Μην πετάς τους κολοκυθόσπορους - Φτιάξε πασατέμπο με καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
Μουλιάζετε τους σπόρους που αφαιρέσατε από το κέντρο της κολοκύθας σε κρύο νερό και τους καθαρίζετε από ίνες και υπολείμματα σάρκας.
Τους στεγνώνετε πολύ καλά σε απορροφητικό χαρτί ή πετσέτα, αλλιώς μπορεί να χάσουν την τραγανάδα τους.
Περιχύνετε τους σπόρους κολοκύθας με ελαιόλαδο, το αλάτι και την καπνιστή πάπρικα. Τους αραδιάζετε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί όσο πιο απλωμένους μπορείτε.
Ψήνετε σε υψηλή θερμοκρασία από 180° C και πάνω για 15-20 μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανοί. Τους απολαμβάνετε άμεσα ή τους διατηρείτε σε δοχείο που κλείνει καλά.