Άρθρο-κόλαφος κατά Ερντογάν για την πολιτική στα σύνορα με την Ελλάδα
Τούρκος δημοσιογράφος στηλιτεύει την πολιτική του Τούρκου πρόεδρου στο θέμα των προσφύγων-μεταναστών🕛 χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά ┋
Την πολιτική που προσπάθησε να ασκήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα σύνορα με την Ελλάδα μέσω των προσφύγων-μεταναστών στηλιτεύει σε άρθρο του ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, Εμίν Τσολασάν, στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Σοζτζού».
Κατά την άποψη του Εμίν Τσολασάν ο Τούρκος πρόεδρος το μόνο που κατάφερε ήταν ένα «μηδενικό» στο τέλος, αφού αναγκάστηκε να πάρει πίσω τους πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί η Ελλάδα συμπεριφέρθηκε έξυπνα. Ο Τούρκος δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι στόχος του Ερντογάν, μεταφέροντας τους πρόσφυγες και μετανάστες στα σύνορα του Έβρου, ήταν η Ελλάδα, ενώ δεν διστάζει να μιλήσει ακόμη και για «τουρκική προπαγάνδα» στο θέμα των αριθμών αλλά και του τρόπου παρουσίασης της είδησης στην κοινή γνώμη της Τουρκίας.
«Όλα άρχισαν από μια ομιλία του κυρίου Ρετζέπ. Επέκρινε την ΕΕ για την αρνητική της συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία, έλεγε πως δεν αντέχουμε άλλο και γκρίνιαζε για λεφτά. Και τότε πέταξε μία ιδέα: ‘Θα ανοίξουμε τα σύνορά μας με την Ελλάδα και θα επιτρέψουμε στους μετανάστες να πάνε σε αυτή την χώρα. Ας παιδευτούν λίγο και αυτοί και βλέπουμε!’».
Λες και μια χώρα θα άνοιγε τα σύνορα έτσι ξαφνικά για τους ξένους. Ο λόγος ήταν να φέρει την Ελλάδα και την ΕΕ σε δύσκολη θέση.
Εννοείται το έμαθαν οι πάντες σε κάθε γωνιά της Τουρκίας. Συνέρρευσαν στα σύνορα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από κάθε φυλή και κάθε χώρα. ‘Όποιος θέλει ας έρθει, να περάσει στην Ελλάδα’. Και για όσους δεν είχαν τη δυνατότητα με όχημα, τους κανόνισαν λεωφορείο. Όποιος είχε λεφτά έπαιρνε ταξί από την Κωνσταντινούπολη κι έτρεχε στα σύνορα. Όμως αυτές οι διευκολύνσεις(!) προσφέρονταν μόνο για την Ελλάδα. Δεν μας βόλευε να ενοχλήσουμε την άλλη γειτονική μας χώρα τη Βουλγαρία που είναι επίσης μέλος της ΕΕ. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν στα σύνορα για να εκπληρώσουν το μεγαλύτερό τους όνειρο. Να βρουν μια δουλειά στην Ευρώπη. Αλλά η Ελλάδα δεν τους άφηνε.
O στόχος των διοικούντων μας ήταν να τους στείλουν πακέτο στην Ελλάδα και να μεταφέρουν εκεί όλο το υλικό και ηθικό βάρος. ‘Ας τους σκεφτούν κι αυτοί λίγο’, λέγανε. Αλλά η Ελλάδα ήταν ξύπνια… Δήλωσε ότι δεν θα αφήσει κανέναν και έκλεισε τα σύνορα της. Αυτό που συνέβη πέρα από τα σύνορα αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο. Στην περιοχή στήθηκαν αμέσως σκηνές. Αλλά άγνωστο πως/πού έβρισκαν αυτές τις σκηνές, ειδικά οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που έρχονταν από την Κωνσταντινούπολη, και ποιος τους οργάνωνε. Πιο σωστά… Όλοι γνώριζαν την αλήθεια αλλά δεν την έλεγαν.
Κάποιοι πρόσφυγες προσπάθησαν να περάσουν απέναντι κολυμπώντας από το ποτάμι του Έβρου. Κάποιοι που πέρασαν γρήγορα στην άλλη πλευρά, συγκρούστηκαν με τον ελληνικό στρατό και την αστυνομία. Ρίξανε καπνογόνα, δακρυγόνα, ύψωσαν συρματοπλέγματα. Ετρεξε πολύ αίμα. Και όλα τα κανάλια μας και η ρεπόρτερ των εφημερίδων μας συνωστίστηκαν στα σύνορα και όλα τα μίντια το ανέδειξαν φυσικά σε πρώτη είδηση της χώρας.
Οι δικοί μας οι επίσημοι τρίβοντας τα χέρια τους δηλώνανε. ‘Τα καταφέραμε. Τώρα να σκεφτεί η Ελλάδα αυτό το πρόβλημα. Εμείς αρκετά ζοριστήκαμε με τους πρόσφυγες, ξοδέψαμε δισεκατομμύρια δολάρια. Ας ξοδευτούν λίγο και οι Έλληνες τώρα’.
Αμέσως μετά, όπως γίνεται σε κάθε σημαντικό γεγονός. άρχισε η ψεύτικη προπαγάνδα. ‘Η τακτική μας πέτυχε και πέρασαν στην Ελλάδα 135 χιλιάδες άνθρωποι’. Εμείς είπαμε ‘μην το κάνετε αυτό βρε αδελφέ, μην δίνετε ψεύτικα νούμερα και ξεσηκώνετε το λαό’, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατά μήκος του Έβρου πεινούσαν και ζούσαν μέσα στα σκουπίδια μετατρέποντας τα χωράφια σε ανοιχτές τουαλέτες ή τσουβαλιάζονταν μέσα στις σκηνές. Ανοίγαμε καινούριους μπελάδες στο κεφάλι μας. Είχαν προβλήματα υγείας. Έπρεπε να τους ταΐσουμε. Η νομαρχία και η δημαρχία της Αδριανούπολης ενεπλάκησαν. Αρχίσαμε να ξοδέψουμε πάλι δικά μας λεφτά.
Και μετά τί έγινε; Έσκασε ο κορονοϊός. Και τότε έφτασε μια νέα είδηση στους ανθρώπους που περίμεναν στα σύνορα. ‘Ως εδώ κυρίες και κύριε. Τώρα τα μαζεύετε. Θα γυρίσετε πίσω, εκεί από όπου ήρθατε’. Το κράτος από το ταμείο του νοίκιασε εκατοντάδες λεωφορεία και πήρε τους μετανάστες πίσω. Κάποιους στην Κωνσταντινούπολη, κάποιους σε διάφορες εστίες σε επαρχίες κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Δεν έκαναν ούτε ένα τεστ για το αν έχουν κορονοϊό ή όχι.
(Δεν το λέω γιατί το γνωρίζω, αλλά κατ’ εμένα είναι αδύνατο να μην υπήρχαν κρούσματα)
Και τώρα ποια είναι η κατάσταση; Αφού έστειλαν πίσω δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ξεκίνησε ο απολογισμός. Τα χωράφια καταστράφηκαν. Η καλλιεργήσιμη γη μετατράπηκε σε στείρα. Το περιβάλλον έγινε μια μεγάλη χωματερή και μία ανοιχτή μεγάλη τουαλέτα. Κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα; Μπορεί να πέρασαν γύρω στα 100-200 άτομα. Αλλά όχι 130-150.000, όπως έλεγαν οι δικοί μας.
Φτάσαμε στο τέλος και γυρίσαμε πάλι στην αρχή! ‘Ας δυσκολέψουμε λίγο και την Ελλάδα’ είπαν αλλά αποδείχτηκε μία τρύπα στο νερό. Τώρα κάποιοι λένε ‘Α μωρέ αν δεν έβγαινε ο κορονοϊός, θα τους είχαμε εξοντώσει’! Αποτέλεσμα: Μηδέν εις το πηλίκο. Κρίμα για αυτούς τους ανθρώπους, κρίμα για τις πηγές της χώρας μας και κρίμα για την αξιοπρέπεια της χώρας μας».
Βία κατά των γυναικών: Τι είναι το Risk Tool που θα κρίνει την επικινδυνότητα των κακοποιητών - Χιλιάδες καταγγελίες μέσα στο 2024
Νέα καταγγελία για το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο: Στρατιώτης πέθανε έπειτα από επέμβαση – Αμέλεια καταγγέλλει η οικογένειά του
Παρανάλωμα του πυρός η μεγαλύτερη παραγκούπολη της Μανίλα - Συνταρακτικό βίντεο
Μίλτος Πασχαλίδης: «Αν αρχίσουμε να κάνουμε λογοκρισία, αυτό είναι ένα πηγάδι που δεν έχει πάτο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr