Συνταγές |ICookGreek

Γιορτινό τραπέζι - Κοτόπουλο με σάλτσα κουμ κουάτ

©ICookGreek

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα τηγανίζετε στο βούτυρο να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  2. Ρίχνετε το κονιάκ ή το λικέρ, περιμένετε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού και τη σάλτσα σόγιας.
  3. Μαγειρεύετε για 3’ περίπου σε χαμηλή φωτιά και κατόπιν αφαιρείτε τα φιλέτα κοτόπουλου.
  4. Προσθέτετε τα κουμ κουάτ και βράζετε τη σάλτσα για άλλα 3’. Περιχύνετε τα φιλέτα με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©ICookGreek
30'
4

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα στη μέση, ελαφρά χτυπημένα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • ο χυμός 2 πορτοκαλιών
  • 3 κουταλιές κονιάκ ή λικέρ κουμ κουάτ
  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
  • 2 κουμ κουάτ κομμένα σε ροδέλες
  • αλάτι, λίγο αλεύρι