Λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα, το γλυκό ψωμί του Πάσχα
Το λαμπρόψωμο (ή λαμπροκουλούρα) είναι ένα γλυκό ψωμί που παρασκευαζόταν σε όλη την Μικρά Ασία (και στην Ελλάδα) τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο, ώστε να συνοδεύσει είτε το τραπέζι μετά την Ανάσταση είτε το πασχαλινό τραπέζι.
Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews.gr
Διαβάστε ακόμη
«Κλωτσιές και μπουνιές όταν ήμουν έγκυος»: Η αλήθεια των γυναικών που υπέστησαν βασανιστήρια
Αυτοί είναι οι πρώτοι 20 υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Παππάς και Αθανασίου ανάμεσά τους
Θα γίνει επίθεση στη Ράφα; Τι απαντά στο OPEN στρατιωτικός συντάκτης του Ισραήλ
Lady Gaga: Το τεράστιο διαμαντένιο δαχτυλίδι και οι φήμες περί αρραβώνων με τον Μίχαελ Πολάνσκι
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr