Η παρέμβαση Τσίπρα για τις μετατάξεις και τα τηλέφωνα στην Τασία Χριστοδουλοπούλου
Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κατηγορεί τη ΝΔ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Υπό τo βάρος της ζηµιάς που προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση και αφού ψηφίστηκε η τροπολογία για την κατάργηση της µείωσης του αφορολόγητου, έδωσε στη δηµοσιότητα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι αποσπάσεις υπαλλήλων στη Βουλή έγιναν σχεδόν από όλα τα κόµµατα και ασφαλώς από τη Νέα ∆ηµοκρατία.
Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση μετά τις τροπολογίες για μετατάξεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση - στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου- επιστρατεύει όλα τα μέσα, προκειμένου να περιορίσει τη σε βάρος της κατακραυγή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δημοσίως αναφέρθηκε στο θέμα των μετατάξεων, τονίζοντας ότι η διαδικασία αφορούσε ήδη αποσπασμένους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους και ξεκίνησε έπειτα από πρόταση της Ν∆ και πιο συγκεκριμένα από τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής και νυν βουλευτή, Γιάννη Τραγάκη, που έχει διορισµένους στο Κοινοβούλιο την κόρη του, τον γαµπρό του αλλά και τη νύφη του!
Τα τηλεφωνήματα στην Τασία Χριστοδουλοπούλου
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τα τηλεφωνήματα που έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην Τασία Χριστοδουλοπούλου αργά το βράδυ της Πέμπτης. Ο πρωθυπουργός άκουσε την πρόθεση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου να μην βάλει υποψηφιότητα στις εκλογές και τη μετέπειτα συγγνώμη της για το θέμα των μετατάξεων. Μάλιστα, αποδέχθηκε την πρότασή της να αποσύρει την υποψηφιότητά της.
Από την πλευρά της, η κυρία Χριστοδουλοπούλου, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν έχει απολύτως κανένα νόηµα να επεκταθώ σε εξηγήσεις προσωπικού χαρακτήρα. ∆εν θα αναζητήσω άλλοθι. Η ιστορία µου και η πορεία µου είναι γνωστή σε όλους. Πίστευα ότι αυτή, µαζί µε την ειλικρίνειά µου, θα συνεκτιµηθεί. ∆ιαψεύστηκα. Ζητώ συγγνώµη από όλες και όλους για τη στενοχώρια ή και τον κλονισµό εµπιστοσύνης που τους προκάλεσα. Ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, το κακό βαραίνει αποκλειστικά και µόνο εµένα.
Καµία ευθύνη δεν έχουν η κυβέρνηση, η Βουλή και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφασή µου να µη θέσω υποψηφιότητα στις επικείµενες εκλογές είναι ειληµµένη ήδη ως οφειλόµενη ελάχιστη κίνηση».
Τι απάντησε και ο Νίκος Βούτσης
Στη θέση ότι δεν τίθεται θέμα ενοχής ή ευθύνης μιας πλειοψηφίας που έκανε τα πάντα «για να φύγει η Βουλή από το πελατειακό καθεστώς του παρελθόντος», ενέμεινε ο Πρόεδρος Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος από βήματος της Ολομέλειας στο ζήτημα των προσλήψεων και της κινητικότητας στο Κοινοβούλιο. «Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης, είτε προσωπικά είτε με τη θεσμική μου ευθύνη είτε ως πλειοψηφία, ότι πρέπει να είμαστε απολογούμενοι για τον ισχυρισμό ότι γίναμε ίδιοι και κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς το οποίο υπήρχε στη Βουλή, ως προς το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.
Παγκόσμια ανησυχία για τις απειλές Πούτιν μετά το χτύπημα με τον πύραυλο Oreshnik στην Ουκρανία: Τα χαρακτηριστικά του νέου όπλου της Ρωσίας
Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση της Αμαλιάδας: Είχε παντρευτεί εικονικά Ινδό η Ειρήνη Μουρτζούκου
Πόλεμος της κυβέρνησης Μπάιντεν με τις εταιρείες τεχνολογίας: Ζητεί να διαχωριστεί η Google από το Chrome και το Android
Βρετανία: Πόσο κόστισε η στέψη του βασιλιά Καρόλου – Το ιλιγγιώδες ποσό
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr