Συνταγές |ICookGreek

Γλυκοπατάτες στον φούρνο, τραγανές και νόστιμες σαν τηγανητές

©Unsplash

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Κόβετε τις γλυκοπατάτες σε μπαστουνάκια, περίπου 0,5–1 εκ. πάχος και 7–8 εκ. μήκος, και τις ανακατεύετε με το ελαιόλαδο.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το σκόρδο σε σκόνη, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίζετε με το μείγμα τις γλυκοπατάτες, ανακατεύοντάς τις καλά να πάει παντού. Τις απλώνετε σε δύο ρηχά ταψιά, σε μία στρώση, προσέχοντας να μην σκεπάζουν η μία την άλλη.
  4. Ψήνετε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές από την κάτω πλευρά, περίπου 15 λεπτά. Έπειτα τις γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να γίνουν τραγανές και από την άλλη πλευρά, περίπου 10 λεπτά ακόμη. Για έξτρα ταραγανάδα, ανάβετε τα τελευταί 5' το γκριλ. Τις σερβίρετε ζεστές.

Πληκτρολογήστε για αναζήτηση

 
©Unsplash
35'
4

Υλικά

  • 900 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι