Κέιτ Μίντλετον: Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα μειώσει τις δημόσιες υποχρεώσεις του
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ το προηγούμενο διάστημα ήταν σχεδόν πιστός στις υποχρεώσεις του🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋ 🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό
«Το να έχω τον Γουίλιαμ στο πλευρό μου είναι επίσης μεγάλη παρηγοριά. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που μου έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Σημαίνει τόσα πολλά και για τους δυο μας» είπε η Κέιτ Μίντλετον στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, στο οποίο ανακοίνωσε ότι βρέθηκε να νοσεί από καρκίνο.
Στο πλευρό της συνέχεια ο Γουίλιαμ
Και ενώ οι θεωρίες συνωμοσίας έδιναν και έπαιρναν και τα Ανάκτορα αδυνατούσαν να ελέγξουν την κατάσταση με τις διαρροές για την κατάσταση της υγείας της, η Κέιτ Μίντλετον απευθύνθηκε στον κόσμο ανακοινώνοντας δημόσια τι πραγματικά της συμβαίνει.
Τώρα ξέρουμε ότι η ανακάλυψη του καρκίνου της ήταν ο λόγος για την απουσία της τελευταίας στιγμής του πρίγκιπα Γουίλιαμ από το μνημόσυνο του νονού του, του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ το προηγούμενο διάστημα ήταν σχεδόν πιστός στις υποχρεώσεις του, αλλά είναι πιθανό να περιορίσει τα ταξίδια, προκειμένου να βρίσκεται στο πλευρό της συζύγου του και να προστατεύσει την οικογενειακή τους ζωή.
Υπενθυμίζεται ότι και ο βασιλιάς Κάρολος ο οποίος και εκείνος υποβάλλεται επίσης σε θεραπεία για τον καρκίνο, έχει περιορίσει στο ελάχιστο τα καθήκοντα του αποφεύγοντας τις εμφανίσεις σε πολυπληθείς εκδηλώσεις για την προστασία της υγείας του. Και στην τελετή της Μεγάλης Πέμπτης, η βασίλισσα Καμίλα θα αντικαταστήσει τον βασιλιά Κάρολο, όπως σημειώνει το ABC. Τους τελευταίους μήνες ηγείται της βασιλικής οικογένειας, πραγματοποιώντας ολοένα και περισσότερο μόνη της ταξίδια που κάποτε θα ήταν ευθύνη του συζύγου της.
Τι είναι η προληπτική χημειοθεραπεία στην οποία υποβάλλεται
Ειδικοί αναλύουν τι είναι η προληπτική χημειοθεραπεία, στην οποία υποβάλλεται η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, η οποία διαγνώστηκε με καρκίνο κατά τη διάρκεια εγχείρησης στην κοιλιά τον Ιανουάριο, πώς λειτουργεί και πότε χρησιμοποιείται.
Η Κέιτ δήλωσε ότι κατά τη στιγμή της χειρουργικής επέμβασης θεωρήθηκε ότι δεν έχει καρκίνος, ωστόσο οι εξετάσεις που ακολούθησαν μετά την επέμβαση έδειξαν το αντίθετο.
Γνωστή και ως επικουρική θεραπεία, η προληπτική χημειοθεραπεία χρησιμοποιείται συχνά μετά τη χειρουργική επέμβαση για να μειωθεί η πιθανότητα ο καρκίνος να επανέλθει και να εξαπλωθεί.
Ο Lawrence Young, καθηγητής μοριακής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Warwick, εξηγεί: «Ακόμη και μετά την επιτυχή αφαίρεση όλου του ορατού καρκίνου με χειρουργική επέμβαση, μικροσκοπικά καρκινικά κύτταρα μπορεί να παραμείνουν κρυμμένα στο σώμα και να μην μπορούν να ανιχνευθούν με τις τρέχουσες εξετάσεις.
Πότε χρησιμοποιείται η προληπτική χημειοθεραπεία;
Ο κορυφαίος ειδικός στον καρκίνο και σύμβουλος ογκολόγος Dr. Karol Sikora αναφέρει στο Sky News ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος όταν «ο κίνδυνος υποτροπής είναι υψηλός».
«Ο τρόπος με τον οποίο παρέχεται η θεραπεία είναι πολύ καλύτερος τώρα και γίνεται πραγματικά πολύ επαγγελματικά και θα λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα».
Ο ίδιος εξηγεί πως οι γιατροί είναι σε θέση να προβλέψουν τη «σωστή θεραπεία για τον σωστό ασθενή. Αν και είναι δυσάρεστη, η χημειοθεραπεία έχει μεγάλο όφελος».
Ο Thomas Moore, επιστημονικός ανταποκριτής του Sky, εξηγεί τη συνήθη διαδικασία μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις.
«΄Εκαναν εξετάσεις στα κύτταρα και τότε είναι που ανακάλυψαν ότι ήταν καρκινικά», εξηγεί.
«Όταν μιλάνε για προληπτική χημειοθεραπεία, αυτό γίνεται σε περίπτωση που υπάρχουν άλλα κύτταρα που έμειναν πίσω μετά την επέμβαση, για να βεβαιωθούν ότι αυτά δεν είναι οι σπόροι ενός καρκίνου που αναπτύσσεται ξανά», επισημαίνει.
Το NHS περιγράφει την επικουρική χημειοθεραπεία ως χημειοθεραπεία που χρησιμοποιείται για να «μειώσει τον κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου μετά από ακτινοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση».
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι
Εξηγεί ακόμη ότι η χημειοθεραπεία πλήττει όλα τα κύτταρα ενός ατόμου - τόσο τα καρκινικά κύτταρα όσο και τους φυσιολογικούς ιστούς.
Αυτό μπορεί στη συνέχεια να προκαλέσει προβλήματα με τον μυελό των οστών και το έντερο, προκαλώντας συμπτώματα όπως αίσθημα αδιαθεσίας ή χαμηλή παραγωγή αίματος.
Μερικοί άνθρωποι την ανέχονται ωστόσο καλά, λέει η ίδια.
Δίπλωσε νταλίκα στο Διακοπτό - Έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας
«Ήταν σαν να κάναμε ελεύθερη πτώση» - Σοκαριστικές μαρτυρίες από το ατύχημα στο χιονοδρομικό στην Ισπανία
Τραγωδία στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 60 νεκροί από ανατροπή βυτιοφόρου με βενζίνη
«Τραγουδάς καλά ρε;»: Η επιβεβαίωση που ο Πασχάλης Τερζής περίμενε 10 ολόκληρα χρόνια…
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr