Δυτική Είσοδος: Το επόμενο οικοδομικό «φιλέτο» της Θεσσαλονίκης
Ως το επόμενο «φιλέτο» στην αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζουν την περιοχή της Δυτικής Εισόδου επαγγελματίες στην κτηματαγορά.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά ┋
Πρόκειται για μία περιοχή δίπλα στο κέντρο της πόλης, που παρουσιάζει τεράστια δυναμική και σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες, ωστόσο, παραμένει για πολλά χρόνια αρκετά αναξιοποίητη.
'Οταν κατασκευαζόταν το έργο της Δυτικής Εισόδου της Θεσσαλονίκης, λίγο πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, στην περιοχή κατασκευάστηκαν πολλές καινούργιες οικοδομές, λειτούργησε μεγάλο εμπορικό κέντρο, άνοιξαν ξενοδοχεία κι έγιναν αρκετές εμπορικές επενδύσεις. Η κρίση «φρέναρε» την ανάπτυξη της περιοχής, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν πολλά καινούργια διαμερίσματα απούλητα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παρατηρητηρίου Ακινήτων Βορείου Ελλάδος και κτηματομεσίτη, Κώστα Γεωργάκο, σήμερα η εικόνα αντιστρέφεται, με αποτέλεσμα η περιοχή της Δυτικής Εισόδου να επανέρχεται δυναμικά στο «χάρτη» της αγοράς ακινήτων και να φαντάζει ως το επόμενο «φιλέτο» της Θεσσαλονίκης.
«Πιστεύω ότι η περιοχή έχει πολλές δυνατότητες και ήδη παρουσιάζει σημαντικές ευκαιρίες. Έχει μεγάλους εμπορικούς δρόμους, όπως, για παράδειγμα, η οδός Γιαννιτσών, στην οποία υπάρχουν πολύ λίγα άδεια καταστήματα. Επίσης, αποτελεί κέντρο – απόκεντρο, τα ακίνητα έχουν πολύ καλές τιμές, ενώ σημαντικό γεγονός αποτελεί η ιδιωτικοποίηση και περαιτέρω αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην περιοχή της Δυτικής Εισόδου. Μεγάλη πνοή στην αγορά ακινήτων της περιοχής θα δώσει το Μουσείο Ολοκαυτώματος, το οποίο θα κατασκευαστεί σε έκταση του πρώην σιδηροδρομικού σταθμού. Αυτό από μόνο του αποτελεί σημαντικό δέλεαρ για ολόκληρη την περιοχή», τόνισε στο ethnos.gr ο κ. Γεωργάκος.
Ισραηλινοί επενδυτές
Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι προτού καν βάλουν μπροστά οι μηχανές για την κατασκευή του μουσείου -αυτό αναμένεται να γίνει εντός του 2019- σημαντικά ισραηλιτικά fund έχουν ξεκινήσει ήδη να «χτενίζουν» την περιοχή της Δυτικής Εισόδου, αναζητώντας ακίνητα, τα οποία θα μπορούν να λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία.
Στόχος τους είναι να απορροφήσουν ως πελάτες τις πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίων τουριστών, οι οποίοι αναμένεται να επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη μετά την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος. Αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμα και για δύο εκατομμύρια Εβραίους τουρίστες το χρόνο στη Θεσσαλονίκη.
Κατά τον κ. Γεωργάκο σημαντικό κίνητρο για την ανάπτυξη της περιοχής θα αποτελέσουν οι πολύ χαμηλές τιμές που προσφέρονται σήμερα τα ακίνητα. Ειδικότερα, καινούργια υψηλών προδιαγραφών διαμερίσματα πωλούνται μεταξύ 800 – 1.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ οι τιμές των μεταχειρισμένων ξεκινούν από τα 500 ευρώ/τ.μ.
Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα και τα υπόλοιπα εμπορικά ακίνητα της περιοχής, ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ακινήτων Βορείου Ελλάδος υποστήριξε ότι ανάλογα με το σημείο που βρίσκονται κοστίζουν από 600 έως 1.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Έκλεισαν οι κάλπες για την εκλογή προέδρου, ψήφισαν πάνω από 70.000 – Τι ώρα αναμένονται ασφαλή αποτελέσματα
Τροχαίο στο Αγρίνιο: Το ξέσπασμα της μητέρας της Χαριτίνης και του Άκη - «Δεν υπάρχει τίποτα, είμαστε αποτελειωμένοι»
Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την πρόταση μείωσης του ΦΠΑ
Οι Ουκρανοί δημοσίευσαν φωτογραφίες με θραύσματα του νέου υπερηχητικού πυραύλου της Ρωσίας - «Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr