Ογκρατέν ζυμαρικών με ζαμπόν και ανάμεικτα τυριά

Εκτέλεση
- Βάζετε τα ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί αλειμμένο βούτυρο. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, το ζαμπόν, την πιπεριά, το βούτυρο σε κύβους και αλατοπιπερώνετε.
- Χτυπάμε σε βαθύ μπολ τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και περιχύνετε τα ζυμαρικά με αυτό το μείγμα.
- Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε το φαγητό στους 200 °C για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει η επιφάνειά των ζυμαρικών.
Tip. Φροντίζετε τα ζυμαρικά να βρίσκονται πάντα μέσα στα υγρά τους, στην αρχή του ψησίματος, γιατί όσα δε σκεπάζονται καλά, ξεραίνονται.