Διαστρεβλωτικό άρθρο σε τουρκική εφημερίδα για την ιστορία της Μονής Σουμελά και του Πόντου
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά ┋
Άρθρο στη μικρή τουρκική εφημερίδα Yeni Mesaj με τίτλο: «Πόντος ψέμα και Σουμελά απάτη» αναφέρεται στην, κατά τη γνώμη του αρθρογράφου Χατζί Γκαϊντάν, διαστρέβλωση από ελληνικής πλευράς της ιστορίας της Μονής Σουμελά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ιστορία της Μονής βασίζεται σε ένα ψέμα και συγκεκριμένα στην επινόηση των Ελλήνων ότι δύο Έλληνες μοναχοί, οι εξάδελφοι Βαρνάβας και Σωφρόνιος, είδαν το ίδιο όνειρο, στο οποίο η Παναγία τους ζήτησε να πάνε στο Karadag (σ.σ. Μαύρο Βουνό-Όρος Μελά) στην Τραπεζούντα και να χτίσουν μια εκκλησία στο εκεί σπήλαιο. Σύμφωνα με μια κατασκευασμένη φήμη, το γεγονός αυτό έλαβε χώρα μεταξύ 375-395 μ.Χ., οπότε οι δύο μοναχοί έχτισαν το μοναστήρι.
Κατά τον αρθρογράφο, ωστόσο, «δεν υπάρχουν πληροφορίες για την περίοδο των χιλίων ετών που μεσολάβησε μεταξύ της κατασκευής του και της μετατροπής του σε μοναστήρι» καθώς στην πραγματικότητα, ο πραγματικός ιδρυτής αυτού του κτιρίου ήταν ο Κομένιος Γ΄. Οι Έλληνες έχουν βρει τον πιο εύκολο τρόπο να διεκδικήσουν το μοναστήρι που χτίστηκε μεταξύ 1375-1395 μ.Χ. από τον Τούρκο Καάν με το όνομα Κομένιος Γ', επινοώντας μια κατασκευασμένη ψευδή ιστορία. Ήθελαν να αλλάξουν την πραγματική ημερομηνία κατασκευής αυτού του ναού, από 1375-1395 μ.Χ., σε 375-395 μ.Χ. και να τον διεκδικήσουν για τον εαυτό τους, και το πέτυχαν, υποστηρίζει ο αρθρογράφος.
Έτσι άλλαξαν το όνομα του μοναστηριού και του κτιριακού συγκροτήματος, το οποίο άρχισε να χτίζεται από τον Κομένιο Γ' το 1375 μ.Χ. από Μαύρο Βουνό σε Σουμελά στα τουρκικά, με τις λέξεις "Μελά και Μελάς". Δεν έφτανε αυτό, ισχυρίστηκαν ότι το όνομα αυτού του μοναστηριού σημαίνει «Μαύρο βουνό» στα ελληνικά και ότι το μέρος αυτό χτίστηκε από τους Έλληνες το 375 μ.Χ. Ωστόσο, το 375 μ.Χ., το ανατολικό ρωμαϊκό κράτος και οι Έλληνες δεν είχαν καν σχέση μεταξύ τους. Η εξάπλωση της ελληνικής γλώσσας στην Ανατολία έλαβε χώρα τουλάχιστον τριακόσια χρόνια αργότερα. Η μητρική γλώσσα των λαών που ζούσαν στην Ανατολία ήταν η τουρκική και όχι η ελληνική, υποστηρίζεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα «η απόδοση της Μονής Σουμέλα και του συγκροτήματός της σε Έλληνες ή σε Ρωμιούς δεν είναι απλώς μια πονηριά, αλλά μια μεγάλη κλοπή και απάτη της ιστορίας. Το όνομα του Κομένιου Γ' είναι σαφώς τουρκικό και δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Ο λαός και οι λαοί που ονομάζονται Komenus είναι Κουμάνοι Τούρκοι. Οι Τούρκοι του Κουμάν, με το όνομα Komenus, κυβέρνησαν την Τραπεζούντα για 41 χρόνια μεταξύ 1349-1390. Το όνομα της τουρκικής αυτοκρατορίας που ιδρύθηκε από τους Κουμάνους παρουσιάστηκε ως "Ρωμαίικη αυτοκρατορία" και προσπάθησαν να το οικειοποιηθούν οι Έλληνες. Ποτέ δεν αποκαλύφθηκε ότι το κράτος αυτό, το οποίο προσπάθησαν να οικειοποιηθούν στην ιστορία με το ψεύτικο όνομα "Ρωμαίικη Αυτοκρατορία Τραπεζούντας", ήταν η Κουμανική Τουρκική Αυτοκρατορία».
«Από αυτή την άποψη, το Υπουργείο Τουρισμού και η Τουρκική Ιστορική Εταιρεία, που οδήγησαν το τουρκικό έθνος σε ένα μεγάλο λάθος και ένα αδικαιολόγητο ιστορικό συμπέρασμα, πρέπει να λογοδοτήσουν. Η 15η Αυγούστου, η λεγόμενη ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου, η οποία στερείται παντελώς ιστορικής απόδειξης και εφευρέθηκε με αντιεπιστημονικές σοφιστείες, δεν σημαίνει στην πραγματικότητα τίποτα. Διότι τίποτα δεν συνέβη κατά την ημερομηνία αυτή», τονίζεται χαρακτηριστικά.
Επισημαίνεται δε ότι «όσοι δεν ερευνούν τα ιστορικά γεγονότα ενδελεχώς, ή όσοι δεν το κάνουν σωστά, δίνουν το πράσινο φως στον Ρωμιό Πατριάρχη του Φαναρίου Βαρθολομαίο και στο σχέδιο της μυστικής του ατζέντας». Με αυτόν τον τρόπο, τα ιστορικά τεκμήρια των Κουμάνων Τούρκων, που είναι ουσιαστικά Τούρκοι, παραδίδονται στους Έλληνες παραχαράσσοντας την ιστορία. Στην Ανατολία δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ έθνος που να λέγεται ελληνικό! Επιπλέον, οι τουρκικές φυλές και τα τουρκικά φύλα συνέβαλαν τα μέγιστα στην εθνικοποίηση των Ελλήνων. Κουμάν είναι μια τουρκική λέξη που σημαίνει άγιος άνθρωπος, ευλογημένος άνθρωπος, και σημαίνει Τούρκος. Μια φυλή Τούρκων ονομάζεται επίσης Κουμάν Τούρκοι. Επιπλέον, οι Αιγύπτιοι σκλάβοι, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Αίγυπτο και εντάχθηκαν στην Οθωμανική Τουρκική Αυτοκρατορία το 1517 μ.Χ., ήταν επίσης Κουμάνοι.
Οι Έλληνες ως παραχαράκτες της ιστορίας προσπάθησαν να συνδέσουν το τουρκικό κράτος με τους Έλληνες μετατρέποντας τον Κουμάν σε Κομνηνό θεωρώντας ότι θα γινόταν πιστευτό ένα τόσο ανόητο σενάριο όπως η διεκδίκηση δικαιωμάτων στη Μαύρη Θάλασσα.
Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα «οι Έλληνες, οι Λατίνοι, οι Ρωμαίοι και όλα τα άλλα ευρωπαϊκά έθνη, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, σίγουρα δεν ήξεραν να χτίζουν κάστρα, γέφυρες, ναούς, κάστρα, παλάτια, αρχοντικά, ιπποδρόμια ή δεξαμενές» καθώς όλοι οι ναοί, οι γέφυρες, οι ακροπόλεις, τα παλάτια, τα κάστρα, οι πύργοι, τα φρούρια και οι δεξαμενές που χτίστηκαν στη Ρώμη, στην Αθήνα, στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες χτίστηκαν από Πελασγούς, Ετρούσκους και Κουμάνους και άλλες φυλές. Όλοι τους είναι Τούρκοι. Όλα τα κάστρα, οι γέφυρες, οι ναοί και οι ακροπόλεις που χτίστηκαν στην Ανατολία χτίστηκαν από Τούρκους.
«Ένα από τα ονόματα των Κουμάνων είναι «γεφυροποιός και μεγάλος αρχιτέκτονας γεφυρών». Οι Ρωμαίοι μετέφρασαν τη λέξη αυτή ως Pontifex. Επομένως, αυτή είναι η πραγματική πηγή και το πραγματικό νόημα της θέσης "Πόντος", την οποία διεκδικούν εδώ και χρόνια πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Με άλλα λόγια, δεν ήταν οι Έλληνες που ήρθαν στην Τραπεζούντα, αλλά οι Κουμάνοι Τούρκοι. Κρίμα σε όσους πίστευαν για χρόνια σε τόσο μεγάλα ψέματα! Ας μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος είναι η πατρίδα του Τούρκου», καταλήγει το δημοσίευμα.
- Καταγγελία για δεύτερη υπόθεση bullying στο σχολείο της 7χρονης: Μητέρα αγοριού καταθέτει στη ΓΑΔΑ
- Σαρμάς σε υπηρεσιακούς υπουργούς: Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί
- Ανατριχιάζει η πρώτη κίνηση του δράστη μετά την δολοφονία της 60χρονης στη Βαρβάκειο - Τι υποστήριξε στην ομολογία του
- Τροχαίο δυστύχημα στην παραλιακή: Σύγκρουση μοτοσυκλέτας με 7 οχήματα - Ένας νεκρός
- Αναστάτωση σε στούντιο των ΗΠΑ: «Γιγάντιο» περιστέρι «επιτέθηκε» σε μετεωρολόγο - Viral το βίντεο
- Πετρέλαιο: Ανοδικά κινούνται οι τιμές εν αναμονή της συμφωνίας για το αμερικανικό χρέος
ΣΥΡΙΖΑ: Η απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τάιμινγκ και οι κινήσεις των στρατοπέδων
ΠΑΣΟΚ: Restart στην Αξιωματική Αντιπολίτευση - Το μεγάλο crash test
Γιατί ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται σε περισσότερους ιδιώτες στις συγκοινωνίες - Οι γραμμές... ανά παραγγελία
Στεγαστικό επίδομα για τους σπουδαστές των ΙΕΚ: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr