Qatar gate: Πρόσωπο «κλειδί» ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ - Οι στενές επαφές με το Ευρωκοινοβούλιο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Στενές επαφές στo Ευρωκοινοβούλιο φαίνεται ότι επιδίωκε να χτίσει ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σαμίχ Αλ Μαρί, με τις επισκέψεις του στις Βρυξέλλες να πληθαίνουν μέσα στο 2022.
Ο υπουργός Εργασίας συμμετείχε σε διεθνείς θεσμούς, όπως ο Αραβικός Σύνδεσμος και το Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, συχνά παρουσιαζόταν ως μέλος της «κοινωνίας των πολιτών του Κατάρ» και ήταν επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Κατάρ επί μία δεκαετία.
التقى سعادة الدكتور علي بن صميخ المري، وزير العمل، مع سعادة السيدة إيفا كايلي، نائب رئيس البرلمان الأوروبي، حيث بحثا خلال اللقاء سبل تعزيز التعاون بمجالات العمل وتطويرها.#وزارة_العمل pic.twitter.com/mwxJIpJ8kW
— وزارة العمل (@MOLQTR) October 31, 2022
Ο Αλ Μαρί επιχείρησε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του Κατάρ σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, όταν έγινε γνωστό ότι πέθαναν περίπου 6.500 εργάτες κατά τη διάρκεια των εργασιών ανοικοδόμησης των εγκαταστάσεων για το Μουντιάλ. Ωστόσο, κράτησε ιδιαίτερα σκληρή στάση στο ζήτημα και ποτέ δεν ενέκρινε τη δημιουργία ταμείου αποζημίωσης για τους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στα εργοτάξια.
Παρά ταύτα, για τους ξένους συνομιλητές του έδινε την εντύπωση του «ανοιχτού», προοδευτικού ανθρώπου, για τα δεδομένα της χώρας τουλάχιστον. Αυτό και μόνο τον έκανε καλό συνομιλητή για την Ευρώπη. Μέσα στο 2022 οι επαφές του με το Ευρωκοινοβούλιο πύκνωσαν, σύμφωνα με τη Le Soir.
Τον Μάιο, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, τον υποδέχθηκε στις Βρυξέλλες. Στα τέλη Οκτωβρίου είχε συναντηθεί στην Ντόχα με την Εύα Καϊλή, αντιπρόεδρο ακόμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Στις 14 Νοεμβρίου ο Αλ Μαρί μίλησε στην υποεπιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παρόντες ως μέλη της επιτροπής ο Μαρκ Ταραμπέλα και ο Αντρέα Κοτσολίνο, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στην έρευνα για το Qatargate.
Την Κυριακή, έπειτα από όσα έχουν μεσολαβήσει με τις συλλήψεις και τις ανακρίσεις, από την κυβέρνηση του Κατάρ απέρριπταν κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς «που συνδέουν την κυβέρνησή μας με ανάρμοστη συμπεριφορά». Διπλωμάτης προσέθετε το μάλλον κοινότοπο σχόλιο ότι «σέβονται την νομοθεσία τρίτων χωρών στις οποίες δραστηριοποιούνται».
- «Η σφαίρα θα με έβρισκε στο κεφάλι» - Όσα είπε στους αστυνομικούς η 32χρονη που τραυματίστηκε κατά τη μαφιόζικη εκτέλεση στη Νέα Σμύρνη
- Εισβολή στο Καπιτώλιο: Παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη ζητεί η Επιτροπή - Για 4 αδικήματα
- Πώς η Εύα Καϊλή θα επιχειρήσει να πείσει τους δικαστές να την αφήσουν ελεύθερη – Οι ποινές που αντιμετωπίζει
- Market pass: Πώς θα το λάβετε, ποιοι εξαιρούνται - Παραδείγματα με ποσά
- Ο Δίας επιστρέφει στον Κριό! Πώς θα επηρεαστεί το κάθε ζώδιο το επόμενο διάστημα;
Συγκλονιστικά στοιχεία της ΕΛΑΣ για την ενδοοικογενειακή βία - Περισσότερες από 15.000 γυναίκες θύματα σε 10 μήνες
Ψήφισαν Φάμελλος, Φαραντούρης, Γκλέτσος: Μίλησαν για έναν πιο δυνατό και μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ - Όλες οι εξελίξεις
Τα δύο σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Τι θα γίνει με εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό
Ο Μασκ θέλει να δει τον... Φειδία πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr