Γλυκοπατάτες στον φούρνο, τραγανές και νόστιμες σαν τηγανητές
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
Κόβετε τις γλυκοπατάτες σε μπαστουνάκια, περίπου 0,5–1 εκ. πάχος και 7–8 εκ. μήκος, και τις ανακατεύετε με το ελαιόλαδο.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το σκόρδο σε σκόνη, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίζετε με το μείγμα τις γλυκοπατάτες, ανακατεύοντάς τις καλά να πάει παντού. Τις απλώνετε σε δύο ρηχά ταψιά, σε μία στρώση, προσέχοντας να μην σκεπάζουν η μία την άλλη.
Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές από την κάτω πλευρά, περίπου 15 λεπτά. Έπειτα τις γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν τραγανές και από την άλλη πλευρά, περίπου 10 λεπτά ακόμη. Για έξτρα ταραγανάδα, ανάβετε τα τελευταί 5' το γκριλ. Τις σερβίρετε ζεστές.