλλά και πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Χουμπέι.
Η Ινδία επίσης έστειλε αεροσκάφος για να απομακρύνει 300 πολίτες της, ενώ οι αρχές της Ινδονησίας ανακοίνωσαν ότι οι περίπου 250 πολίτες της χώρας που απομακρύνονται από την Χουμπέι θα τεθούν σε καραντίνα σε στρατιωτική βάση.
Το αεροπλάνο που αναχώρησε από την Ινδονησία για να παραλάβει τους πολίτες της χώρας που είναι εγκλωβισμένοι στην Κίνα μεταφέρει επίσης ιατρικό εξοπλισμό, μεταξύ άλλων μάσκες και χειρουργικό εξοπλισμό, για να προσφέρει στις κινεζικές αρχές. Άλλες χώρες - όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γερμανία, ο Καναδάς, το Μπανγκλαντές - σχεδιάζουν αντίστοιχες επιχειρήσεις.
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr