Λ. Κατσέλη: «Βόμβα» στα θεμέλια της Δημοκρατίας οι μαζικοί πλειστηριασμοί
Η πρώην υπουργός Οικονομίας και «δημιουργός» του ομώνυμου νόμου για τους πλειστηριασμούς για την προστασία της Α΄ κατοικίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
«Βόμβα» στα θεμέλια της Δημοκρατίας και «κακό» για την Οικονομία και τις ίδιες τις τράπεζες χαρακτήρισε η πρώην υπουργός Οικονομίας και «δημιουργός» του «νόμου Κατσέλη» τους πλειστηριασμούς για την προστασία της Α' κατοικίας, Λούκα Κατσέλη.
Μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και τον Γιάννη Πηλίδη, τόνισε ότι διαφωνεί με τη μη προστασία της Α' κατοικίας και εξέφρασε την ελπίδα με το νέο πλαίσιο, που ετοιμάζει η κυβέρνηση να υπάρξει πρόνοια για τους πιο φτωχούς.
«Δεν υπάρχουν πιο ευάλωτοι από τους επιβεβαιωμένα πτωχευμένους, αυτούς, που βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής. Πρέπει να διατηρηθεί η προστασία, η κυβέρνηση να επαναφέρει το άρθρο 9 για εξωδικαστικό συμβιβασμό πριν την εκδίκαση με χρήση διαμεσολαβητή. Αν έχουμε μαζικούς πλειστηριασμούς θα είναι κακό για την οικονομία, τις τράπεζες και "βόμβα" στα θεμέλια της Δημοκρατίας» τόνισε η κυρία Κατσέλη.
Για την κατεύθυνση της νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας, που θα ισχύσει από 1ης Μαΐου, επεσήμανε με νόημα «ποιο θα είναι το πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών; Χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία, να μην επαφίεται η τήρηση κανόνων εθελοντικά στις εταιρίες, αλλά να υπάρχει νομοθέτημα, που θα θέτει τους όρους λειτουργίας» επεσήμανε.
Για την αποτυχία της ισχύουσας πλατφόρμας, είπε, ότι «μπήκαν πολλά κριτήρια, που δεν ευνοούσαν τους δανειολήπτες. Σήμερα βγήκαν στοιχεία, ότι 26% απάντησαν, ότι δεν κατανοούν τις ενέργειες για τη συνέχιση της διαδικασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κυρία Κατσέλη αναφέρθηκε στο νέο της βιβλίο, που θα παρουσιαστεί στις 16 Μαρτίου στην Αθήνα. Όπως αποκάλυψε, καλύπτει την περίοδο από την κρίση μέχρι σήμερα να το έγραψε φιλοδοξώντας να απαντήσει σε ερωτήματα όπως αν μπορούσε να είχε αποφευχθεί η κρίση, όταν ξέσπασε το 2009 αν μπορούσαμε να κάνουμε άλλα πράγματα για να μην μπούμε μνημόνιο, εφόσον μπήκαμε τι περιθώρια άλλων επιλογών υπήρχαν για να μην επιβληθεί λιτότητα και μετά από όλα αυτά τι συμπεράσματα βγάζουμε για το μέλλον.
Ο Φάμελλος πρόεδρος, τα προβλήματα άλυτα – Η συμμετοχή, ο ισχυρός παράγοντας Πολάκης και τα σενάρια για Νέα Αριστερά
Στο «χαρτί» της οικονομίας επενδύει η κυβέρνηση - Ποια σήματα θα εκπέμψει ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο
ΜΜΜ: Ερχονται ανέπαφες πληρωμές και «έξυπνες» στάσεις, αλλά τα ανεκτέλεστα δρομολόγια αποθαρρύνουν τους επιβάτες
Διεθνολόγος για πόλεμο στην Ουκρανία: «Τρομακτική η επιτάχυνση των εξελίξεων - Μεγάλοι κίνδυνοι»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr