LinkedIn: Πέντε μεγάλα λάθη που γίνονται όταν πιάνει κάποιος δουλειά
Σε μια νέα εργασιακή θέση χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής ώστε να εγκλιματιστεί κανείς τόσο με τους συνεργάτες του όσο και με τα νέα του καθήκοντα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋
Η αναζήτηση μιας θέσης εργασίας είναι δύσκολη - ειδικά τη σήμερον ημέρα, που η προσφορά είναι μεγάλη, ενώ η ζήτηση περιορίζεται σε λιγοστά και εξειδικευμένα πόστα. Σε κάθε περίπτωση, όταν βρίσκετε κάποια δουλειά ή γίνεται εφικτή κάποια πρόσληψη, σύμφωνα με το LinkedIn, έχετε δύο εβδομάδες για να κάνετε καλή εντύπωση.
Σύμφωνα με το Inc.com, οι υπάλληλοι που εντάχθηκαν πρόσφατα σε ένα εργασιακό περιβάλλον συνηθίζουν να υποκύπτουν σε 5 λάθη. Αλλωστε, σε μια νέα εργασιακή θέση χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής ώστε να εγκλιματιστεί κανείς τόσο με τους συνεργάτες του όσο και με τα νέα του καθήκοντα. Ωστόσο, κάντε τον κόπο να διαβάσετε τα πέντε συχνότερα λάθη:
- Συμπεριφέρεστε σαν να τα ξέρετε όλα: Κανείς δεν θέλει στο γραφείο έναν άνθρωπο που τα ξέρει όλα. Πολλοί νεοπροσληφθέντες τείνουν ορισμένες φορές από υπερβάλλοντα ζήλο και ενθουσιασμό να θεωρούν ότι γνωρίζουν τα πάντα! Οι εταιρείες, από την άλλη, προτιμούν να δουν άτομα τα οποία είναι πρόθυμα να μάθουν.
- Δεν κάνετε ερωτήσεις και αποτυγχάνετε να αποσαφηνίσετε τις προσδοκίες: Πολλές φορές οι άνθρωποι δεν ζητούν βοήθεια και δεν κάνουν ερωτήσεις για να μη φανούν ότι δεν είναι ικανοί και ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της νέας δουλειάς. Αυτό όμως έχει ως συνέπεια να υποκύψουν σε λάθη και να κάνουν την κατάσταση χειρότερη.
- Προσπαθείτε να επιβάλετε τις ιδέες σας πριν ακόμη μάθετε τη δουλειά: Ποτέ οι ακραίες αντιδράσεις δεν ωφελούν. Μη σας πιάνει υπέρμετρος ενθουσιασμός. Αφήστε τους γύρω σας να δείξουν πρώτα τα βασικά και εσείς μετά πείτε τις ιδέες σας.
- Αναλαμβάνετε πολλές αρμοδιότητες και καθήκοντα από νωρίς: Μη δεσμεύεστε για πράγματα που δεν μπορείτε να φέρετε εις πέρας. Πολλές φορές, ξεκινώντας μια νέα δουλειά, επιδιώκετε να δείξετε ότι τα έχετε όλα υπό έλεγχο και προσπαθείτε να αναδείξετε όλες τις ικανότητές σας από την αρχή. Οταν όμως αναλαμβάνετε περισσότερα από όσα μπορείτε, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσετε να είστε αποδοτικοί.
- Αγνοείτε του κανόνες του εργασιακού περιβάλλοντος: Είναι δύσκολο να πετύχετε την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό σου και τον επαγγελματικό εαυτό σας. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να επεξεργαστείτε τα νέα δεδομένα της νέας σας εργασίας και μη νιώθετε τόσο άνετα από πολύ νωρίς. Σε κάθε δουλειά υπάρχουν άγραφοι κανόνες.
Διαβάστε ακόμη
Δίχως τέλος ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επίθεση της Χεζμπολάχ με 50 πυραύλους στο Ισραήλ - Δεκάδες νεκροί στη Γάζα
Νεκρός σε τροχαίο με εγκατάλειψη ο μουσικός, Φίλιππος Ρούσσος - Έκκληση για αυτόπτες μάρτυρες
Ποινές φυλάκισης από 14 έως 18 μήνες με αναστολή για τους καταδικασθέντες των πλημμυρών στη Μάνδρα
Συναυλία χωρίς κινητά τηλέφωνα; Οι Ghost τόλμησαν - Τα απαγορεύουν στη νέα τους περιοδεία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr