Κορονοϊός: Σχέδιο για τους λογαριασμούς ρεύματος πληττόμενων επιχειρήσεων
Τι μελετά η κυβέρνηση για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο και μειώνουν δραματικά τον τζίρο τους λόγω κορονοϊού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό και θα συνεχίσουν να έχουν κλυδωνισμούς ακόμα κι όταν αποκατασταθεί η αγορά θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα βιωσιμότητας και θεωρείται δεδομένο ότι θα χρειαστούν περαιτέρω διευκολύνσεις για να παραμείνουν ανοιχτές και να μην χαθούν θέσεις εργασίας.
Σ' αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση συνεχίζει να μελετά όλες τις παραμέτρους και το υπουργείο Περιβάλλοντος κι Ενέργειας βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο με τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος για διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό.
Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, οι όποιες ρυθμίσεις διευκόλυνσης εργαζομένων και επιχειρήσεων, που πλήττονται από την κρίση όσον αφορά στις πληρωμές των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, θα γίνουν μέσω της κεντρικής κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών. Δηλαδή το κόστος των ρυθμίσεων θα καλυφθεί από το κράτος ενώ οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιπλέον όποια μέτρα κρίνουν πρόσφορα για τους πελάτες τους.
Η ανάσχεση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω του κορονοϊού έχει ήδη επιπτώσεις στην εξόφληση των λογαριασμών ρεύματος, σύμφωνα με πληροφορίες σε όλο το φάσμα της αγοράς. Στις τηλεδιασκέψεις που έγιναν χθες μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ και των εταιρειών τέθηκε και το θέμα των αποκοπών για ληξιπρόθεσμες οφειλές, μέτρο που εφαρμόστηκε με ένταση τους προηγούμενους μήνες αλλά στις σημερινές συνθήκες θεωρείται δύσκολο να εφαρμοστεί, ακόμη και για πρακτικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση το ΥΠΕΝ στέλνει το μήνυμα αφενός ότι δεν θα υπάρξει ανοχή για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και αφετέρου ότι ο ενεργειακός τομέας θα στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο.
«Ό,τι πράξουμε θα είναι μετρημένο με βάση τα στοιχεία τα οποία αλλάζουν κάθε μέρα. Πρέπει να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες, πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, πρέπει να στηρίξουμε τους εργαζόμενους που έχουν μείνει προσωρινά χωρίς δουλειά. Αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να είναι «ζυγισμένες» οι κινήσεις μας, έτσι ώστε να μην πάμε να κάνουμε προσωρινά τους καλούς και στη συνέχεια να καταστρέψουμε τον ενεργειακό ιστό της χώρας, τις ενεργειακές επιχειρήσεις και η χώρα να γυρίσει δεκαετίες πίσω τελικά, γιατί ο τομέας αυτός είναι τα θεμέλια της οικονομίας», ανέφερε χθες ο κ. Χατζηδάκης.
Στις τηλεδιασκέψεις που είχαν χθες ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, εκτός από τη μείωση των εσόδων των προμηθευτών, συζητήθηκε και η μείωση του κόστους προμήθειας λόγω της πτώσης των τιμών χονδρικής και των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.
Στο μεταξύ, με απόφαση του ΥΠΕΝ Κωστή Χατζηδάκη από σήμερα Παρασκευή στο υπουργείο εφαρμόζεται εκ περιτροπής εργασία με φυσική παρουσία σε συνδυασμό με τηλεργασία. Οι υπάλληλοι του υπουργείου χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και θα εργάζονται εναλλάξ ανά 15θήμερο στο γραφείο ή από το σπίτι.
Μέση Ανατολή: Το διάγγελμα-μπουρλότο Νετανιάχου πριν την εκεχειρία, ο ρόλος των ΗΠΑ και η τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ
Ιράν: Η Τεχεράνη αποκάλυψε υπόγεια ναυτική βάση - Δεκάδες σκάφη με πολυβόλα και πυραύλους μέσα σε τούνελ
Κυβερνοέγκλημα: Αύξηση κατά 790% σημείωσαν στην Ελλάδα οι απάτες μέσω διαδικτύου σε μια πενταετία
Παράταση 90 ημερών ετοιμάζεται να δώσει ο Τραμπ στο TikTok - Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr