Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το ορφανο που έγινε αυτοκράτορας του κόσμου – Η σχέση του με τους Ωνάση, Νιάρχο και η εμπειρία του από ανθρωποβόρους Πολέμους
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 15 λεπτά ┋
Ρόμαν Αμπράμοβιτς και ορφάνια και φτώχεια και πόλεμος στην Ουκρανία και Αριστοτέλης Ωνάσης, όλα σε ένα σενάριο…
Κλακέτα - σκηνή 1η: Ο μικρούλης με τα τριμμένα ρούχα και το τρομαγμένο βλέμμα προσπαθεί να ζεσταθεί από την παγωνιά των ανθρώπων, που είναι πιο σκληρή από τον χιονιά της Ρωσίας. Είναι ορφανός. Μόλις τεσσάρων χρονών και τα δάχτυλα του θείου του, τον σφίγγουν δυνατά να μην το πάρει ο βοριάς… που τα παιδάκια σαρώνει…
Κλακέτα – σκηνή...: Ο μικρούλης πια έχει μεγαλώσει. Μεσήλικας πλέον, χτυπάει στην πλάτη τον σερ γεροΠολ ΜακΚάρτνεϊ - εκείνον τον Beatle ντε - τσουγκρίζουν τα κρυστάλλινα ποτήρια τους με παγωμένη βότκα Royal Dragon και γυρίζουν την πλάτη τους στο χρόνο: Παρόν ή μέλλον δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι και οι δυο βλέπουν τον χρόνο στα πόδια τους να τους ξεσκονίζει τα πανακριβά adidas YEEZY… Κι όλα πίσω τους θάλασσα…
Ο Ρώσος, που κάθε βράδυ για να κοιμηθεί προσπαθεί να μετρήσει την περιουσία του κι αποκοιμιέται στα πρώτα δισεκατομμύρια…
Ο Ρώσος, που πήρε την Τσέλσι φτωχή και καταφρονημένη και του πεταματού και την έκανε Βασίλισσα.
Ο Ρώσος, που συμμετέχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στους ομοεθνείς του και τους Ουκρανούς.
Ο Ρώσος, που (λένε ότι) παραλίγο να μην «ξημερώσει» από περίεργη δηλητηρίαση πριν από λίγες μέρες.
Ο Ρώσος, που έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει τρεις φορές, έχει επτά παιδιά και μόνο για διαζύγια και διατροφές έχει πληρώσει όσο ο προϋπολογισμός κράτους της Νότιας Αμερικής!
Ο Ρώσος, που οι Ρώσοι γνωρίζουν περισσότερο από τον Ντοστογιέφσκι και οι Λονδρέζοι του Τσέλσι λατρεύουν πιο πολύ από τη Βασίλισσα! Αυτός είναι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο «Roman Empire» (Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), όπως εύστοχα αποκαλούν οι Βρετανοί.
Ας ξετυλίξουμε τον μίτο της ζωή του από την αρχή του λοιπόν.
Ορφανός σε ξένα χέρια
Ο Roman Arkadyevich Abramovich γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 1966 στο Σαράτοφ της Ρωσίας από φτωχή εβραϊκή οικογένεια. Η καταγωγή της οικογένειάς του ήταν από την Taurage της Λιθουανίας. Η μητέρα του, Ιρίνα πέθανε πάνω σε εγχείρηση, όταν ο μικρός Ρόμαν ήταν μόλις δύο χρονών. Τον πατέρα του, Αρκάντι, τον έχασε την επόμενη χρονιά λίγο πριν από τα τρίτα του γενέθλιά, όταν σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα. Ο Ρόμαν δεν είχε αδέρφια και μέχρι τα επτά χρόνια του μεγάλωνε στα χέρια του θείου του Λέιμπ, αδελφού του πατέρα του στην Ούκτα στη βόρεια Ρωσία. Από επτά χρονών και μετά τον αναλαμβάνει η γιαγιά του, που κατοικούσε στη Μόσχα. Ο Ρόμαν μεγάλωσε, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας και διεύρυνε τις σπουδές του στο Ινστιτούτο Πετρελαίου και Αερίου Γκούμπκιν. Δεν χρειαζόταν πολύ μυαλό για να καταλάβει πώς αν δεν έχεις χρήμα στη Ρωσία, σε τρώνε οι αρκούδες…
Η πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα του Αμπράμοβιτς ήταν η πώληση κλεμμένων καυσίμων! Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο στρατό, ο Αμπράμοβιτς άρχισε μια επιχείρησή που του απέφερε πολλά δολάρια. Τι έκανε; Το αποκάλυψε ο Νικολάι Παντελεϊμόνοφ, ένας φίλος του στο στρατό: «Ο Αμπράμοβιτς επινόησε ένα πονηρό σχέδιο για να βγάλει εύκολα χρήματα. Έκανε μια συμφωνία με τους οδηγούς αυτοκινήτων υγρών καυσίμων - με το αζημίωτο - να του επιτρέψουν να διαχειρίζεται τις αντλίες καυσίμων στις δεξαμενές των οχημάτων. Στη συνέχεια, ο Αμπράμοβιτς έκλεβε και πουλούσε καύσιμα σε πολίτες οδηγούς σε χαμηλότερη τιμή. Όλοι έβγαιναν κερδισμένοι!
Όταν απολύθηκε από τον στρατό εργάστηκε αρχικά ως πλανόδιος έμπορος (εμπορεύτηκε ξυλεία, ζάχαρη, είδη διατροφής και άλλα προϊόντα) και στη συνέχεια ως μηχανικός σε ένα εργοστάσιο.
Κι έπειτα ήρθε η Περεστρόικα. Ο Αμπράμοβιτς – με κρατική εύνοια – απέκτησε μια εταιρία κατασκευής πλαστικών παιχνιδιών και κούκλων, αλλά δεν έμεινε εκεί. Η πρώτη σύζυγός του ήταν το κλειδί για να ανοίξει Μεγάλες Πόρτες: Κόρη διπλωμάτη, η Όλγα, είχε τα μέσα να τον οδηγήσει ψηλά. Κι όταν τον έφερε εκεί που ήθελε, την χώρισε… Στην περίοδο 1992-1995 ο Αμπράμοβιτς στρέφεται στις επενδύσεις σε μεγάλες βιομηχανίες. Το βλέμμα του είναι όπως καρφωμένο στις εταιρίες πετρελαίου.
Το 1992 θα συλληφθεί για κλοπή κρατικής περιουσίας και θα φυλακιστεί για λίγο. Τον επόμενο χρόνο θα γνωρίσει τον άνθρωπο ο οποίος τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα, τον Μπορίς Μπερεζόφσκι και οι δυο τους θα αγοράσουν μετοχές στην εταιρεία πετρελαίου «Sibneft» έναντι 100 εκατομμυρίων δολαρίων αποκτώντας τον έλεγχο της εταιρίας!
Ο δρόμος προς την κορυφή
Ο Αμπράμοβιτς απέκτησε δισεκατομμύρια αφού αγόρασε μια εταιρεία πετρελαίου από τη ρωσική κυβέρνηση σε μια στημένη δημοπρασία το 1995: Πλήρωσε περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια για τη Sibneft και την πούλησε πίσω στη ρωσική κυβέρνηση για 13 δισεκατομμύρια δολάρια το 2005!
Όταν ο Αμπράμοβιτς εξαγόραζε τις μετοχές της εταιρείας, η καθαρή αξία της εκτιμήθηκε σε 150 εκατομμύρια δολάρια. Τους αμέσως επόμενους μήνες οι τιμές των μετοχών είχαν εντυπωσιακά ανοδική πορεία, αποφέροντας κέρδη εκατομμυρίων για τον Ρόμαν και τον συνεργάτη του. Το 2000 όμως, ο Μπόρις Μπερεζόφσκι εγκατέλειψε τη χώρα έπειτα από κατηγορίες για απάτη και αναγκάστηκε να πουλήσει τις μετοχές του στον φίλο και συνεταίρο του Ρομάν. Το γεγονός πρόσθεσε χρήμα στο... θησαυροφυλάκειό του. Επίσης τότε αγόρασε μετοχές της αεροπορικής εταιρίας Aeroflot.
«Στρατηγός» στον Πόλεμο του Αλουμινίου
Αφού πέτυχε με τη Sibneft, ο Αμπράμοβιτς άρχισε να κοιτάζει προς τη ρωσική βιομηχανία αλουμινίου, η οποία ήταν ένας ιδιαίτερα κερδοφόρος τομέας εκείνη την εποχή. Ο περιβόητος Πόλεμος του Αλουμινίου ήταν σε εξέλιξη και οι δολοφονίες για την απόκτηση της κυριαρχίας στον χώρο ήταν φαινόμενο καθημερινό. Ο νόμος της Μαφίας κυριαρχούσε. Όταν ο Αμπράμοβιτς μπήκε στη μέση, τα εγκλήματα σταμάτησαν και ο άλλοτε φτωχός και ορφανός Ρώσος αναδείχθηκε ως ο απόλυτος νικητής στον Πόλεμο.
Οι εχθροί του (και έχει πολλούς) τον κατηγορούν ότι κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Αλουμινίου, ο ίδιος ο Αμπράμοβιτς σκότωσε ανθρώπους για να πατήσει στην κορυφή. Υπερβολές των αποτυχημένων…
Τον Ιούνιο του 2003, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αγόρασε τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Τσέλσι, που εκείνη την εποχή ήταν μία από τις πιο αδύναμες ποδοσφαιρικές ομάδες.
Πρώτος στόχος του Αμπράμοβιτς ήταν η Τότεναμ, αλλά το ποσόν που του ζήτησαν ήταν προκλητικά μεγάλο κι έτσι στράφηκε στους Μπλε της Τσέλσι, που τους αγόρασε για 60 εκατομμύρια λίρες. Ενώ θα μπορούσε με τα χρήματα που είχε να γίνει κυρίαρχος όποιας ομάδας ήθελε, προτίμησε την Τσέλσι για το Λονδίνο, που τον γοήτευε και για το γεγονός ότι η ομάδα ήταν στα πρόθυρα κατάρρευσης κάτι που τον προκαλούσε. Προσλαμβάνει προπονητή τον Ζοσέ Μουρίνιο, φέρνει παίκτες επιπέδου Ντιντιέ Ντρογκμπά και οι τίτλοι έρχονται ο ένας πίσω από τον άλλον.
Επί των χρόνων της προεδρίας του Αμπράμοβιτς, ο αγγλικός σύλλογος έχει κερδίσει 16 μεγάλα τρόπαια, συμπεριλαμβανομένου του Champions League, του Europa League δύο φορές, της Premier League πέντε φορές, του FA Cup πέντε φορές και το League Cup τρεις φορές! Η Τσέλσι έγινε η δεύτερη πιο επιτυχημένη αγγλική ομάδα πίσω από τη θρυλική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Και κυβερνητικός θώκος
Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς διορίστηκε κυβερνήτης του αυτόνομου θύλακα της Τσουκότκα, στην ανατολική Ρωσία από το 2000 έως το 2008 και κατά τη διάρκεια της θητείας του ξόδεψε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την ευημερία της περιοχής. Το επιχειρηματικό περιβάλλον βελτιώθηκε σημαντικά στην περιοχή με την άφιξη πολλών επενδυτών και χτίστηκαν σχολεία και νοσοκομεία.
Το 2017, η καθαρή περιουσία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς - σύμφωνα με το Forbes - είναι περίπου 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια κάτι που τον καθιστούσε ωα τον 151ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. Ακούγεται από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Αμπράμοβιτς έχει κάνει δωρεές σε ρωσικά φιλανθρωπικά ιδρύματα περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον στην Ιστορία της Ρωσίας. Έχει διαθέσει εκατομμύρια για την κατασκευή σχολείων, νοσοκομείων και φέρεται να έχει ξοδέψει περισσότερα δισεκατομμύρια για την κοινωνική ευημερία πολλών πόλεων στη Ρωσία.
Ωνάσης, Νιάρχος και τρεις γάμοι...
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς παντρεύτηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1987 με την Όλγα Λισόβα και χώρισε τρία χρόνια αργότερα. Τέσσερα χρόνια μετά, το 1991, παντρεύτηκε μια αεροσυνοδό, την Ιρίνα Μαλαντίνα με την οποία απέκτησαν πέντε παιδιά. Το ζευγάρι χώρισε το 2007 όταν ο Ρομάν γνώρισε την Ντάσα Ζούκοβα· παντρεύτηκαν το 2008 και απέκτησαν δύο παιδιά.
Ο… λουστράκος της Σιβηρίας είναι ιδιοκτήτης 28 ακινήτων: Βίλες στο γαλλικό νησί του Σεν Μπαρθς στην Καραϊβική, ράντσο στο Κολοράντο των ΗΠΑ, ακίνητα στην Ρωσία, μυθική έπαυλη στη Μόσχα και διαμερίσματα στο Λονδίνο.
Στο «Ε9» του Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι καταγεγραμμένο και το Chateau de la Croe στην Κυανή Ακτή (γείτονας του Τράγκα…), μία ιστορική έπαυλη σχεδόν 2.500 τ.μ. που κάποτε ανήκε στον Αριστοτέλη Ωνάση. Χτισμένη το 1927, η βικτωριανού ρυθμού έπαυλη φτιάχτηκε για τον Βρετανό αριστοκράτη και μεγιστάνα των εφημερίδων σερ Ουίλιαμ Πομερόι. Το 1938 αγοράστηκε από τον βασιλιά Εδουάρδο Η’ της Αγγλίας, όταν αυτός παραιτήθηκε από τον θρόνο για να παντρευτεί την Αμερικανίδα Γουάλις Σίμπσον.
Το Chateau de la Croe έζησε μεγάλες στιγμές την εποχή αυτή, με πολυτελείς δεξιώσεις και υψηλούς προσκεκλημένους. Το 1950 αγοράστηκε από τον Αριστοτέλη Ωνάση, ενώ το 1957 η ιδιοκτησία του chateau πέρασε στον Σταύρο Νιάρχο. Στην ονειρική έπαυλη ο Ουίνστον Τσώρτσιλ και η σύζυγός του Κλέμενταιν γιόρτασαν την 40η επέτειο του γάμου τους, ενώ στην μυθική κρεβατοκάμαρα της βίλας η Αθηνά Λιβανού έπιασε τον Αρίστοτέλη Ωνάση να την απατά με μια φίλη της τη Τζιν Ρινελάντερ και τον χώρισε. Το σπίτι εξαγοράστηκε τότε από τον κουνιάδο του Ωνάση και επιχειρηματικό αντίπαλο, Σταύρο Νιάρχο , ο οποίος το αγόρασε για τη σύζυγό του, Ευγενία Λιβανού , αδελφή της Αθηνάς. Το 2001 η έπαυλη αγοράστηκε από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, εκείνος χρειάστηκε να διαθέσει μεγάλα ποσά (πάνω από 150 εκατ. ευρώ) για την αποκατάστασή της. Στο πλαίσιο της ανακαίνισης, δημιουργήθηκε πισίνα 15 μέτρων στην οροφή του κτιρίου, καθώς και γυμναστήριο και σινεμά στο υπόγειο. Επίσης ο Αμπράμοβιτς είναι ιδιοκτήτης του πολυτελούς ξενοδοχείου Varsano στη διάσημη συνοικία Neve Tzedek του Τελ Αβίβ, το οποίο αγόρασε για 100 εκατομμύρια δολάρια το 2015 από τον σύντροφο της ηθοποιού Γκαλ Γκαντότ, Γιαρόν Βαρσάνο.
Ανάκτορα στη θάλασσα
Είναι ιδιοκτήτης επτά αυτοκινήτων και διαθέτει στόλο από σκάφη, αεροπλάνα και ελικόπτερα για τις μετακινήσεις του. Το διάσημο γιοτ των 170 μέτρων «Εclipse» αξίας περίπου 800 εκατ. ευρώ, και το Βoeing 737 αξίας 120 εκ. ευρώ είναι κάποια από τα κομμάτια της συλλογής του. Το εκτιμώμενο κόστος του «Εclipse» είναι 340 εκατομμύρια ευρώ. Διαθέτει δύο πίστες προσγείωσης ελικοπτέρων, δύο πισίνες, 24 καμπίνες για τους επισκέπτες και μια αίθουσα ντίσκο. Το γιοτ έχει επίσης μίνι υποβρύχιο και σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας! Το γιοτ απαιτεί περίπου 70 μέλη πληρώματος τόσο για να κινηθεί όσο και για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Ο Αμπράμοβιτς έχει ακόμα δύο γιότ το Le Grand Bleu και το Solaris. Το θρυλικό Pelorus μεταβιάστηκε στην Ιρίνα Μαλαντίνα το 2009 ως μέρος του διακανονισμού του διαζυγίου τους. Στο γιότ έχουν περάσει νύχτες χλιδής και κραιπάλης οι Τζον Τέρι και Φρανκ Λάμπαρτ όταν τους το δάνεισε ο πρόεδρος για ένα ταξίδι στην τρυφηλότητα…
Την Πρωτοχρονιά του 2011, ο Αμπράμοβιτς, προσέλαβε το διάσημο ροκ συγκρότημα Red Hot Chili Peppers για να του τραγουδήσουν, πληρώνοντάς τους 5 εκατομμύρια λίρες! Ο Αμπράμοβιτς φέρεται να ξόδεψε τότε 5 εκατομμύρια λίρες για ένα πάρτι με 300 καλεσμένους.
Όταν ήρθε στη Μύκονο
Διαβάζουμε από το Πρώτο Θέμα: «Το καλοκαίρι του 2014, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς κάνει διακοπές στα ελληνικά νησιά και το Pelorus ρίχνει άγκυρα ανοιχτά μιας οργανωμένης παραλίας του νησιού. Λίγα λεπτά αργότερα ένα τέντερ, μεταφέρει τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς και την Ντάσα του στην παραλία, ενώ σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν τότε στο νησί, οι υπεύθυνοι άδειασαν όλες τις ξαπλώστρες της πρώτης σειράς. Ευελπιστούσαν ότι ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος θα καθόταν εκεί και έτσι μετέφεραν τους πελάτες πιο πίσω, μόνο που έμειναν με την ελπίδα. Το ζευγάρι βγήκε από το τέντερ, άπλωσε πετσέτες στην άμμο και όταν ένας σερβιτόρος τους πλησίασε για να ρωτήσει αν θα ήθελαν κάτι ο Αμπράμοβιτς φέρεται να του είπε: «Ξέρω ότι περιμένεις να παραγγείλω κάτι πολύ ακριβό αλλά θέλουμε μόνο δυο καφέδες». Έκατσαν περίπου δύο ώρες και όταν ζήτησε το λογαριασμό που ήταν έξι ευρώ έδωσε ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ στον νεαρό και του είπε να κρατήσει τα ρέστα».
Έξοδα, έξοδα, έξοδα...
Ο Αμπράμοβιτς είναι (και) λάτρης της Τέχνης: Αγόρασε τον πίνακα «Τρίπτυχο 1976» του Φράνσις Μπέικον για 61,4 εκατομμύρια ευρώ - τιμή ρεκόρ για μεταπολεμικό έργο τέχνης και το Benefits Supervisor Sleeping του Λουσιάν Φρόιντ για 23,9 εκατομμύρια ευρώ - τιμή ρεκόρ για έργο καλλιτέχνη εν ζωή! Όμως πολλά τα λεφτά Ρόμαν, πολλά και τα έξοδα… Η περιουσία του Αμπράμοβιτς εκτιμάται σήμερα στα 12,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να αναφερθούμε μόνο στο υψηλό κόστος των σωματοφυλάκων του. Λέγεται ότι πληρώνει περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια λίρες ετησίως έχοντας στην υπηρεσία του 20 πρώην κομάντος για να τον προστατεύουν.
Και μ’ αυτά και μ’ εκείνα φτάσαμε στο «σήμερα»: Στο Ρώσο δισεκατομμυριούχο επιβλήθηκαν κυρώσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω των δεσμών του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τα περιουσιακά στοιχεία του Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχουν δεσμευτεί και έχει αποκλειστεί από πρόεδρος της Τσέλσι. Ο Αμπράμοβιτς έχει τιμωρηθεί από τη Βρετανία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά, αλλά όχι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για τις σχέσεις του με το καθεστώς Πούτιν.
Η Ουκρανία όμως ζήτησε από τον Αμπράμοβιτς να βοηθήσει στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με τη Μόσχα. Ο Αμπράμοβιτς είχε πάει στο Κίεβο και συμμετείχε σε αρκετούς γύρους συνομιλιών τον Μάρτιο και μάλιστα είχε συναντήσει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Στην τελευταί ατους συνάντηση μάλιστα, ο Αμπράμοβιτς και διαπραγματευτές εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης, χωρίς να επιβεβαιωθεί το γεγονός. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς, συμμετείχε στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη 29 Μαρτίου.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε ξανά στο προσκήνιο τον φτωχό Ρόμαν που έγινε «βασιλιάς».
Θυμήθηκαν πολλοί το παρελθόν του, κάποια αναζήτησαν τα βήματα του στους λερούς δρόμους που τον οδήγησαν στην κορυφή και πολλοί αποφάνθηκαν με σοφία: Πίσω από κάθε μεγάλη περιουσία κρύβεται ένα έγκλημα… Όμως υπάρχει και η απάντηση: Αν όλο το παιχνίδι είχε να κάνει με το τι έγινε στο παρελθόν, τότε όλοι οι πλούσιοι θα είχαν μείνει απλοί υπάλληλοι... Και όλα αυτά ούτε που αγγίζουν τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Απλά σε κουβέντα να βρισκόμαστε…
Τίτλοι τέλους: Ο 55χρονος Ρόμαν κλείνει το φως στο ανακτορικό του δωμάτιο και γέρνει να αποκοιμηθεί… Είναι αφόρητα κουραστικό να νοιώθεις Θεός κι ακόμα πιο αφόρητα κουραστικό να μην το νοιώθουν οι άλλοι ότι είσαι…
Άλλη μια κακή ημέρα για τον σιδηρόδρομο: Νέες πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ τέθηκε εκτός λειτουργίας το τελευταίο «Ασημένιο Βέλος»
Τουρκική αντιπολίτευση εναντίον Φιντάν: «Ασκείς εξωτερική πολιτική χωρίς πυξίδα και στρατηγική σε Αιγαίο και Κύπρο»
Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου μετά τις μηνύσεις σε βάρος της: Θα της απαγγελθούν κατηγορίες
Ξανά απούσα από βασιλική υποχρέωση η Κέιτ Μίντλετον - Ανησυχία για την υγεία της
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr