Παπαγγελόπουλος κατά Τσατάνη για Novartis: Με κατήγγειλε για αντιπερισπασμό
Στην αντεπίθεση περνά και πάλι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, μετά την κατάθεση της εισαγγελέως🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά ┋
Στην αντεπίθεση πέρασε και πάλι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την κατάθεση της εισαγγελέως, Γεωργίας Τσατάνη, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis.
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από τη θέση του ελεγχόμενου ως ηθικού αυτουργού για κατάχρηση εξουσίας υποστηρίζει ότι τόσο η εισαγγελέας Τσατάνη όσο και οι εισαγγελείς, Ράικου και Αθανασίου, τον επισκέπτονταν στο γραφείο του, ζητώντας ρουσφέτια και τώρα με τις καταθέσεις του γίνονται διώκτες του.
Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:
«Η καλύτερη απάντηση στα ψέματα της κας Τσατάνη, Εισαγγελέως η οποία καμία σχέση δεν έχει με την υπόθεση Novartis, είναι η αμετάκλητη πειθαρχική ποινή που της επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την πρωτοφανή και σκανδαλώδη προσπάθεια συγκάλυψης ενός μεγάλου σκανδάλου, του σκανδάλου Βγενόπουλου.
Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης υπενθυμίζω:
α) Η κα Τσατάνη με πραξικοπηματικό τρόπο αφαίρεσε από την αποκλειστικά αρμόδια Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς τη δικογραφία του σκανδάλου Βγενόπουλου, τη χειρίσθηκε και την αρχειοθέτησε με προκλητικά απροκάλυπτες μεθοδεύσεις.
β) Η κα Τσατάνη εντός 72 ωρών, με διαστημική ταχύτητα «μελέτησε» και με πρωτοφανή ευφυΐα κατανόησε χιλιάδες σελίδες, και με υπεράνθρωπη προσπάθεια συνέταξε τη διάταξη απαλλαγής του μακαρίτη Βγενόπουλου, που αριθμούσε 801 σελίδες εάν θυμάμαι καλά.
γ) Για την αρχειοθέτηση του σκανδάλου Βγενόπουλου είχε ενημερωθεί ο ίδιος ο Βγενόπουλος – από ποιόν άραγε – και την προανήγγειλε ο ίδιος λίγες ώρες πριν η κα Τσατάνη τον απαλλάξει προκλητικά και παράνομα.
δ) Το σκάνδαλο Βγενόπουλου προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η κυπριακή οικονομία κατέρρευσε μάλιστα και εξ αιτίας αυτού του σκανδάλου.
ε) Η κα Τσατάνη δε δίστασε να μηνύσει τους Κύπριους συναδέλφους της που ερευνούσαν και αυτοί το σκάνδαλο Βγενόπουλου. Βέβαια η Ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε τη μήνυση της.
στ) Τη δράση της κας Τσατάνη αποκάλυψε κυρίως ο εκλεκτός σήμερα της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛ. γνωστός εισαγγελέας κ. Αγγελής.
ζ) Η κα Τσατάνη, γνωστή για τη μεροληπτική άσκηση των καθηκόντων της και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις, είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ.
η) Την καταγγελία της σε βάρος μου έκανε αμέσως μετά την παράνομη αρχειοθέτηση του σκανδάλου Βγενόπουλου. Προφανής ο αντιπερισπασμός.
θ) Έχει παραδεχθεί ότι με επισκέφθηκε στο γραφείο μου με δική της πρωτοβουλία. Ζήτησε και αυτή να τη βοηθήσω και μετά με κατήγγειλε.
Προφανώς είναι τεράστια και σπάνια σύμπτωση που και οι τέσσερις Εισαγγελείς Αγγελής, Ράϊκου, Αθανασίου και Τσατάνη κατέθεσαν ότι ερχόντουσαν με δική τους πρωτοβουλία στο γραφείο μου. Οι ψευδείς, αχαρακτήριστες και ανάξιες για Εισαγγελικό Λειτουργό δήθεν αποκαλύψεις ιδιωτικών συνομιλιών μας με αναγκάζουν να αποκαλύψω – μολονότι δεν το ήθελα- τις πραγματικές συνομιλίες μας και τα ρουσφέτια που μου ζητούσαν όταν με συναντούσαν με δική τους πρωτοβουλία.
Ως Εισαγγελέας και ως Υπουργός υπήρξα ασυμβίβαστος διώκτης της διαφθοράς. Αυτό δεν μου συγχωρούν κάποιοι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι πολιτικοί και έχουν συνασπισθεί με ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, επίορκους Εισαγγελείς και έναν ισοβίτη κατάδικο για ναρκωτικά. Στόχος τους να με εκδικηθούν και ταυτόχρονα να εκφοβίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία Εισαγγελέων και Δικαστών προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανοχή και τη σιωπή τους στα σκάνδαλα και στις παρανομίες».
Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρία χρόνια η εισαγγελέας, Γεωργία Τσατάνη, είχε καταγγείλει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της κατά τη διάρκεια του χειρισμού της δικογραφίας του Ανδρέα Βγενόπουλου. Το ίδιο επανέλαβε και σήμερα στη Βουλή.
Την ίδια ώρα εισαγγελικές πηγές διαψεύδουν τις αναφορές του εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου περί καθυστερήσεων στην έρευνα της δικογραφίας για τον ισχυρό άνδρα της Πειραιώς Μιχάλη Σάλα, προκειμένου να μην ασκηθούν διώξεις το 2016.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «η σχετική δικογραφία αν και ήταν περαιωμένη εκκρεμούσε στα συρτάρια της Οικονομικής Εισαγγελίας από τα τέλη του 2016 προς υποβολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών». Εκει δηλαδη που ηταν προισταμενος ο κ. Αθανασιου. Σύμφωνα με τις ίδιες εισαγγελικές πηγές, ύστερα από σχεδόν τέσσερις μήνες, η επίμαχη δικογραφία εστάλη πριν από το Πάσχα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών (Μεγάλη Τετάρτη), χρεώθηκε αμέσως σε εισαγγελικό λειτουργό, προκειμένου να την μελετήσει και να ασκήσει την δίωξη, όπερ και εγένετο αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.
Υπενθυμίζεται πως οκ. Αθανασίου μίλησε στην κατάθεσή του για το ειδικό ενδιαφέρον του Δημ. Παπαγγελόπουλου στην επίμαχη υπόθεση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι του είχε ζητήσει τηλεφωνικά να κρατήσει την υπόθεση και να μην ασκήσει διωξεις.
Ερευνητές ανέπτυξαν ακουστικά που μπορούν να εντοπίσουν πρώιμα σημάδια Αλτσχάιμερ - Πώς λετουργούν
Κατά της διαγραφής Σαμαρά ο Καραμανλής: Η κριτική δεν αντιμετωπίζεται με πειθαρχικά μέτρα - Δεν με ενδιαφέρει η Προεδρία
Εορταστικό ωράριο 2024: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στην Ουκρανία; Το επόμενο βήμα του Πούτιν, τα πυρηνικά και ο παράγοντας Τραμπ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr